Vesti/Najnovije
21.06.2021.

FUNKO figure - Ko je najjači a ko najlepši plavušan univerzuma?

Da li ste primetili da je mnogo manje plavokosih heroja?

Današnje nagradno pitanje je:

On je najsnažniji plavušan u univerzumu! On ima moć! Nije Captain America, nije Barry Allen, nije Thor, nije John Constantine nego…?

 

He-Man

Hi-Men je izmišljeni herojski lik u seriji igračaka Gospodari svemira, kao i u raznim srodnim proizvodima i medijima. Reč he-man je zastareli engleski izraz za snažnog muškarca. Najistaknutiji medij u kojem se pojavljuje Hi-Men je crtana serija Hi-Men i Gospodari svemira. Sindikalizovana serija je premijerno prikazana 1983. godine i trajala je do 1985. godine, a ukupno je napravljeno 130 epizoda. U sklopu serije, Hi-Men i njegovi prijatelji brane Eterniju i tajne zamka Grejskal od zlih Skeletorovih snaga. Godine 1990. seriju je nasledila nova serija pod nazivom Nove avanture Hi-Mena, u kojoj je Hi-Men pozvan na Prajmus, svet iz budućnosti. Godine 2002. prerađena verzija izvorne serije prikazana je na kanalu Cartoon Network.

 

Captain America

Tokom Drugog svetskog rata, Steve Rogers se dobrovoljno prijavio da primi eksperimentalni Super-Soldier Serum. Pojačan do vrhunca ljudskog fizičkog potencijala i naoružan nepovredivim štitom, postao je kapetan Amerika. Nakon što ga je neuspešna misija ostavila decenijama zarobljenog u ledu, Osvetnici su ga pronašli i oživeli. Kasnije se pridružuje njihovim redovima i na kraju postaje vođa tima.

 

 

Barry Allen

Otkrivši da mu je majka ubijena, a da je otac za to optužen, forenzičar Barry Allen pokušava da skine mrlju sa imena svoga oca i pronađe pravog ubicu. Nakon što je bio zaliven hemikalijama i pogođen gromom, Barri je dobio moć super brzine. Sada štiti svoj rodni grad Central City kao The Flash, najbrži čovek i jedan od osnivača Lige pravde.

 

 

Thor

Thor je nordijski bog groma i munje, najstariji sin Odina (vladara bogova) i Jord (boginje zemlje). Najjači od ljudi i bogova, gromoglasan, crvenobrad, ljubazan, zaštitnik Aesira od divova. Njegova tri magična predmeta su: Mjollnir - Thorov čekić (grom), opasač s moćima i čelične rukavice. On je hibrid starijeg boga i bića bezgraničnog potencijala. Naoružan je svojim čarobnim Uru čekićem Mjolnir koji mu pomaže da usmeri svoje božanske energije. Najmoćniji i najomiljeniji ratnik u celom Asgardu, čvrsti saveznik dobra i jedno od najmoćnijih bića u multiverzumu i svemiru. Thor je takođe jedan od osnivača Osvetnika.

 

 

John Constantine

John Constantine, Hellblazer, je mađioničar iz radničke klase, okultni detektiv i prevarant sa zlatnim jezikom. Poznat je po svojoj neverovatnoj pameti, beskrajnom cinizmu, nemilosrdnoj lukavosti i konstantnom pušenju. Konstantin, anti-heroj kontrakulture, takođe je oštri humanista vođen iskrenom željom da odbrani čovečanstvo od sila zla.

 

 

Aquaman

Sin kraljice Atlantide i čuvara svetionika iz grada Amnesti Bay, Arthur Curry je odrastao i postao superheroj Aquaman, a kasnije je stekao postao kralj Atlantide. Osnivač je Lige pravde i među DC Comics najpoznatijim junacima. Interesantno je da mu se se boja kose menjala dok u poslednjim varijacijama nije postala skroz tamna.

 

 

Marvelman

Mike Moran se transformiše u supermoćnog junaka zvanog Marvelman izvikujući reč Kimota! On je superheroj koji je postao jedan od bogova Zemlje. Nije toliko poznat ali ko kaže da uskoro možda neće dobiti neku novu igru ili film.

Marvelman, zvan i Miracleman, britanski jesuperheroj stripova koji je stvorio Mick Anglo 1954. Mnogi smatraju da je taj lik prvi britanski superheroj. U Britaniji nakon Drugog svetskog rata, stripovi su cvetali. Izdavač Len Miller dobro je radio štampajući avanture američkog heroja Kapetana Marvela - sve do 1954. godine, kada su Fawcett Publications, provodeći godine vodeći tužbe protiv rivalskog DC Comicsa, pristali da prestanu da objavljuju avanture Captain Marvel-a. Ostavši bez glavnog junaka, Miller je zadužio pisca i umetnika Micka Angloa da stvori heroja-zamenu. Kao što je kapetan Marvel pretpostavio svoju superherojsku ličnost izgovarajući reč „Shazam!“ novinski izveštač Mike Moran postao je Marvelman kada je rekao "Kimota!" („Atomski“ fonetski unazad). U mnogim njegovim avanturama pratili su ga Kid Marvelman i mladi Marvelman, a suočio se sa nizom zlih genija, vanzemaljaca i čudnih nasilnika. Kako su se ukusi menjali, prodaja je opadala, a 1963. objavljena je poslednja Marvelmanova avantura.

 

 

Captain Marvel

Kapetan Marvel (zemaljsko alias Valter Lawson) je izmišljeni lik koji se pojavljuje u američkim stripovima u izdanju Marvel Comics. Lik je stvorio pisac-urednik Stan Lee, a dizajnirao ga je umetnik Gene Colan. Prvi put se pojavio u Marvel Super-Heroes # 12 (decembar 1967). On je prvobitni nosilac imena Kapetan Marvel u okviru brenda Marvel.  Lik je debitovao tokom Srebrnog doba stripova i pojavio se mnogo puta kasnije, uključujući istoimenu seriju i drugitom serije Marvel Spotlight do svoje smrti 1982. godine, koja je od tada uglavnom ostala trajna u glavnom kontinuitetu i većini drugih medija. Carol Danvers je postala glavni lik Kapetana Marvela u modernom dobu. Annette Bening portretirala je zamišljenu žensku verziju Mar-Vel (Wendzy Lawson) u filmu Marvel Cinematic Universe, Captain Marvel (2019).

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Napravljen od plastike / vinila Visina 9 cm Ilustorvano prozor pakovanje
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD

Slični članci

05.
Apr.
2022.
Ova mama je gejmer
U praistoriji su se igrali kamenčićima kako prikazuju neki nađeni crteži. Kamenčići su unapređeni u platnene lopte, platnene lopte u klikere a klikeri u prav...
28.
Dec.
2020.
Vesti/Najnovije
Poslednjih dana je jedno od najčešćih pitanja u radnjama, ali i online "Šta vam preporučujete? Šta je to što se najvi&scaron...
12.
Oct.
2020.
Vesti/Najnovije
Video igre poskupljuju po prvi put posle skoro 15 godina!