PS3 Grand Theft Auto 5 - GTA V
Playstation 3

PS3 Grand Theft Auto 5 - GTA V

18
Prosečna ocena:
Šifra artikla: PS30663
Barkod: 5026555410229

PS3 Grand Theft Auto 5 - GTA V

  • Nova
    4.999 ,00 RSD
  • Korišćena
    2.499 ,00 RSD
Datum izlaska: 17.09.2013
Sačuvajte u listi želja

GTA V je akciona avantura u otvorenom svetu. Igra se odvija u fiktivnom svetu San Andreas, a inspiracija je Južna Kalifornija.  Igrač slobodno može da se kreće po svetu kao i gradu Los Santosu (zamena za Los Angeles). Igra može da se igra iz prvog ili trećeg lica, a glavni junak se kreće peške ili u vozilu. Glavni junak hara San Andreasom, a većina misija uključuje pucanje i vožnju. Igrači koji prilikom igre čine zločin iniciraće odgovarajuću reakciju pravosuđa. To će se meriti tzv. "wanted" sistemom. Dodatak igri je multiplejer mod GTA Online koji daje mogućnost da se do 30 igrača uključi u kooperativne ili takmičarske mečeve.

Dugo iščekivana, GTA 5 je oborila sve rekorde po prodavanosti širom sveta, a pokupila je i sve pohvale za dizajn igrača, otvorenog sveta, kao i sam gameplay. Veći broj igračkih časopisa dodelio joj je titulu "Igra godine".

Izvod iz opisa Sveta kompjutera (Miodrag Kuzmanović):
"Grand Theft Auto V je fantastičan, ali drugačije fantastičan u odnosu na GTA IV. Četvorku smo voleli prvenstveno zbog Nika Belića, zemljaka-junaka s kojim smo se identifikovali od prve sekunde i narednih pedeset sati jahali na tom talasu empatije: nelinearna sloboda i gameplay mehanizmi, bar za nas, u četvorci su bili krajnje sekundarni. Petica prioritete okreće naglavačke, nudeći vam trojicu protagonista sa kojima će mentalno povezivanje ići teže, ali vam zauzvrat daje slobodu, opcije i produkciju kakve do sada niste iskusili, niti ste ih smatrali tehnički mogućim na igračkoj konzoli iz 2005. godine.
U dizajniranju sveta, bukvalno niko nije dostojan ni da čisti cipele artistima Rockstar Gamesa.

GTA 5 nas vraća u Los Santos, virtuelnu re-kreaciju Los Anđelesa, u kojoj smo poslednji put uživali u GTA: San Andreas. Grad i bliža okolina realizovani su na način koji ne ostavlja mesta sumnji da je razvoj igre pojeo pet godina i 100+ miliona dolara. Svet je posejan neverovatnom količinom detalja, aktivnog i pasivnog sadržaja: u pauzama story misija ovde možete igrati golf, tenis, pikado, skakati padobranom, ići u striptiz klub, trenirati u streljani, trkati se u gradu i divljini, trgovati na berzi, ići u lov, šlepovati vozila za pare, leteti... GTA V je prva GTA igra koja renderuje morsko dno, tako da ovde možete i roniti na dah ili u batiskafu, tražiti blago u potonulim brodovima i šta sve ne. Svako oružje i vozilo u igri možete podešavati po sopstvenom nahođenju, trošeći novac na kozmetičku personalizaciju i budženje upotrebnih osobina. Nema čega nema, a igri valjda nedostaje samo kopanje i crafting u stilu Terrarie. Virtuelni internet i TV program u igri su takođe nafilovani sadržajem i zaista ogromnom količinom socijalne satire i crnog humora.

Za razliku od prethodnih GTA igara, petica nam umesto jednog nudi tri glavna junaka. Majkl je penzionisani pljačkaš banaka koga drma kriza srednjih godina, Frenklin je momak iz huda koji želi da se probije big-time, a Trevor je psihopata koji balansira na granici junaka horor crtanog filma i sadiste koji pati od manične depresije. Trevor će mnoge igrače naterati na komentare tipa „joooj jarane, vid’ legendeee”, što je Rockstar prepoznao, dao mu dominantni akcenat u priči, i time kreirao jedinu realnu manu igre. U želji da opčini i opseni, Rockstar je preterao sa insistiranjem na šok-vrednosti Trevorovog lika, zapostavivši drugu dvojicu protagonista."

Vrsta proizvoda: Video Igra
Proizvođač: Rockstar
Tip proizvoda: Playstation 3
Količina: 1 kom.
Uvoznik: Games d.o.o.
Adresa: Bulevar Mihaila Pupina 117, Novi Beograd
Zemlja proizvodnje: EU
Igra je na engleskom jeziku.
Igra je namenjena evropskom regionu (za igranje na evropskim serverima).

Specifikacija

Karakteristika Vrednost
Kategorija PS3 igre
Vrsta Nova, Korišćena
Izdavač Rockstar
Pegi Rating 18
Platforma Playstation 3
Žanr Open World Akcija
Datum izlaska17.09.2013