Nintendo
25.02.2021.

Gamepad Trust GXT 1230 MUTA

Odlično leži u ruci

Trust GXT 590 BOSI se odlično pokazao kada je u pitanju mobilni gejming. Odlično radi sa smart telefonima i svakako ste ih primetili čak i na ulicama u rukama mlađih gejmera.

Novi Trust igrač na tržištu je GXT 1230 MUTA. Razlika između ova dva modela je u drugoj kompatibilnosti, jer pored igranja na PC računarima, MUTA se koristi za igranje na Nintendo Switch i Switch Lite konzolama. Ima motion control i vibration feedback.

Krećemo sa recenzijom standardno od pakovanja.

Sada vać poznato Trust GXT sivo crno gejming pakovanje sa GXT oznakom. Kvalitetno i sa svim potrebnim informacijama. Ne poseduje plastični, providni deo koji bi vam prikazao bar deo izgleda proizvoda u kutiji. U pakovanju se nalaze pored gamepada i USB mikro risiver, USB C kabl, 2 dodatna D pad-a, uputstvo ali i GXT nalepnica.

Gamepad je napravljen od crne mat plastike sa ponekim sjajnim delovima. Gornji držači su napravljeni od gume koja je veoma prijatna na dodir. Par nas koji smo igrali na ovom gamepadu ima oprečna mišljenja o ovoj gumi. Pojedinci su izjavili da je pomalo tvrda za njihov ukus, ali većina smatra da je odlična. Ono u čemu se slažemo je da će pomoći da ovaj proizvod duže traje. Prekidači nisu savršeni ali su znatno iznad proseka i cenovnog ranga. Raspored ABXY tastera je identično kao na Microsoft gamepad modelima ali su analogne palice kao na Sony-ju pa je ovo neka kombinacija ta dva. D-Pad ima i zamenske dodatke u pakovanju pa proverite šta vam više odgovara. Stanje integrisane baterije možete pratiti preko LED diode ali samo kada je zatvorena i uređaj povezan kablom. Okidači su digitalni iako na kutiji stoji da su osetljivi na pritisak. Jedina analogna dugmad su 2 palice. Sa zadnje strane se nalazi prekidač za resetovanje.

Gamepad se može koristiti na PC računarima i Switch konzolama putem Bluetooth veze. Kada \elite da se povežete sa računarom, koristite kombinaciju tastera HOME i X na gamepadu kako biste ga pokrenuli u režimu X-Input. Za konekciju putem BT sa Switch-em, započnite kombinacijom HOME i B. Iako ga i android telefon prepoznaje na ovaj način i povezuje se sa njim, gamepad ne stupa u interakciju sa telefonom i ostaje u režimu uparivanja.

Baterija traje do 10 sati a puni se oko 2 sata Fast Charge tehnologijom. Port za punjenje je USB-C, a gamepad se ne može koristiti samo sa kablom za punjenje, jer je veza isključivo bežična/ BT. U BT režimu LED 2 svetli, a u PC režimu LED 3. Nije moguće povezati više kontrolera na USB stick. Adapter je jedinstven i ne može se zameniti, čak ni uz neko dodatno plaćanje.

Domet je 10 metara i nije bilo nikakvih problema dok je vibracija testirana na više igara i nemamo nikakvih zamerki. Naprotiv!

 

ZA

  • Povoljna cena za bežični gamepad
  • Natprosečno dobar materijali
  • Vibracije
  • Zamenljivi D-pad u kompletu
  • Integrisana baterija i punjenje putem USB-C porta

PROTIV

  • Digitalni okidači iako na kutiji stoji da su osetljivi na dodir
  • Nedostatak porta za slušalice
  • Nije moguće korišćenje isključivo na kablu, mora se koristiti i bežični adapter
  • Nije moguće povezati više uređaja isti bežični adapter
  • dugmad +  i  -  su za start / select dok bi oznaka bila bolja opcija

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Trust GXT 1230 MUTA - bežični gamepad za PC i Nintendo Switch, sa kontrolama pokreta i ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
Vrsta
Nova
4.499 ,00 RSD

Slični članci

27.
Feb.
2021.
PC
Ksifos je jedan od modela koji je već duže vreme prisutan u Games radnjama.
21.
Jan.
2021.
PC
Play!Zine je odradio odličnu recenziju najnovijeg Trust miša koji izgleda totalno drugačije od ostalih na tržištu. Prenosimo vam recenziju u po...
14.
Nov.
2020.
PC
Mikrofoni su sve popularniji proizvod i zbog toga smo rešili da ovog vikenda damo  15% popusta na sve online kupovine Trust mikrofona.