Playstation
18.07.2022.

The Last of Us Part 1 - svaki detalj je bitan

Šta se vidi na slikama sa trejlera

Nakon što je jedna od najgore čuvanih tajni u gejming industriji, izdanje The Last of Us 1. sitno broji do izdavanja.

Do 2. septembra, vlasnici PS5 će imati pristup klasičnom postapokaliptičnom trileru u njegovoj najnovijoj verziji. Iako je septembar blizu, Naughty Dog i dalje ne otvara svoje karte. Do sada je samo jedan zvanični bioskopski trejler za The Last of Us, prvi deo prikazan. Kako fanovi vole da komentarišu, sa ili bez dovoljno materijala, taj isti interet je preplavljen slikama iz trejlera i nagađanjima o igri.

 

Ellie

Prvo o čemu se piše je izgled glavne protagonistkinje, Ellie. Pored trejlera za najavu igre, koji rekonstruiše neke od marketinških videa koji su promovisali originalnu PS3 igru, NaughtyDog je objavio nekoliko snimaka ekrana. Neće biti iznenađenje da je Ellie, Ešli Džonson, zvezda većine ovih slika. Prvi, koji prikazuje mladog protagonista koji drži lovačku pušku, radi posebno dobar posao u pokazivanju grafičkih nadogradnji kultnih scena igre.

Iako je tehnologija snimanja pokreta postala jedan od standarda AAA industrije igara, Naughty Dog je bio jedan od prvih studija koji ju je aktivno prihvatio. Iz tog razloga rane Uncharted igre i originalni The Last of Us i dalje izgledaju dobro. Iz Ellienog ažuriranog modela lica u predstojećem rimejku jasno je da studio nije mirovao po pitanju tehničke perspektive. Naughty Dog je uspeo da  uporedi snimke snimljene za PS3 verziju i ažurira ih tako da likovi više liče na njihove glumce iz stvarnog sveta.

 

 

Prelazak zgrada u Bostonu

Kada The Last of Us Part 1 bude lansiran za PS5, to će biti treći put da je revolucionarna avantura Naughty Dog-a objavljena na PlayStation konzoli. Iako su fanovi u potpunosti analizirali igru na PS3 i PS4, jedan od snimaka ekrana za predstojeću igru pokazuje njenu sposobnost da još uvek iznenadi. Scena u kojoj Ellie, Joel i Tess prelaze između dva solitera izgleda grafički impresivno kao i neke od potpuno novih igara koje su objavljene na najnovijoj Sony konzoli.

 

Okruženje

Pored svoje veštine pripovedanja, Naughty Dog je stekao reputaciju za majstore kreiranje okruženja sa visokim novoom detalja. Neki od studijskih radova u Uncharted 4 i dalje se smatraju najverodostojnijim i najnaseljenijim lokacijama u igrama. Neće biti veliki šok za igrače da će The Last of Us Part 1 uključiti i neki jednako impresivan ekološki dizajn, kao što pokazuje trošni tržni centar koji Ellie i Riley posećuju tokom proširenja Left Behind.

 

Vožnja kolima

Zahvaljujući velikom delu promotivnog materijala koji su na snimcima, većina zapažanja koja se mogu dati o igri je usredsređena na njenu vizuelnu vernost. Slike poput one na kojoj Eli i Džoel zajedno sede u kolima dokazuju da u ovom odeljenju ima mnogo toga da se analizira. Osim što pokazuje koliko igra sada izgleda foto-realistično, ovaj snimak ekrana odlično pokazuje poboljšanja dubine polja koja je Naughty Dog napravio u iskustvu igranja.

 

 

Jahanje

U većini postapokaliptičkih priča, kada društvo propadne, ljudi traže različite načine prevoza. Za mnoge potencijalne preživele, konji su na kraju najpouzdanija alternativa vozilima na gas i električni pogon. Malo je iznenađujuće što se The Last of Us priklonio ovoj ideji, o čemu svedoči jedan snimak ekrana za predstojeći PS5 rimejk. Ono što je upečatljivo iznad svega na ovoj slici je nadogradnja osvetljenja koju je Naughty Dog jasno napravio u igri. 

 

Lov

Još jedan stereotip. Lov! Iako je Aloy asocijacija za PlayStation protagoniste sa lukom i strelom, Eli je takođe vešta sa ovim oružjem. Ono što je nedvojbeno impresivnije na ovom konkretnom snimku ekrana za The Last of Us, prvi deo je pažnja posvećena detaljima. Osim što izgleda kao jasno generacijsko poboljšanje u odnosu na PS4 remaster igre, slika odlično pokazuje kako će se sneg ponašati realno u rimejku dok pada na Elinu odeću.

