Uslovi korišćenja i prodaje

Uslovi korišćenja i prodaje

USLOVI KORIŠĆENJA VEB-SAJTA I KUPOVINE PROIZVODA

Ovaj dokument (zajedno sa drugim dokumentima koji se ovde spominju) utvrđuje opšte uslove za korišćenje veb-sajta: www.games.rs (u daljem tekstu: Veb-sajt) i kupovinu proizvoda preko Veb-sajta.

Uslove korišćenja Veb-sajta i kupovine preko Veb-sajta postavlja i uređuje:

Games doo za promet igara, konzola i prateće opreme Beograd

Stopićeva ulica 6

11070 Novi Beograd

MB: 20280409

PIB: 104957775

Broj obveznika poreza na dodatu vrednost: БП-2040310

Šifra delatnosti: 4778-ostala trgovina na malo, novim proizvodima u specijalizovanim prodavnicama

Email: office@games.rs  (u daljem tekstu: Games ili mi)

Broj telefon: 063 10 48 564

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uslove korišćenja Veb-sajta i kupovine proizvoda (u daljem tekstu: Uslovi korišćenja), pre korišćenja Veb-sajta. Korišćenjem Veb-sajta smatra se da je korisnik upoznat sa ovim Uslovima koriščenja i da ih prihvata.

Games može da izmeni sadržaj ovih Uslova, asortiman proizvoda, cene proizvoda, kao i druge podatke koji se odnose na Veb-sajt, zbog čega su korisnici Veb-sajta dužni da prilikom svake posete pažljivo pregledaju sadržaj Veb-sajta. Prilikom korišćenja Veb-sajta ili naručivanja proizvoda preko Veb-sajta, obavezuju Vas ovi Uslovi korišćenja. Ako se ne slažete sa Uslovima i svrhom i načinom obrade Vaših ličnih podataka molimo Vas da ne koristite Veb-sajt. Ako imate pitanja u vezi sa ovim Uslovima možete da nas kontaktirati na email adresu: office@games.rs ili adresu sedišta Games-a: Stopićeva ulica 6, 11070 Novi Beograd, odnosno putem broja telefona:063 1048 564.

 

Odricanje od odgovornosti

Games ne preuzima odgovornost za štetu koju korisnik pretrpi usled: toga što nije pročitao ove Uslove; nemogućnosti da se izvrši kupovina preko Veb-sajta iz opravdanih razloga; nemogućnosti korišćenja Veb-sajta zbog održavanja, obezbeđenja ili bilo kog drugog tehničkog razloga, kao i usled uskraćivanja pristupa Veb-sajtu zbog nedozvoljenih načina korišćenja.

 Korišćenje Veb-sajta

Podatke (uključujući i Vaše lične podatke) koje nam date obradićemo u skladu sa ovim Uslovima, Politikom privatnosti i Obaveštenjem o kolačićima. Kada koristite Veb-sajt, slažete se sa obradom Vaših ličnih podataka u skladu sa navedenim dokumentima.

Korišćenjem Veb-sajta i naručivanjem proizvoda preko Veb-sajta, prihvatate da:

 • koristite Veb-sajt samo za pretragu i pravno valjane narudžbine;
 • nećete upućivati lažne ili obmanjujuće narudžbine;
 • navedena email adresa, adresa i/ili drugi kontakt podaci koje navodite su tačni, važeći i potpuni.

Naručivanjem proizvoda preko Veb-sajta pristajete da Games upotrebljava Vaše lične podatke da Vas kontaktira u svrhu izvršenja Vaše narudžbine, ukoliko je to potrebno, a u skladu sa Politikom privatnosti - Obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti. Ukoliko ne navedete sve podatke koji su nam potrebni, nećete moći daizvršite kupovinu proizvoda. Kada vršite naručivanje proizvoda preko Veb-sajta, potvrđujete da imate više od 18 godina i da ste sposobni za zaključenje obavezujućih ugovora.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime Games online prodavnice obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Games online prodavnice (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Više o zaštiti porivatnosti korisnika pročitajte na odeljku Politikom privatnosti i Obaveštenjem o kolačićima.

