Društvene igre
15.03.2024.

Društvene igre koje morate odigrati

Iskustvo video igre i filma

Board igre postaju sve popularnije a ponuda u našim radnjama sve veća. Dok očekujemo da se naši Youtuberi ohrabre da krenu i oni sa recenzijama istih, pošto je to trenutno hit u svetu, tu smo da sa Vama podelimo informacije o nekim najinteresantnijim board igrama.

Ljubitelji video igara možda neće videti smisao u iskustvu igranja na stolu.Računari i konzole mogu pružiti igračima mnogo realniju i impresivnu atmosferu, bez muke sa postavljanjem ili pakovanjem komponenti. Međutim, društveno i taktilno iskustvo board igara se ne sme propustiti! Nekoliko društvenih igara pruža slične mehanike i teme kao i video igre, što ih čini savršenom početnom tačkom za one koji žele da provere koliko su board igre interesantne,

 

PANDEMIC

Za ljubitelje hit igre Plague Inc i sličnih, Pandemic je odličan izbor.

Ovaj moderni klasik je zaslužan za popularizaciju Legacy igara uz Pandemic Legacy, koji je nekako uspeo da nadmaši svog začetnika u kreativnosti i zajedničkoj zabavi. Pandemija zadaje igračima zadatak da spreče širenje opasnog virusa i pronađu lek pre nego što bude prekasno.

Iako je Pandemic Legacy verovatno sličniji video igrici od originalne Pandemije, takođe je manje dostupan. Za ljubitelje video igara koji traže lakši ulazak u svet društvenih igara, teško je pogrešiti sa originalom.

 

Gloomhaven

Ova možda malo ozloglašena velika društvena igra zapravo ima digitalnu verziju na Steam-u, ali može se reći da ništa nije bolje od iskustva igranja na stolu, posebno kada se igra igra sa prijateljima. Ova igra se može igrati solo.

Igra je fokusirana na taktičku borbu zasnovanu na potezu kroz igranje različitih karata izvučenih iz personalizovanog, prilagodljivog špila koji se može nadograditi. Svaki špil, i njihov razvoj sličan RPG-u je jedinstven za karakter svakog igrača. Igra čak ima i tajne mogućnosti za otključavanje, zadatke i nekoliko drugih elemenata izvučenih iz primera video igara. U kombinaciji sa mobilnom aplikacijom Gloomhaven, koja umnogome olakšava rukovanje logistikom igre, Gloomhaven uspeva da pruži osećaj kooperativnog tragača za tamnicama sa magijom stola koja dolazi od igranja lica -u lice sa prijateljima. Postoji mnogo mehaničke dubine, promišljenog narativa i mnogo neprijatelja, predmeta i scenarija koji pomažu da igra bude sveža.

Malo je verovatno da će neki igrači ikada završiti Gloomhaven, ali za ljubitelje velikih društvenih igara i video igara, ovo je neophodna igra.

 

Twilight Imperium

Twilight Imperium je doživeo više izdanja od svog prvobitnog izdanja 1997. godine, a njegov naučno-fantastični strateški način igre sa diplomatskim elementima ga je zadržao kao oslonac hobija društvenih igara.

Twilight Imperium vodi igrače da biraju jedinstvenu vanzemaljsku rasu sa sopstvenim pasivnim sposobnostima, snagama i slabostima. Postoji stablo tehnologije koje treba pratiti, resursi za upravljanje i ogromne flote plastičnih svemirskih brodova za izgradnju. U svakoj igri se igrači takmiče oko nasumično izvučenih ciljeva kako bi osvojili poene, jureći do cilja što je brže moguće. Igra sadrži izuzetno jednostavnu borbu uglavnom zasnovanu na bacanju kockica i povremenim akcionim kartama, ali prava strategija dolazi iz diplomatije ili njenog nedostatka između igrača, kao i pozicioniranja flote igrača

Za ljubitelje 4X igara, velike strategije i naučne fantastike, Twilight Imperium se ne može propustiti. Iako je potrebno prilično dugo da se odigra, posebno sa većim brojem igrača, to je zaista iskustvo kao nijedno drugo i sigurno će doneti radost ljubiteljima velikih strateških video igara.

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kockice MOS581
RPG kocka Veličina: 34 mm Uzrast: 3+ 
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
399,00 RSD
Vrsta
Nova
399 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kockice MOS424
Kockice Chessex - Polyhedral - Speckled - Twilight sadrže 7 kockica koje uključuju D4, ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
799,00 RSD
Vrsta
Nova
799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 1-4 Trajanje igre: 3 x 90 min Uzrast: 16+
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16.999,00 RSD
Vrsta
Nova
16.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gloomhaven je igra taktičke borbe u svetu promenljivih motiva Broj igrača: 1-4 Uzra...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
21.999,00 RSD
Vrsta
Nova
21.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 2-4 Trajanje igre: 60 minuta Uzrast: 13+
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD

Slični članci

26.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Igra se kao samostalna igra ili kombinuje sa drugim Funkoverse strateškim igrama za vrhunski duel čarobnjaka epskih razmera.
23.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Disney ima toliko predivnih likova, i svi su divni na svoj način. Ipak, Mala sirena je jedan od omiljenih ženskih likova. Pa i kada su karte u pitanju.
09.
Feb.
2022.
Vesti/Najnovije
Zgrabite Patchwork, zaigrajte ga sa devojkom ili prijateljem i odlično se zabavite uparujući zakrpe i pamet praveći svoj omiljeni jorgan.