Blog
20.04.2024.
Autor: Danica Manojlović

Najbolje igre samo za odrasle za PS5

Nekada nam je bitno da se prepustimo igri sami

Alan Wake 2

Alan Wake 2 označava prvi prodor Remedy Entertainment u žanr survival horrora. Ritualna ubistva u malom gradu i pisac zarobljen u noćnoj mori. FBI koji agent traži odgovore. Dve stvarnosti. Dva lika heroja. Jedna horor priča koja ih želi mrtve.

Alan Wake 2 je osvojio Time Magazine Game of the Year; Washington Post Game of the Year; The Game Awards' Best Game Direction, Best Art Direction & Best Narrative; i Golden Joystick's Critics' Choice Award.

A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: Requiem igra vas vodi u brutalni svet koji oduzima dah iskrivljen od strane natprirodnih sila. Vi uranjate u nastavak nagrađivane  A Plague Tale: Innocence, i pridružujete se Amicii i Hugu na srceparajućem novom putovanju. na vama je da činite sve što je potrebno da spasite svog brata od natprirodne kletve

 

Baldur's Gate 3

Na vama je da okupite svoju družinu i vratite se u Zaboravljena carstva u priči o zajedništvu i izdaji, žrtvovanju i preživljavanju, i apsolutnoj moći. Misteriozne sposobnosti se bude u vama, izvučene iz Mind Flayer usađenog u vaš mozak. Oduprite se, i okrenite tamu protiv sebe. Ili prihvatite korupciju i postanite krajnje zlo. Od kreatora Divinity: Original Sin 2 dolazi sledeće- generacija RPG, smeštena u svet Dungeons and Dragons.

Cyberpunk 2077

Ukoliko jošuvek niste,sada je pravo vreme da uronite u sajberpank univerzum, od originalne priče o Cyberpunk 2077 i njegove zanosne špijunsko-trilerske ekspanzije Phantom Liberty do nagrađivane anime serije Cyberpunk: Edgerunners — postoji bezbroj priča koje možete otkriti u smrtonosnom megalopolisu Noćnog grada. 

 

Deathloop

Svako ko je odigrao ovu igru je bio Iskreno iznenađen zabavom koju pruža. Izvlači neke ideje za igru iz Dishonored-a, ali uvodi mehaniku vezanu za vreme, nudi intrigantnu priču sa zanimljivim likovima i ima svoj jedinstven i koherentan stil. To je originalna igra, puna iznenađenja i izaziva zavisnost, ali nije nužno lako svarljiva za svakoga. Probajteje svakako!

 

Death Stranding

Death Stranding je akciona igra iz 2019. koju je razvio Kojima Productions i objavio Sony Interactive Entertainment za PlayStation 4. To je prva igra direktora Hidea Kojime i Kojima Productions nakon njihovog odvajanja od Konamija 2015. godine.

Priča se odvija u Sjedinjenim Državama nakon kataklizmičnog događaja koji je izazvao destruktivna stvorenja. Igrači kontrolišu Sema Portera Bridžisa (Norman Ridus), kurira zaduženog za isporuku zaliha izolovanim kolonijama i njihovo ponovno povezivanje putem bežične komunikacione mreže. 

 

Demon's Souls

Akciona igra uloga iz 2020. koju je razvila kompanija Bluepoint Games, a objavila kompanija Sony Interactive Entertainment za PlayStation 5.  To je rimejk Demon's Souls, koji je prvobitno razvio FromSoftvare za PlayStation 3 2009. Japan Studio je pomogao u njegovom razvoju, što Demon's Souls čini poslednjom igrom pre njenog spajanja sa timom Asobi. Demon's Souls je dobio pohvale kritičara, koji su pohvalili njenu igru, vizuelne, tehničke aspekte i poboljšanja u odnosu na originalnu igru. Prodat je u preko 1,4 miliona primeraka do septembra 2021.

 

 

Elden Ring

Elden Ring je igra poznatog studija From Software, autora popularnih igara kao što su Dark Souls i Bloodborne. Radnja igre smeštena je u novi svet po imenu Zemlja Između, u čijem osmišljanju je pomogao legendarni pisac Džordž R.R. Martin, autor serijala Pesma Leda i Vatra (na kojem je zasnovana serija Igra Prestola).


Igrači preuzimaju ulogu Ukaljanih, pojedinaca koji su izgubili blagoslov famoznog prstena iz naslova. Oni su vekovima unazad proterivani iz obećane zemlje, do trenutka kada je prsten uništen. Uništenje prstena osetili su kao zov duboko u sebi, i krenuli nazad u potragu za svetim drvetom.
 

God Of War: Ragnarok

God of War Ragnarok je akciono-avanturistička igra koju je razvio Santa Monica Studio i objavio Sony Interactive Entertainment. Objavljen je 9. novembra 2022. i za PlayStation 4 i za PlayStation 5, označavajući prvo izdanje za više generacija u seriji God of War. To je deveti deo u seriji, deveti hronološki, i nastavak God of War iz 2018. Pomalo zasnovana na nordijskoj mitologiji, igra je smeštena u drevnu Skandinaviju i sadrži protagoniste serije, Kratosa, i njegovog sada tinejdžera sina Atreja. 