Uslovi za objavljivanje recenzija proizvoda na Veb-sajtu

Radujemo se povratnim informacijama o našim proizvodima i želimo da vam stavimo na raspolaganje opciju za recenziju naših proizvoda na web@games.rs. Za Vaše recenzije važe ovde navedeni Uslovi. Games zadržava pravo da u svakom trenutku obustavi ili izmeni ovu besplatnu uslugu.

Vaše recenzije se objavljuju na Veb-sajtu. Nadalje postoji mogućnost da vaša recenzija bude vidljiva i u online shop-u partnerskih kompanija, kao i u zemljama u kojima poslujemo.

Kada partneska kompanije koristi Vašu recenziju postoji mogućnost da ona bude dopunjena automatizovanim prevodom. Ovi prevodi se ne podvrgavaju daljoj proveri od strane Games-a, s toga Games ne odgovara za tačnost prevoda.

Games Vam stavlja na raspolaganje tehničke okvirne uslove za dostavljanje recenzija, fotografija, video-klipova i linkova Games proizvoda. Games ne proverava ove sadržaje, vi ste i dalje odgovorni za dostavljene sadržaje. Games zadržava pravo da sadržaje obriše ukoliko postoji sumnja u kršenje uslova korišćenja ili iz nekih drugih važnih razloga. Ne postoji obaveza za objavljivanje recenzija.

Molimo vas da prilikom otpremanja vaših recenzija proizvoda vodite računa o sledećem:

 • Vi ste jedini autor sadržaja i vlasnik autorskih prava kao i drugih srodnih zaštitnih prava.
 • Vi ustupate Games prava korišćenja vaših sadržaja koja su potrebna u svrhu objavljivanja vaše recenzije na Veb-sajtu kao i u reklami i to činite besplatno i neograničeno u prostornom, vremenskom i lokalnom smislu.
 • Games-u se ustupa pravo na obradu sadržaja. Sadržaji neće da budu promenjeni tako da se promeni njihov smisao.
 • Vi ustupate Games-u pravo da vašu recenziju prosleđuje dalje i stavlja je na raspolaganje trećim licima.
 • Svi sadržaji koji ste otpremili su tačni, fer i zasnivaju se na istinitim činjenicama.
 • Imate najmanje 16 godina.

Vi osim toga dajete saglasnost i garantujete da nećete da otpremite sadržaje koji:

 • su protivzakoniti;
 • povređuju prava trećih lica, u posebnoj meri autorska prava, patente i/ili prava  robnih marki ili prava ličnosti;
 • sadrže promotivni materijal, junk ili masovne imejlove tj. sms poruke (spam), lančana pisma ili drugu reklamu;
 • sadrže kompjuterske viruse, crve ili druge programe i datoteke koji su potencijalno štetni
 • sadrže informacije o drugim internet stranicama, kontakt informacije (adrese, imejl adrese, brojeve telefona i sl.) ili druge lične podatke;
 • za koje ste primili novčanu uplatu ili drugo davanje u novcu od trećeg lica, a da to niste dali do znanja;
 • impliciraju štetu, pretnju, zloupotrebu, uznemiravanje, klevetu ili uvredu, vulgarnost, opscenost, izazivanje mržnje, rasizam ili su na neki drugi način neprikladni i/ili mogu maloletnicima na bilo koji način da nanesu štetu (sadržaji sa pornografskim karakterom, koji veličaju nasilje ili na drugi način ugrožavaju mlade)

Games garantuje da korisnik preko Games-a dobija mogućnost da obradi ili obriše sadržaje koje je dostavio. Sve dostavljene recenzije podležu ovim uslovima korišćenja za recenzije proizvoda. Games zadržava pravo da bez navođenja razloga ne objavi recenzije ili da već objavljene recenzije pseudonomizuje, anonimizuje ili obriše.

Tekstualni sadržaji se u normalnom slučaju objavljuju u roku od dva do četiri radna dana.

Stavovi i mišljenja koji su izraženi u recenzijama ne odražavaju poziciju ili mišljenje Games-a.

