Nintendo
02.05.2021.

Novi Pokemon Snap

Ima li promena?

Postoje oni koji tvrde da su Pokemoni samo Pokemoni i da tu nema o čemu pričati.

I takvi mnogo, mnogo greše. Mi samo možemo da odgovorimo da o nekim stvarima ne treba pričati ukoliko ih niste probali, zar ne?

U svojoj osnovi, New Pokemon Snap je isti kao i originalni Pokemon Snap. Vi ste na šinama, na raspolaganju su vam predmeti koji će vam pomoći da dobijete bolje slike, a na kraju vaše fotografije ocenjuje profesor. Ali nije sasvim tačno reći da je New Pokemon Snap identičan svom prethodniku i red bi bio da napomenemo koje su to promene.

Prvo i osnovno, sada možete izlaziti noću iako ste dete. Ovoga puta vas odrasli puštaju zbog New Pokemon Snap noćnih verzija kurseva. Noću ćete se susresti sa različitim Pokemonima i nizom novih poza za Pokemone koje niste viddeli tamo tokom dana. Na primer, egzegutor koji je danju šetao može umesto toga noću da spava. Noćni kursevi idu skoro istim istim kolosekom kao i dnevne ture, ali to je lepa promena koja čini stvari dinamičnijim dok pročešljavate svaki kurs kako bi videli šta sve nudi.

Nivo vašeg istraživanja određuje vaš napredak i ono što možete učiniti. Da biste otključali noćne kurseve i, uglavnom, napredovali u priči, treba da povećate nivo istraživanja na bilo kom datom kursu, što je novost. Zamislite novi istraživački nivo kao nešto slično Svetu 1-2 u Mariu, iako su neki više sličniji njemu od drugih. Sledeći nivo istraživanja ponekada dodaje nove rute, ali uglavnom dodaje nove Pokemone i različite poze kao i akcije za postojeće, slično kao i sami noćni kursevi. Na kraju kursa, sve vaše fotografije profesor ocenjuje kao u originalnoj igri i ukoliko imate dovoljno bodova moći ćete da pristupite sledećem nivou istraživanja. Ako pokušavate da otključate sledeći nivo istraživanja, najbolje je da ponovo prođete kurs i nastavite da fotografišete, čak i Pokemone koji ste već snimili, predate ih na ocenjivanje na kraju naravno. Čak i ako se radi o istoj zvezdi, bodovi koje steknete će se sabirati u ukupan broj bodova. Naravno, veće ocene i nove ocene pomažu vam ako pokušavate da u potpunosti dovršite igru. Ako tražite te mogućnosti za fotografije sa 4 zvezdice i ne možete da ih pronađete, put do viših nivoa istraživanja je put kojim treba ići.

Photodex i sistem ocenjivanja su prošireni i kada smo već kod ocenjivanja fotografija, ovaj put se računa malo drugačije, iako je to još uvek ista ideja. Obe igre procenjuju pozu i veličinu Pokemona. Originalni Pokemon Snap ocenjivao je nešto što se zove tehnika,  a koji je zamenjen režijom i smeštanjem u New Pokemon Snap. Originalni Pokemon Snap vam je davao bodove ako ste imali više istih Pokemona na snimku, ali New Pokemon Snap vam daje dodatne bodove ako je na snimku više Pokemona, bez obzira o kojem se Pokemonu radi. Novi Pokemon Snap takođe ocenjuje pozadinu ali vi nad tim uvek nemate kontrolu. Bitna razlika je u tome što vam New Pokemon Snap daje zvezdicu između jedne i četiri na svakoj fotografiji. Što su Pokemoni dinamičniji i zanimljiviji postupci, to ćete dobiti veću ocenu sa zvezdicama. Međutim, zvezde dolaze u bronzi, srebru, zlatu i platini, pa čak i ako dobijete Pokemone koji rade nešto jedinstveno, četiri bronzane zvezde dobićete samo ako je fotografija daleko i nije centrirana. U osnovi, ukoliko želite da budete najbolji fotograf, bolji od svih, morate da napravite snimke koji su takođe dobro uokvireni. Vredi napomenuti da u Photodex-u ove igre postoje i slotovi za jednu fotografiju svake ocene sa zvezdicom, pa se potrudite da se ne fokusirate samo na dobijanje najbolje rangiranih snimaka. Nagrađeni ste i za povremeno odmaranje.

