Focus on
19.06.2023.

Diablo 4 najbolje čuvana tajna

Šta nam stiže posle D1?

Možda malo i preterujemo sa tekstovima o igro Diablo 4, a možda ih i nemamo dovoljno. Kako ko voli. Bilo da ste ljubitelj ove igre ili ne, morate priznati da je Diablo 4 imao impresivan start!

Primećena je Blizzard-ova posvećenošć modelu usluge uživo za igru a ima još mnogo toga što očekujemo da dođe pošto prva sezona počinje u julu. Ali čak i sada se vrlo malo zna i vrlo malo je procurilo o ifgri. Blizzard je bio iskren u vezi sa svojim planovima za sezonski model uparen sa battle pass i napredovanjimaa, ali je zadržao ritmove sledeće priče u Diablo 4, dodatke za igru i potencijalna proširenja samo za sebe.

Po svemu sudeći, Diablo 4 je izuzetan uspeh, obarajući rekorde prodaje za Blizzard, dobijajući sjajne rezultate recenzija i obezbeđujući čvrstu osnovu koja će se ponavljati godinama. Obožavaoci su bili oprezni prema studiju i konačnom proizvodu koji će dobiti sa Diablom 4, ali višestruke beta verzije koje su dovele do objavljivanja su uklonile većinu tih strahova. Sada milioni igrača uživaju u igri dok probijaju svoj put kroz Sanctuary u potrazi za Lilit.

Lagaćemo ako kažemo da nije bilo nekih problema!

Problemi u vezi sa nagradama kasnije u igri, upravljanjem zalihama i greške su se pojavili, ali Blizzard-ov nedavni Fireside Chat se ozbiljno pozabavio najhitnijim povratnim informacijama, sa jasnim vremenskim okvirom za brzo popravljanje nekih od njih. Ostatak će stići sa izlaskom prve sezone.

 

Ono što se zna o predstojećoj prvoj sezoni Diablo 4, Blizzard je sa izvesnom nejasnoćom objasnio. Od sredine do kraja jula planirano je izdanje koje će doneti prvi battle pass franšize, kao i Diablo poznatu sezonsku lestvicu. Majner podataka objavio je da su pronašli dokaze o novom nivou težine i kvalitetu dragulja u fajlovima igre, što ima smisla za ratvoj koji se stalno unapređuje. Ono što je interesantno je da ostaje jedino značajno curenje informacija u vezi sa planovima Diablo 4 nakon lansiranja. Blizzard je bio užasno zatvoren sa Diablom, što je sve ređi atribut za igre takve veličine. Između rudarenja podataka, isečaka sa insajderskih događaja koji razbijaju NDA i pre-izdanja igara, ili čak curenja iz unutrašnjih razvojnih timova, trend da informacije izlaze pre nego što studio to namerava postao je uobičajen u industriji. Sam Blizzard je imao bezbroj problema sa curenjem informacija, toliko rasprostranjenih da Overwatch 2 ima namenski Twitter protokol za procurele informacije.

Diablo 4 je imao veliki segment neovlašćenog igranja koji je objavljen u martu, što je navelo mnoge da veruju da će najnovija igra Blizzard-a nastaviti taj obrazac, ali sada kada je igra izašla, curenja su presušila.

Blizzard ima mnoštvo opcija koje može da iskoristi u izgradnji Diabla 4. Sigurno je da će tražiti ravnotežu između onoga što je jasno i očigledno i onoga što je još uvek nejasno, objavljujući veoma tražena ažuriranja servisa obožavalaca, zajedno sa sadržajem za koji se studio nada da će iznenaditi svoje fanove. Za sada, sve su to samo nagađanja, ali Blizzard je najavio da rang liste za Diablo 4 sezonske lestvice neće stizati do 3. sezone, a sa životnim vekom od 3 meseca svake sezone, verovatno je da će nam januar 2024. doneti prvo veliko ažuriranje sadržaja naslova.

Blizzard je uradio dobar posao u održavanju otkrivanja igre pod sopstvenim uslovima. S obzirom na uspeh igre, fanovi su nestrpljivi za sve nove informacije dok ulaze u njenu završnicu i počinju da sastavljaju liste želja. Prvi Fireside Chat postavio je obećavajući tempo za pružanje jasne komunikacije i obraćanje sa povratnim informacijama igrača, tako da čak i ako Diablo 4 ostane bez curenja, fanovi bi trebalo da imaju konstantne informacije i ideju o tome kuda igra ide.

Julsko izdanje prve sezone će nesumnjivo naglasiti više o kvalitetu, kvantitetu i pravovremenosti ažuriranja sadržaja koje će Blizzard posvetiti Diablo 4 dok se kreće u 2024.

 

Diablo 4 je dostupan za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X/S.

 

Izvor slika Blizzard

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41420
Beskrajna bitka između rajskih nebesa i pakla besni i dalje dok haos preti da...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Ušteda 20%
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999,00 RSD
7.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50305
Beskrajna bitka između rajskih nebesa i pakla besni i dalje dok haos preti da...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO950
Beskrajna bitka između rajskih nebesa i pakla besni i dalje dok haos preti da...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Podloge za miša HAC00922
Linija SteelSeries QcK podloga za miševe je napravljena od visokokvalitetnih mat...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD

Slični članci

16.
Jun.
2023.
Blog
Postoje neki momenti tokom igranja bilo koje igre kad pomislite „Jao! Voleo bih da sam ovo znao pre nego što sam počeo!“. Diablo 4 takođe ima takve momente, ...
20.
Apr.
2023.
Blog
Prošli su uskršnji praznici pa možemo da se vratimo manje bogougodnoj zabavi, kao što je satiranje beskrajnog broja čudovišta. Pr...
20.
Mar.
2023.
Focus on
Ne baš spektakularni uspesi Blizzarda u poslednjih par godina, a naročito čitava priča oko Diablo Immortala su nas učinili skepticima kada je Diablo I...