Vesti/Najnovije
20.09.2020.
Autor: Danica Manojlović

PS5 preorder avanture

Sony se izvinjava

Naši pratioci i kupci su primetili da smo ponudli opciju preordera za Playstation konzolu nove generacije i da su količine izuzetno brzo rasprodate.

Komentara je bilo dosta. Od cene do raspoloživih količina. I Srbija nije jedina jer se prašina oko konzole podigla svuda u svetu.

Twitter je prepun komentara poznatih i nepoznatih ljudi koji prenose svoje razočarenje retailerima koji im nisu izašli u susret i obezbedili kupovinu preko preordera. Oglasio se i zvanični Playstation nalog zbog frustrirajućeg procesa preordera. Naravno, tu je izvinjenje i obećanje novih količina u sledećih nekoliko dana, a više "do kraja godine".  Kakvi su im planovi kada je Srbija u pitanju, videćemo uskoro.

Čak su i veliki igrači kao što je Amazon upali u problem zbog velike potražnje. Doduše, dok su neki veliki retaileri morali da otkažu isporuke u potpunosti, kod Amazona je jedino za sada upitno da li će svi koji su izvršili preorder dobiti konzolu za D1.

Pored cene i nedovoljnih količina, govori se dosta i o njenim dimenzijama ali i lažnim reklamama.

PS5 je zvanično dobio naziv "najveća konzola za igranje modernog vremena". Kako navodi Sony, PS5 dimenzije su 390mm x 260mm x 104 mm dok je digitalna verzija 390mm x 260mm x 92mm. Težina konzole je 4,5kg dok je težina digitalne verzije 3,9 kilograma.

A lažne reklame...

Internet je doneo mogućnost brzog prenosa informacija ali i način da se i lažne vesti objavljuju brzo i prave probleme. Znate one koji kažu da više puta izgovorena laž nekada postaje istina? Pravi Playstation fanovi su odmah znali da slike sa reklamom na kojoj stoji pored konzole da je "OK biti beo" fake. Kome je palo na pamet da se igra sa trenutno vrlo problematičnim rasnim pitanjima će verovatno ostati tajna.

Sony je na otkrio svom PlayStation Direct web sajtu i prve očekivane veličine fajlova za pojedine igre. Marvelov Spider-Man: Miles Morales i Demon's Souls će vam zauzeti do 20% od PS5 SSD-a. 

Marvel's Spider-Man: Miles Morales Launch Edition je potrebno najmanje 50 GB prostora, dok Ultimate Launch Edition zahteva najmanje 105 GB i uključuje remasterovanu verziju igre iz 2018 - Marvel Spider-Man.

Demon's Souls, rimejk PS3 igre iz 2009 je potrebno 66 GB prostora.

Pošto znamo, i to je naročitno važna informacija za one koji se odluče za PS5 Digital Edition da konzole imaju 825GB, imajte u vidu će ove igre zauzeti do 20% prostora na SSD-u. Nakon toga slede novi naslovi koji će vam svakako zauzeti dosta prostora. Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs Legion, Destiny 2: Beyond Light kao i Cyberpunk 2077 i Call of Duty: Black Ops Cold War koje očekujemo da se pojave u prodaji skoro u istoj nedelji kada i PS5.

Naravno, sve je više šala na račun euforije oko ove konzole.

Šta vi mislite o svemu ovome?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50001
Call of Duty Black Ops - Cold War nas vraća u doba Hladnog rata koji je prećutno okupir...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD

Slični članci

17.
Sep.
2020.
Vesti/Najnovije
Najbitnija vest sa PS5 eventa je da nam nova konzola stiže u Novembru. 12.Novembra će se pojaviti u radnjama u Americi, Japanu, Kanadi, Meksiku, Australiji, ...
15.
Sep.
2020.
Blog
Sony je navodno smanjio planiranu proizvodnju PS5 za svoju fiskalnu godinu, i to za 3 miliona komada.
20.
Aug.
2020.
Playstation