Vi u potpunosti oslobađate Games od svih potraživanja i zahteva trećih lica (uključujući potrebne troškove za vršenje pravnih radnji), u posebnoj meri od svih potraživanja, zahteva ili šteta kao i posledičnih šteta koji rezultiraju iz nepoštovanja Uslova korišćenja.

Molimo vas da povratne informacije o asortimanu, cenama, naručivanju, isporuci, modalitetima plaćanja ili o drugim domenima servisa za kupce ne unosite u recenziju proizvoda. U tu svrhu možete da nas kontaktirate putem imejla ili putem telefona. Možete da nas kontaktirate od ponedeljka do petka između 8.00 i 18.30 časova, kao i subotom od 10:00 do 15.00 časova.

U okviru korišćenja opcije za recenziju proizvoda poslaćemo vam, radi verifikacije, imejl na navedenu imejl adresu. Osim toga ćete putem imejla da dobijete saopštenje o tome kada će vaša recenzija da bude objavljena ili da je potencijalno odbijena. U slučaju žalbe na neki proizvod u izuzetnim slučajevima možemo da vas kontaktiramo takođe putem imejla.

 Vaš nalog

Ukoliko koristite  nalog na Veb-sajtu, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili prilikom registracije na sajtu. Korišćenjem naloga odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na Vašem nalogu i sa vašom lozinkom.

Games zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja.

Komentari i ostali sadržaji koje ostavljaju posetioci

Posetioci mogu komentarisati proizvode i slati email poruke Gamesu.

Games ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez prethodnog obaveštenja.

Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena. Protiv takvih aktivnosti Games može pokrenuti odgovarajući postupak.

 KUPOVINA PROIZVODA

Prezentacija proizvoda na Veb-sajtu predstavlja ponudu za zaključenje ugovora o kupoprodaji proizvoda.  Ugovor o kupoprodaji zajključujete sa Games-om kao prodavcem. Zaključenjem ugovora o kupoprodaji sa Games-om imate sva prava predviđena Zakonom o zaštiti potrošača ("Službeni glasnik RS", br. 88/2021 u daljem tekstu: Zakon), kao i drugim važećim propisima.

 Naručivanje

Poručivanje je prvi korak u kupovini preko Veb-sajta. Kako biste poručili proizvode preko Veb-sajta, morate da budete registrovani korisnik. Registrovanjem ćete dobiti korisničko ime kojim ćete ubuduće pristupati Veb-sajtu prilikom poručivanja. Pošto odaberete proizvode i smestite ih u korpu, možete odabrati dva načina plaćanja:

 • Ips skeniraj
 • platnom karticom
 • putem predračuna koji dobijate nakon kreiranja Vaše porudžbine, ukoliko se odlučite za gotovinsko plaćanje

Games zadržava pravo da otkaže kupoprodaju ukoliko mu se učini da je došlo do nekih nepravilnosti u procesu naplaćivanja.

Isporuka proizvoda vrši se isključivo ako je proizvod u potpunosti plaćen.
Prilikom naručivanja imate mogućnost da ostavite broj Vaše Privilege kartice na osnovu koga ćemo Vam prilikom kupovine obračunati popust koji Vam pripada po osnovu članstva u Games Privilege Club-u.

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na Veb-sajtu sa uračunatim PDV-om. Games se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj je izvršena porudžbina bez obzira na to da li se cena proizvoda promenila nakon poručivanja.

Po zaključenju porudžbine na Veb-sajtu, dobićete e-mail potvrdu porudžbine. Ovaj e-mail sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja. Tek nakon dostavljanja potvrde od strane Gamesu na mail potrošača, ugovor o prodaji se smatra zaključenim. U slučaju da nismo u mogućnosti da potvrdimo porudžbinu i zaključimo ugovor, bićete obavešteni.

Games  ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje email obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, npr. umesto 10 000 je navedena cena 100 din, i sl.

Opis proizvoda

Games nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Ipak, ne možemo garantovati da su svi opisi i slike na sajtu 100% tačni, kompletni i bez grešaka. 

