Focus on
04.11.2022.
Autor: Adi Zeljković

Call of Duty: Modern Warfare 2 recenzija

Tu je i tu ostaje

2019. godine. Infinity Ward i Activision su objavili reboot Call of Duty: Modern Warfarea i vratili omiljenu podfranšizu u velikom stilu.

Call of Duty iz 2019. bio je na potpuno novom engineu, sa povratkom omiljenih likova i predanošću klasičnom igranju. Bilo je mnogo pompe za Call of Duty: Modern Warfare 2 iz 2022. zahvaljujući pozitivnim kritikama koje je izazvala igra iz 2019., ali nažalost, Modern Warfare 2 ne uspeva opravdati svog prethnodnika.

Kampanja je puna problematičnih ritmova priče, sa junacima u Modern Warfare 2 koji čine sve vrste zločina i opštih zverstava. U jednoj misiji, meksički specijalci prelaze granicu, provaljuju u domove Amerikanaca i ubijaju ih kada se pokušaju obraniti. U stvarnom životu, ovo bi bio politički skandal koji potresa Zemlju, ali u Modern Warfare 2, strane sile koje ubijaju američke građane na američkom tlu su odbačene i nikad se više ne spominju.

Modern Warfare 2 pati od ozbiljnih skokova u logici tokom cele kampanje.

U jednoj misiji, igrači potpuno unište nebrojene članove meksičke vojske i kartela u pokušaju da nekoga zarobe. Nakon hvatanja ove osobe, protagonistima Modern Warfare 2 rečeno je da njihov zarobljenik mora biti pušten jer bi njegovo držanje bilo protivzakonito. Ipak, u prethodnoj misiji naređenja su bila uhvatiti ga ili ubiti. Navodno, vojni vrh u Call of Duty nema problema sa činjenjem ratnih zločina ili ubistvima ljudi, ali podvlače crtu kod otmica.

Priča u Call of Duty: Modern Warfare 2 potpuno je propala, prelazi granicu u “Brzi i žestoki” nivoe apsurda bez ikakve brige za uspostavljanje uverljivog sveta sa uvjerljivim likovima. Svi su jedna nota, međusobno bezosjećajno brbljaju vojnički dijalekt, dok Gazova stalna upotreba reči “rog” zna biti posebno neugodna. Modern Warfare 2 ne uspijeva nastaviti tamo gdje je Modern Warfare 2019 stao i moguće da je ovo jedna od najgorih priča u serijalu.

Oni koji se sećaju kampanje Modern Warfare 2019. setiće se da ona završava sa kapetanom Priceom koji okuplja Task Force 141 da se suprotstavi Zakhaevu, jednom od glavnih antagonista Call of Duty 4. Netko bi pomislio da će Modern Warfare 2 nastaviti tu priču, ali nije, a Zakhaev se jedva i spominje. Razlog za to je taj što je ta priča zapravo bila zatvorena kao deo vremenski ograničenih događaja Call of Duty: Warzone. Ova zbunjujuća narativna odluka ostaviće igrače koji pokušavaju pratiti sveobuhvatni narativ od jedne igre do druge potpuno zbunjenima, a to je izbor koji ionako bledu priču čini još gorom.

Nažalost, čini se da će se ovaj trend nastaviti sa Modern Warfare 2.

Kampanja nove igre završava na jezivoj strmini za koju se čini da će se verojatno završiti u nadolazećem Warzone 2.0 battle royaleu ili možda DLC-u za kampanju Modern Warfare 2.

Što se tiče samog gameplaya, kampanja Modern Warfare 2 je puno bolja od svojih prethodnika.. Svako ko je igrao Call of Duty kampanju u zadnjih 15 godina zna tačno šta može očekivati od ovoga. Misije su još jednostavnije nego ikad pre, sa obaveznom snajperskom misijom u kojoj kapetan Price ispravlja greške igrača ubijajući neprijatelje koje promaše.

Kampanja Modern Warfare 2 daje igračima iluziju izbora, dopuštajući im da donose odluke poput toga trebaju li ući u skladište provaljivanjem vrata sa C4, bacanjem suzavca kroz ventilacijske otvore ili ulaskom kroz prozore. Bez obzira šta igrači rade, ishod će biti isti, a oni uvek završe na tlu pucajući na neprijatelje. Ipak, ovo je bolje od trenutaka u kojima igra govori igračima sve što bi trebali učiniti u bilo kojem trenutku, poput “ostanite mirni u travi, izvadite senzor otkucaja srca” itd.

