Nintendo
07.03.2023.

Kako sačuvati slike i snimke iz igara sa Nintendo Switch konzole

Svi volimo da se hvalimo kako dobro igramo

Prvobitno objavljen 07.03.2021

 

Pitali smo Nikolu Jovanovića kako uspeva da snimi svoje slike iz igara i podeli sa svima. Proces je jednostavan.

Switch konzola od početka nudi mogućnost da pravite screenshotove ili hvatate kratke klipove do 15 skundi iz igara. Do sada su se ti snimci čuvali na internalnoj memoriji ili microSD kartici ali sistem je dozvoljavao samo da ih podelite na Facebooku ili Twitteru. Iskreno, ko još deli slike i snimke iz igara na tim mrežama? Ne znamo šta je Nintendo mislio, da smo u 2010. godini i dalje? Ipak u poslednje vreme su rešili da usliše molbe fanova i da učine proces vađenja slika i snimaka... pa ne možemo reći lakšim, ali da kažemo – mogućim, sa uvođenjem nove opcije dodate u jednom od poslednjih updejtova sistema.

Sada je moguće prebaciti slike i snimke direktno na pametni telefon ili tablet na sledeći veoma interesantan način:

  1. Uđite u ALBUM, i odaberite sliku ili video koju želite da prebacite.
  2. Ispod opcije POST koja se koristi za FB i Twitter, nalazi se nova opcija “Send to Smart Device” izaberite je
  3. Zatim dobijate opciju da izaberete i više slika ili snimaka odjednom sa drugom opcijom “Send Multiple”
  4. Kada ste izabrali šta želite da pošaljete dobićete prvi QR kod na Switch ekranu koji treba skenirati mobilnim telefonom. Bilo koja besplatna aplikacija za skeniranje QR koda će pomoći.
  5. Skeniranjem QR koda dobićete razne podatke u aplikaciji, ali treba obratiti pažnju samo na polje Password i isti iskopirati
  6. Na vašem pametnom telefonu ili tabletu, uđite u WiFi podešavanja i videćete switch_ i neke brojeve, povežite se na taj WiFi network (vaš Switch) i unesite password koji ste dobili gore.
  7. Nakon ovog koraka ako ste se uspešno povezali, na ekranu Switcha pojaviće se drugi QR kod, kada ga skenirate dobićete na telefonu otvorene slike i snimke koje ste označili za prebacivanje pa ih je odatle moguće sačuvati na memoriju telefona i kasnije podeliti gde želite.

Napomena: Ukoliko koristite Apple uređaj, da bi ste sačuvali medije kada se učitaju u poslednjem koraku možda ćete morati da izaberete opciju u ćošku da se stranica otvori u Safariju prvo. Takođe često nije moguće sačuvati u telefon sve prebačene medije odjednom, već morate jedan po jedan.

Ceo ovaj postupak deluje kao da hakujete nešto ili da koristite nekakav homebrew ali ne, ovo je zapravo Nintedovo trenutno zvanično rešenje. Nadamo se da će deljenje snimaka i slika biti malčice jednostavnije na sledećoj Switch konzoli.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49.999,00 RSD
Ušteda 7%
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999,00 RSD
49.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49.999,00 RSD
Ušteda 7%
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999,00 RSD
49.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Nintendo
Pogledajte naš kompletan vodič za povezivanje Nintendo Switch konzole i kreiranje nalova, kao i par korisnih saveta.
02.
Mar.
2023.
Nintendo
Nintendo igrači je verovatno od početka frustrirao nedostatak opcije za transfer igara sa interne memorije na SD karticu. U situacijama kada ponestane&n...
06.
Jan.
2021.
Playstation
Ovo je period kada se dosta pozajmljuju i iznajmljuju konzole, ukoliko nemate svoje. Napraviti nalog je jednostavno, i to većina zna. Obrisati nalog je jo&sc...