Dostupnost proizvoda na Veb-sajtu može se razlikovati od stanja zaliha u našim maloprodajama. Tačno stanje zaliha možete utvrditi: posećivanjem naših maloprodaja, slanjem upita na e-mail: porudzbine@games.rs  ili pozivom na broj telefona: +381 63 10 48 564.

Games zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici Veb-sajta. Posetioci nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

Plaćanje

IPS skeniraj

Svoju online porudžbinu možete platiti instant plaćanjem, metodom IPS skeniraj. Kada izaberete IPS skeniraj bićete preusmereni na stranicu na kojoj će Vam biti prikazan jednokratan IPS QR kod koji je obezbedila (naziv banke prihvatioca). Aplikacijom mobilnog bankarstva koju imate instaliranu na svom mobilnom uređaju skeniraćete/preuzećete podatke iz generisanog IPS QR koda i plaćanje obavljate jednostavno, u sigurnom okruženju Vaše banke. Informacija o ishodu plaćanja biće Vam prikazana odmah po završetku obrade na našem sajtu ali će Vam biti dostavljena i putem imejla.

Ako internet prodavnicu posećujete preko mobilnog telefona, plaćanje putem IPS skeniraj možete izvršiti i tako što ćete nakon odabira IPS skeniraj, izabrati banku čijom aplikacijom želite da izvršite plaćanje i kliknuti na dugme za plaćanje. Na taj način ćete otvoriti aplikaciju mobilnog bankarstva banke koju ste izabrali i u njoj potvrditi izvršavanje plaćanja, kao što biste to uradili i po skeniranju IPS QR koda.

Platnim karticama

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći Dina, Visa, Visa Electron, MasterCard, Amex ili Maestro platnu karticu. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu WSPay koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Niti jednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke: Broj kartice, Datum isteka i  CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice.

 

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i WSPay, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.
Sve cene su izražene u dinarima sa uračunatim PDV-om. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sva plaćanja će biti obavljena u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos ce se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, WSPay - CSTI GROUP d.o.o. pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko e-shopa mora ispunjavati sledeće uslove:

 •     Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Republike Srbije, na adresi navedenoj u porudžbini.
 •     Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Nakon poručivanja proizvoda sa našeg Veb-sajta, i odabira plaćanja putem kartice, kontaktiraće Vas predstavnik Games-a, a kako bismo potvrdili porudžbenicu.

Ukoliko se odlučite za gotovisnko plaćanje putem predračuna, predračun će Vam biti poslat na ostavljenu email adresu, bez prethodnog kontaktiranja.

Games zadržava pravo na izmenu cena i dostupnost proizvoda bez predhodnog obaveštenja. Ipak Games neće menjati cene nakon izvršene potvrde Vaše porudžbine.

Radno vreme

Gamesu online prodavnica radi 00-24h, 7 dana u nedelji. Usled tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

Isporuka proizvoda


Isporuka proizvoda se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije i ne može se isporučivati van granica ove zemlje. Games se obavezuje da će proizvodi  biti isporučeni najkasnije pet radnih dana od dana poručivanja. Svi proizvodi koje su naručeni do 12h svakog radnog dana, biće dostavljeni najkasnije u roku od dva radna dana na adresu kupca. Uobičajeno vreme isporuke je 24 časa za sve gradove i veća naselja na teritoriji Srbije.

Do odstupanja i produženja roka za isporuku moze doći ukoliko primalac nije na adresi u prilikom pokušaja isporuke, ne javlja se na broj telefona koji je ostavio prilikom naručivanja proizvoda, loših vremenskih uslova ili nepredviđenih situacija u transportu na koje Games ne može da utiče.

Usluga isporuke se naplaćuje 350 din za porudžbine kojima je vrednost ispod 5.999 rsd. Ukoliko je maloprodajna cena poručenih proizvoda u pojedinačnoj pošiljci veća ili jednaka iznosu od 5.999 din. Games snosi troškove isporuke.

Vaša obaveza je da pošiljku po prijemu proverite, i u najkraćem roku (bez odlaganja) prijavite eventualne nepravilnosti.