Okloplna vozila su jedan od načina na koji kampanja Call of Duty: Modern Warfare 2 uključuje elemente Warzonea, ali postoje i drugi načini na koje Battle Royale pronalazi put do igrača. Postoji nekoliko misija u kojima se igrači guraju da pljačkaju i opremaju oklopne ploče, kao u Battle Royalu, a tu je i užasno pogrešna i frustrirajuće klimava misija vozila koja se čini kao pokušaj prikazivanja mehanike vožnje u Warzoneu.

Iako Warzone 2.0 ne izlazi pre 16. novembra, utjecaj Battle Royalea može se pronaći u celoj igri. Mape Ground War i Invasion iz multiplayera su prenamenjeni delovi karte Al Mazrah iz Warzone 2.0, a isto važi i za kooperativne misije Spec Ops. Govoreći o Spec Ops, fanovima omiljeni mod se vratio, ali ovaj put postoje samo tri misije i nijedna od njih ne prikazuje ono što je originalni Spec Ops učinilo posebnim. U Modern Warfare 2 iz 2009. misije Spec Ops bile su malena co-op iskustva koja su nudila istinske izazove i učinkovito koristile postavu za dva igrača ponekad stavljajući igrače u različite uloge ili im dajući različite ciljeve.

Dobra vest je da su misije Modern Warfare 2 2022 Spec Ops zabavne same po sebi, dajući igračima slobodu da se uhvate u koštac sa ciljevima kako žele. Međutim, ovo nije veliki povratak Spec Opsa iz 2009. koji su fanovi želeli godinama, a opterećivanje ovih misija tim imenom verojatno će ostaviti neke obožavatelje originalnog Modern Warfare 2 tužnim. Spec Ops je zabavan, ali nije baš onaj pravi Spec Ops koji su fanovi želeli, dok je kampanja definicija stila nad sadržajem.

Modern Warfare 2 ima neke od najboljih grafičkih rešenja u celoj industriji, sa visokom razinom detalja na svakom nivou. Optimizacija igre prenijela se i na multiplayer koji je najljepši multiplayer do sada.

Iako kampanja ne uspeva postići savršenstvo, multiplayer je izvrstan. Pruža klasično iskustvo igre za više igrača koje obožavatelji očekuju sa opsežnim arsenalom oružja i pristojnom raznolikošću načina igre.

Zajedno sa standardnim modovima igre, Call of Duty: Modern Warfare 2 uvodi Prisoner Rescue i Knock Out, a oba su tipa meča bez ponovnog pokretanja koji od igrača zahtevaju veću strategiju od većine CoD modova igre. Ono što Modern Warfare 2 multiplayer donosi pri lansiranju su dobro dizajnirane mape i klasični načini igre koji bi obožavatelje Call of Dutya trebali zaokupiti nedeljama. Uprkos tome, postoje neki propusti u iskustvu za više igrača u Modern Warfare 2 koji ga sprečavaju da bude spas za igru.

 

Activision i Infinity Ward imaju velike planove za Call of Duty: Modern Warfare 2, a igra bi trebala dobiti dosta podrške u sedmicama i mesecima koji dolaze. Veliko ažuriranje prve sezone trebalo bi stići u novembru, dok će sezona 1 Reloaded doći u decembru sa još više sadržaja. Ova će se ažuriranja verojatno pozabaviti povratnim informacijama obožavatelja o igri i vratiti bitne stvari koje nedostaju. Na kraju, Modern Warfare 2 bi trebao doći do tačke u kojoj će postati laka preporuka za ljubitelje pucačina, ali ipak treba sačekati ova ažuriranja.

 

 

Preneto sa respawn.ba

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50190
Nova era Call of Duty počinje sa CoD Modern Warfare 2 direktnim nastavkom na hit igru M...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Nova era Call of Duty počinje sa CoD Modern Warfare 2 direktnim nastavkom na hit igru M...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ostalo MPR544
Otvarač za flaše Call of Duty - Modern Warfare Za sve ljubitelje Call of Duty f...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
15.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Sjajan početak za upoznavanje sa arkadnim igrama je Atari 2600 a ovo su najbolje igre svih vremena.