 

 

Ellie and Riley & Ellie and David

 

Tokom promotivne kampanje za The Last of Us, prvi deo, Naughtz Dog je naglasio kako je rimejk PS5 konačna verzija njegove priče. Malo je iznenađenje da će odličan "Left Behind" DLC će biti uključen. Iako ostaje da se vidi da li će ekspanzija biti direktno uključena u narativ za jednog igrača, igrači se raduju što će ponovo iskusiti odnos Eli i Rajlija.

S obzirom na to koliko je serijal The Last of Us postao omiljen, razumljivo je da Naughty Dog nije bio voljan da se petlja sa redosledom priče iz prvog dela. Potvrđeno je da su prisutni čak i neki od najneudobnijih i najizazovnijih delova originalne igre, poput onih u kojima je David.

 

Joel

Naughty Dog ističe poboljšanja Džoelovog modela lika. Pored usklađivanja godina protagoniste sa njegovim pojavljivanjem u The Last of Us 2, ažurirani model takođe ima nešto bližu sličnost sa njegovim glumcem iz stvarnog sveta Trojem Bejkerom. Dok su neki fanovi doveli u pitanje odluku studija da ostari nekoliko likova, ovde se može iizneti ubedljiv slučaj da to dodaje dodatnu uverljivost liku.

 

 The Last of Us Part 1 izlazi 2. septembra za PS5.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS50204
Nova PS5/PS4 God of War Ragnarok Jotnar Edition igra u preorder prodaji do 09.11.2...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
31.349,00 RSD
Ušteda 5%
32.999,00 RSD
Vrsta
Nova
32.999,00 RSD
31.349 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS50203
Nova PS5/PS4 God of War Ragnarok Collector’s Edition igra u preorder pr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
25.174,00 RSD
Ušteda 5%
26.499,00 RSD
Vrsta
Nova
26.499,00 RSD
25.174 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4889
Doživite post-apokaliptični svet opet! Intenzivna i emotivna avantura te očekuje. Poruč...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.399,00 RSD
Ušteda 50%
4.799,00 RSD
Vrsta
Nova
4.799,00 RSD
2.399 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4040
Akcija traje od 03.08 do 16.08 ili do isteka zaliha PS4 The Last Of Us Remastered
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD
Ušteda 52%
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499,00 RSD
1.199 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI3450
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

02.
Aug.
2022.
Playstation
Ps plus ponuda za avgust odavno nije bila bolja a od danas možete da ih skinete ukoliko posedujete pretplatu.
27.
Jul.
2022.
Playstation
Sony nema baš puno najavljenih PS5 ekskluziva za budućnost, a jedna od onih koje su potvrđene sad je navodno u ozbiljnim problemima.
26.
Jul.
2022.
Playstation
The Last of Us Part I na PS5 će sadržati mnoštvo poboljšanja i prezentacije koja će igru približiti njenoj originalnoj viziji, kaže suosnivač...
20.
Jul.
2022.
Playstation
Nakon 30 godina EA-ovog iskorišćavanja imena FIFA, najavljenja je i poslednja u njihovoj režiji FIFA 23. I baš za tu poslednju FIFU, EA obećava...
19.
Jul.
2022.
Playstation
Sony je obavestio svoje kupce da više neće koristiti svoje Ask PlayStation Twitter naloge za rešavanje problema korisnika PlayStation podr...
13.
Jul.
2022.
Playstation
Cyberpunk budućnost kao avantura iz trećeg lica... očima mačke lutalice. Definitivno jedna malo drugačija priča.
11.
Jul.
2022.
Playstation
Poslednja poseta Boga rata našem svetu.
10.
Jul.
2022.
Playstation
Svaki početak ima neke sitne problem pa će i ove PlayStation svakako uskoro rešiti. A o kojim problemima uopšte i govorimo?
05.
Jul.
2022.
Playstation
Sony je upravo patentirao poseban sistem koji bi omogućio strimerima da dobiju neki oblik pomoći u igri od svojih gledalaca.
07.
Jun.
2022.
Playstation
Predstavljanje potpuno nove PlayStation Plus ponude je uveliko u toku, sa lansiranjem u Aziji i Japanu! Dodatna tržišta će se pokrenuti ovog meseca i ...