Pravo na odustanak od kupovine

U skladu sa Zakonom imate pravo do odustanete od ugovora o kupoprodaji proizvoda kupljenih preko Veb-sajta bez obrazloženja u roku od 14 dana od dana kada Vam je proizvod isporučen. Ukoliko želite da odustanete od ugovora o kupoprodaji proizvoda koji je zaključen preko Veb-sajta, to možete da učinite popunjavanjem i slanjem obrasca za odustanak od ugovora koji možete naći na Veb-sajtu, a koji dobijate i uz kupljene proizvode (na poleđini računa) zajedno sa neoštećenim i nekorišćenim proizvodima poštom na adresu Games-a ili odlaskom u jednu od Gamesovih prodavnica. Ukoliko na poleđini računa niste dobili obrazac za odustanak, možete ga preuzeti ovde.

Izjava o odustajanju od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata Games-u  i smatra se blagovremenom ako je poslata u roku od 14 dana od dana kada je proizvod dospeo u Vašu državinu, odnosno u državinu trećeg lica koje ste odredili za primaoca pošiljke.

U slučaju da odustanete od ugovora Vi snosite troškove vraćanja proizvoda i dužni ste da u roku od 14 dana od dana odustajanja od ugovora vratite Games-u kupljene proizvode.
Games je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio za proizvode, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac o odustanku od ugovora s tim što može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije proizvode koji se vraćaju, ili dok ne dostavite dokaz da ste poslali proizvode Games-u u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

Kupovinom proizvoda dajete izričitu saglasnost da se povraćaj uplate izvrši na Vaš tekući račun koji ćete navesti u obrascu za odustanak od ugovora.

 

Napominjemo da je moguće odustati od kupovine proizvoda koji su vraćeni u originalnoj amabalaži, koji nisu korišćeni ili oštećeni i koji sadrže sve dodatke i propratnu dokumentaciju (garantni list, uputstva za upotrebu i slično), kao i originalni račun.

 

Pravo na odustanak važi i u slučaju kupovine sofverskih proizvoda ukoliko nisu otpakovani (imaju fabrički celofan). Nemate pravo da odusutanete od kupovine softverskog proizvoda koji je otpakovan.

 Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Games online prodavnica je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Saobraznost proizvoda ugovoru

Obaveštavamo Vas da je saglasno Zakonu Games odgovoran za nesaobraznost proizvoda ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana isporuke proizvoda Vama ili trećem licu koje ste odredili kao primaoca pošiljke.
Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana isporuke proizvoda pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku isporuke proizvoda, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom proizvoda i prirodom određene nesaobraznosti.
Games je dužan da isporuči proizvode koji su saobrazni ugovoru o kupoprodaji proizvoda.

Games odgovara za nesaobraznosti isporučenih proizvoda ugovoru ako je ona postojala u momentu isporuke proizvoda Vama ili trećem licu koje ste odredili kao primaoca pošiljke, kao i u slučaju kad se nesaobraznost proizvoda pojavila posle isporuke, a potiče od uzroka koji je postojao pre isporuke.


Games je odgovoran i za nesaobraznost nastalu zbog nepravilnog pakovanja.
Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana isporuke proizvoda, imate pravo da izaberete da li će se nesaobraznost otkloniti zamenom, odgovarajućim umanjenjem cene ili da izjavite da raskidate ugovor. Ako se nesaobraznost pojavi po isteku roka od šest meseci od dana isporuke proizvoda, imate pravo da izaberete da li će Games da otkloni nesaobraznost proizvoda opravkom ili zamenom.


Ne možete da raskinete ugovor o kupoprodaji proizvoda ako je nesaobraznost proizvoda neznatna.

Sve troškove koji su neophodni da bi se proizvodi saobrazili ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi Games.

Proizvodi sa garancijom

Games jemči da su svi proizvodi iz njegvovog asortimana originalne robne marke. Games u garantnom roku, o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizlaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliteta proizvoda.

U slučaju neizvršenja ove obaveze, Games će izvršiti zamenu proizvoda novim ili će Vam vratiti novac.