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto V, skraćeno GTA V, akciono-avanturistička igra smeštena u otvoren svet koju je razvio razvojni tim Rokstar Nort-a, u Velikoj Britaniji a izdaje Rokstar gejms. Igra je prvi „veliki“ naslov od Grand Theft Auto IV (2008) te je njome započeta peta „era“ serijala Grand Theft AutoPetnaesta igra sveukupno u franšizi, smeštena je u izmišljeni grad Los Santos, u državi San Andreas, i njegovom okruženju, baziranim na savremenom Los Anđelesu i Južnoj Kaliforniji. Los Santos je bio jedan od tri grada u igri Grand Theft Auto: San Andreas, iz treće ere serijala, objavljen 2004.

Prema Rokstaru, Grand Theft Auto V je bila njihova najveća simulacija u otvorenom svetu do tada. Kao što se vidi po dizajnu broja V na logotipu igre, igra je koncetrisana na „težnju prema dolaru“ i „svemoć dolara“.

 

Ghost Of Tsushima Director's Cut

Ukoliko niste imali priliku da igrate Ghost of Tsushima, reč je o open world akcionoj igri sa pogledom iz trećeg lica, smeštenoj u feudalni Japan. Igrači preuzimaju ulogu samuraja čiji klan je na ivici izumiranja, koji pokušava da odbije ofanzivu Mongola koji prete da okupiraju oblast u kojoj služi. Konflikte je moguće rešavati prsa u prsa, oštricom mača, ili na daljinu, uz pomoć luka i strela. Direktan sukob nije jedini moguć pristup - šunjanje, sabotaža i ubistva iz senke su takođe opcija.

Ghost of Tsushima Director's Cut predstavlja ultimativno izdanje popularne akcione igrice. Osim same igre, sadrži sve DLC dodatke koji su objavljeni, ali i novu ekspanziju, smeštenu u novu oblast. Pored toga, donosi niz audiovizuelnih poboljšanja i mehaničkih dopuna.

 

 

Mortal Kombat

Mortal Kombat je američka franšiza usredsređena na seriju borbenih video igara koje je prvobitno razvio Midway Games 1992. godine. Originalna Mortal Kombat arkadna igra iznedrila je franšizu koja se sastoji od akciono-avanturističkih igara, serijala stripova, kartaške igre, filmova, animiranih TV serija i turneje uživo. Mortal Kombat je postala najprodavanija franšiza borbenih igara širom sveta i jedna od medijskih franšiza sa najvećom zaradom svih vremena.

Serija je poznata po visokom nivou grafičkog nasilja, uključujući, pre svega, njegove smrtne slučajeve, koji su završni potezi koji ubijaju poražene protivnike umesto da ih nokautiraju. Kontroverze oko Mortal Kombata, delimično su dovele su do stvaranja sistema za ocenjivanje video igara Odbora za ocenjivanje softvera za zabavu (ESRB).

Resident Evil 4

Resident Evil 4 je rimejk originalnog Resident Evil 4 iz 2005. Ponovo osmišljen 2023. da bi doneo state-of-the-art survival horror.

Resident Evil 4 čuva suštinu originalne igre, dok uvodi modernizovani način igre, ponovo osmišljena priča i živopisno detaljna grafika da bi ovo učinili najnovijom survival horror igrom u kojoj se ukrštaju život i smrt, teror i katarza.

 

Resident Evil: Village

Resident Evil Village je horor igra za preživljavanje iz 2021. koju je razvio i objavio Capcom. To je nastavak Resident Evil 7: Biohazard (2017) i deseta glavna igra serije Resident Evil.

Igrači kontrolišu Itana Vintersa, koji traži svoju otetu ćerku u selu punom mutiranih stvorenja. Village održava elemente horora preživljavanja iz prethodnih igara, sa igračima koji traže okolinu u potrazi za predmetima i upravljaju resursima, dok takođe dodaje više igre orijentisanog na akciju, sa većim brojem neprijatelja i većim naglaskom na borbu.

 

Sifu

Lov na ubice vaše porodice vodiće vas kroz skrivene uglove grada, od predgrađa opterećenih bandama do hladnih hodnika korporativnih kula. Imate jedan dan i bezbroj neprijatelja na svom putu. Vreme će biti cena koju treba platiti. Pažljivo pozicioniranje i pametno korišćenje okruženja u svoju korist su ključni za vaš opstanak. Predmeti za bacanje, improvizovano oružje, prozori i izbočine... Šanse su protiv vas, moraćete da iskoristite sve što vam je na raspolaganju da pobedite.

 

Da li ste odigrali sve ove igre?

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50477
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smeštena u Night City, megalopolis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50370
Otkrij ponovo rođeni Mortal Kombat univerzum koji je stvorio Bog vatre Liu Kang. Mortal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50366
Sifu je akciona beat 'em up igrica koja se igra iz trećeg lica. Sama igra a je insp...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50202
Nastavak God of War 2018 je stigao, God of War Ragnarok u prodaji za PS5 konzole. Prid...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50201
Resident Evil Village - Gold dodaje novi sadržaj na osnovnu igru. U ovoj verziji igre i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50085
Od legendarnog tvorca igara Hidea Kojime stiže iskustvo koje redefiniše žanr, sa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD

Slični članci

11.
Sep.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igrice sa temom košarke su popularne već dugo. Od realističnih simulacija do zabavnih igara u arkadnom stilu, a ovo su možda najbolje od njih..
26.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Vanzemaljci i bića iz svemira su oduvek bila "vruća tema" za video igre.
25.
Apr.
2024.
Focus on
Nakon 13 godina ćemo zaigrati novi naslov TopSpin 2K25 a dosta je tu pitanja o novitetima i promenama.