Focus on
10.02.2023.

Hogwarts Legacy: Kako obijati brave?

Za sve postoji čarolija!

Igrači Hogwarts Legacy prolaze kroz mnoga zaključana vrata u early access  igre otvorenog sveta Harry Potter-a, ali ne mogu da ih otvore dok ne nauče čaroliju Alohomora. Hogwarts Legacy ima mnoge čarolije koje se mogu videti u knjigama i filmovima o Hariju Poteru, pri čemu je Alohomora za otključavanje jedna od njih.  

Dobijanje novih čarolija u Hogwarts Legacy e uglavnom pitanje ispunjavanja zadataka glavne priče, sporednih zadataka i zadataka. Nove čarolije omogućavaju igračima Hogwarts Legacy da završe više zadataka i prevaziđu prepreke u igri, dajući im zauzvrat pristup oblastima koje ranije nisu mogli da istraže.

Jedna od najvažnijih čarolija za ulazak u ranije ograničena područja u Hogwarts Legacy  je Alohomora, tako da će igrači želeti da se dočepaju toga što je pre moguće.

Nažalost, ne postoji način da se Alohomora u Hogwarts Legacy odmah dobije. Igrači moraju da napreduju u glavnoj priči dok ne dobiju zadatak pod nazivom The Caretaker's Lunar Lament. Ova potraga, koju je dao čuvar Hogwarts Legacy Gladwin Moon, upoznaje igrače sa kolekcionarskim statuamaDemiguise i takođe objašnjava kako mogu da koriste Alohomoru za otključavanje vrata. Dovršavanjem potrage, igrači Hogwarts Legacy neće samo poznavati Alohomoru, već će takođe moći da počnu da sakupljaju statue Demiguise da bi završili i sporednu misiju Gladwin Moon-a.

Slično mnogim drugim akcionim RPG-ovima sa otvaranjem brava, Hogwarts Legacy ima mini-igru koju igrači moraju da završe da bi otvorili brave. Levi štap kontroliše zeleno svetlo, dok desni štap kontroliše crveno svetlo. Zeleno svetlo rotira spoljašnji obod mehanizma za zaključavanje, dok crveno svetlo manipuliše unutrašnjom prostorijom. Cilj je rotirati spoljni obod na tačno pravo mesto tako da uređaji u donjem desnom uglu brave počnu da se okreću. Dok držite spoljni obod na mestu, ponovite postupak sa unutrašnjim obodom, osim što je ovaj put cilj da pronađete mesto koje čini da se zupčanici u centru brave rotiraju. Ako se uradi kako treba, brava bi trebalo da se otvori.

Baš kao što igrači Hogwarts Legacy mogu da nadograde svoju metlu, takođe mogu da unaprede Alohomoru. Nadogradnja Alohomore u Hogwarts Legacy je jednostavna stvar prikupljanja Demiguise statua i pretvaranja u Gladvinov mesec. Statue Demiguise se nalaze širom zamka Hogworts i širom otvorenog sveta, a lik igrača daje komentar kad god je u blizini. Kada igrači pronađu statuu Demiguise, treba da sačekaju noć da bi je preuzeli za svoju kolekciju.  Nadogradnja Alohomore u Hogwarts Legacy omogućava igračima da otključaju brave 2. i 3. nivoa. Prolazak kroz probleme sa otključavanjem ovih vrata obično nagrađuje igrače nekim vrednim plenom, omogućavajući im da dobiju bolju opremu u Hogwarts Legacy.

Uskoro još saveta a Vama topla preporuka da zaigrate ovu igru!

Slični članci

21.
Jan.
2024.
Focus on
Za one koji ne vole da gube vreme na istraživanje svakog dela mape, tu je opcija za brzo putovanje.
19.
Jan.
2024.
Focus on
Čitava metropola je sakrivena na planini Kaf! Kako i kada se otključava pristup celoj mapi igre Prince of Persia: The Lost Crown?
25.
Dec.
2023.
Focus on
GTA 6 nam stiže 2-25. godine (ukoliko ga ne objave ranije kao trejler), i sasvim logično se ppstavlja pitanje - Šta će se dešavati sa GTA serij...