Garantni rok počinje da teče danom prodaje proizvoda sa garancijom koji se unosi u garantni list i overava pečatom i potpisom ovlašćenog prodavca. Kupac gubi pravo na garanciju ako se kvar izazove nepridržavanjem datim uputstvima za upotrebu i ako su na proizvodu vršene bilo kakve popravke od strane neovlašćenih lica.

U garanciju ne ulaze oštećenja prouzrokovana prilikom transporta nakon preuzimanja kupljenih proizvoda, oštećenja zbog nepravilne montaže ili održavanja, mehanička oštećenja nastala krivicom korisnika, oštećenja zbog varijacije napona električne mreže, udara groma i pratećih pojava.


Kupac je dužan da prilikom preuzimanja proizvoda ustanovi kompletnost i fizičku neoštećenost proizvoda  koji preuzima, jer naknadne reklamacije po tom osnovu neće biti prihvaćene od strane Games-a.


Obaveštenje o načinu i mestu prijema reklamacija i načinu postupanja po primljenim reklamacijama.

Reklamacije na kupljene proizvode možete da izjavite u jednoj od naših prodavnica, elektronskim putem na email adresu: reklamacije@games.rs ili preko broja telefona: 063 1048 518. Prilikom izjavljivanja reklamacije dužni ste da dostavite robu na koju se reklamacija odnosi, račun na uvid ili drugi dokaz o kupovini tih proizvoda (kopija računa, slip i sl.), kao i garantni list ukoliko je reč o proizvodima sa garancijom. Prilikom dostavljanja proizvoda niste dužni da dostavite ambalažu.

Po prijemu reklamacije izdaćemo Vam pismenu potvrdu ili ćemo Vas elektronskim putem obavestiti da potvrđujemo da smo primili Vašu reklamaciju, odnosno saopštićemo Vam broj pod kojim je ona zavedena u evidenciji primljenih reklamacija. Najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pismenim ili elektronskim putem odgovorićemo Vam na izjavljenu reklamaciju. Odgovor će sadržati odluku da li prihvatamo reklamaciju, izjašnjenje o Vašem zahtevu i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije koji ne može biti duži od 30 dana od dana podnošenja reklamacije.

Rok za rešavanje reklamacije prekida se kada potrošač primi odgovor prodavca i počinje da teče iznova kada prodavac primi izjašnjenje potrošača na odgovor prodavca. Potrošač je dužan da se izjasni na odgovor prodavca najkasnije u roku od tri dana od dana prijema odgovora prodavca. Smatraće se da potrošač nije saglasan sa predlogom prodavca ukoliko se ne izjasni u roku od tri dana.

U slučaju odbijanja reklamacije Games d.o.o je dužan da pruži odgovarajuće obaveštenje potrošaču u slučaju odbijanja reklamacije (obrazloženje prodavca u slučaju neprihvatanja reklamacije) kao i da potrošača sveobuhvatno obavesti o mogućnosti rešavanja spora vansudskim putem, kao i o nadležnim telima za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova.

Ukoliko je potrošač za kupljeni proizvod dobio garanciju i ako se reklamacija izjavljuje nakon proteka 2 godine od dana kupovine, potrošač je dužan da reklamaciju izjavi davaocu garancije.

Obaveštenje o mogućnosti vansudskog rešavanja sporova

 

Ukoliko reklamacija potrošača bude odbijena, potrošač ima mogućnost da u roku od godinu dana od izjavljivanja reklamacije pokrene vansudski postupak rešavanja potrošačkog spora pred nadležnim telom, imenovanim od strane Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine u skladu sa Zakonom. Potrošač se obraća na imejl adresu: Informatičke platforme za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova https://vansudsko.mtt.gov.rs/ nakon čega se predlog za pokretanje vansudskog postupka dostavlja trgovcu, koji ima 15 dana da se izjasni da li priznaje ili osporava predlog potrošača. Trgovac je obavezan da učestvuje u postupku vansudskog rešavanja potrošačkih sporova pred telom.

Beograd 21.02.2024. godine