Blog
10.02.2022.
Autor: Nemanja Kočica

Da li je Elden Ring prava Souls igra?

Elden Ring gameplay je veoma sličan Dark Souls igrama, zbog čega su mnogi fanovi pomislili da su smeštene u istom univerzumu. Međutim FromSoftware je ubio ovu teoriju izjavom da je Elden Ring spiritualni naslednik Demon’s Souls, Dark Souls, i Bloodborne igara. Što ga klasifikuje kao „Souls“ igru, ali Elden Ring je potpuno nov IP u ovom pod žanru.

Dodatno ulje na vatru dolio je pisac George R.R. Martin koji je u jednom intervju opisao Elden Ring kao naslednika Dark Souls-a. Mnogi fanovi su ovu izjavu prihvatili kao potvrdu da je Elden Ring smešten u isti univerzum kao Darks Souls, ali Martin nije gejmer i nije pažljivo birao svoje reči (jako čudno za jednog pisca).

Martin je zapravo mislio da je igra spiritualni naslednik, sa kojom deli mnoge kvalitete i mehanike. Na isti način kao što su Dark Souls i Bloodborne naslednici Demon’s Souls, ali ne i direktni nastavci.

Dark Souls je počeo kao nastavak Demon’s Souls, ali je vremenom projekat prebačen na novog izdavača i pretvorio se u potpuno nov serijal, ali je veza između njih ostala.

U toku intervjua, Miyazaki je na pitanje da li je Elden Ring zapravo Dark Souls 4 pružio sledeće objašnjenje – učešće George R.R Martin je bilo ključno za odvajanje dve igre i pored svih sličnosti.

Miyazaki nije želeo da ograniči Elden Ring sa Dark Souls univerzumom. Na ovaj način on i Martin su dobili mnogo više kreativne slobode prilikom izgradnje sveta, njegove istorije, likova i priče.

Šta je zapravo Souls igra?


Nažalost nema univerzalno prihvaćenog odgovora na ovo pitanje. Igra ne mora u nazivu da sadrži reč Souls da bi bila Souls igra, naravno, prvi primer za to je Bloodborne. Souls ili Souls-like igra je pod žanr, ne serijal igara kao što mnogi to misle. To su obično „teže“ akcione igre sa RPG mehanikama, ovo je da kažemo najpribližnije objašnjenje.

Elden Ring će imati sopstveni univerzum, ali će pozajmljivati iz drugih FromSoftware igara. Zato je potpuno prihvatljivo nazvati je Souls igrom, jer Elden Ring sa ponosom nosi svoj Souls DNK.

Veza sa drugim Souls igrama


Vredno je napomenuti da pored gameplay elemenata koje deli sa drugim Souls igrama, Elden Ring će sigurno imati likove i predmete koji se nalaze u svakoj FromSoftware igrici kao što je Patches ili Moonlight Greatsword.
Mnogi fanovi su mišljenja da Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne i Elden Ring su deo isprepletanog univerzuma. Međutim‚ovo je nažalost čisto nagađanje i nikad nije potvrđeno od strane FromSoftware ili Miyazakija.

Svakako teorija je zanimljiva i po njoj Dark Souls se nastavlja na mračni kraj Demon’s Souls, dok se Bloodborne dešava nakon dobrog kraj. Druge teorije smatraju da je Bloodborne svet stvoren od strane slikara u Dark Souls 3. Iako ovo teorije nisu potpuno bez osnove, sigurno nikada nećemo dobiti zvaničnu potvrdu da su ove teorije tačne.

Kao što sklapamo priču svake Souls igre na osnovu našeg doživljaju, tako i stvaramo maštovite teorije o ovim fascinantnim svetovima i likovima što je jedna od čari Souls igara, način na koji uvuče igrača u svet, kako sa malo inforamcija pruži toliko duboku priču i istoriju sveta.

Dakle Elden Ring nije Dark Souls 4, ali ćemo sigurno pronaći mnoge stvari zbog kojih će fanovi razviti još grandioznije i maštovitije teorije.

Do izlaska igre nas deli svega par dana, ali smo već odavno spremni da se znojimo, nerviramo i uživamo u novom svetu koji nam je pripremio Miyazaki. Ko zna, možda pronađemo nove dokaze koji će potkrepiti fan teorije, svakako nas očekuju sati i sati lore videa.


Ukaljani, vidimo se u Zemlji Između 25.02. kada će Elden Ring konačno biti u prodaji u svim GameS radnjama za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series konzole.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41148
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50083
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO770
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2296
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

10.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Tokom Elden Ring network testa, igrači nisu bili u mogućnosti da prave svog sopstvenog karaktera već su mogli da biraju između pet unapred dizajniranih likov...