Uređujte i delite svoje fotografije u režimu ponovnog snimanja jer nakon što procenite svoje fotografije, zapravo možete da ih ponovo snimite, one koje planirate da sačuvate u albumu, i ta posebna funkcija je potpuno nova u programu New Pokemon Snap. Originalna igra vam je takođe omogućavala da sačuvate svoje lične favorite u albumu tokom igre, ali niste mogli da ih sredite.  Sa napretkom stvarnih alata u životu za uređivanje fotografija tokom protekle 22 godine, ima smisla da serija Pokemon Snap to sledi. U Re-Snap modu možete prilagoditi različite kvalitete fotografija, uključujući osvetljenost, zamućenost, veličinu fokusa i tačku fokusa. Takođe možete dodati filter, rotirati fotografiju ili čaki zumirati. Nakon toga možete dodati nalepnice i filtere da biste napravili vrhunsku foto kreaciju. Možete je deliti na mreži kako bi je drugi mogli videti. Konačno, originalna igra vam je dozvoljavala da sačuvate samo 60 fotografija u albumu, ali New Pokemon Snap možete proširiti tako što ćete povećati veličinu podataka za čuvanje da biste sačuvali još više fotografija.

Nove stavke vam pomažu da poboljšate performanse fotografija. Ponovno snimanje omogućava da napravite savršenu fotografiju, ali šta možete učiniti da poboljšate svoju foto igru kada su u pitanju procene fotografija?  Baš kao i u originalnom Pokemon Snap, kako napredujete u priči, dobićete pristup novim alatima koji će vam pomoći. Dobićete Fluffruits, mekšeg i svetlijeg izgleda jabuke kojima neki Pokemoni gravitiraju. Dobijate i muzički plejer koji tera neke Pokemone na posebne akcije poput plesa. Podseća na originalni Pokemon flaute, ali ne budi uspavanog Pokemona. Najznačajniji novi alati i predmeti koji su dodati vašem fotografskom repertoaru su funkcija skeniranja i Illumina Orbs. Funkcija skeniranja prikazuje vam obližnje Pokemone i značajne stvari poput alternativnih ruta. Skeniranje Pokemona može da dovede do toga da učine nešto jedinstveno i uzbudljivo, što daje još jednu dobru priliku za fotografisanje.  S druge strane, Illumina Orbs su deo priče ove igre i slične su Pester loptama iz originala. kada ih bacite na Pokemone, oni sjaje, ili u slučaju Scorbunny-ja, njegov plamen menja boju. Nekog drugog puta, Pokemon poput Pidgeota, takođe će učiniti nešto jedinstveno kada na njega bacite Illumina Orb. U Pidgeotovom slučaju, pokazaće jedinstvenu akciju i sjaj. Profesoru će se sigurno svideti takve fotografije.

Možete prilagoditi svoj lik u novom Pokemon Snap, i to od početka. Možete odabrati različite polove, boju kose i boju kože. Međutim, izvan osam unapred podešenih opcija, nema daljeg prilagođavanja za stvari poput odeće ili dodataka, što je pomalo žalosno i možda dosadno imajući u vidu da su vam nedavne igre Pokemon omogućavale takve mogućnosti. Možda ćemo to dobiti u nekom budućem ažuriranju!

Postoji proširena priča sa više sporednih likova, ali se nemojte previše uzbuđivati. Na kraju krajeva, ovo je igra Pokemon, tako da priča ovde još uvek nije mnogo složena ili nijansirana. Kao i u originalnoj igri, i vi pomažete profesoru u snimanju istraživačkih fotografija Pokemona. Međutim, ovoga puta istražujete nešto što se zove Ilumina fenomen. On deluje na Pokemone na neobičan način i ne bi da spojlujemo. Bitno je da znate da upravo ta tačka radnje najviše vodi priču napred. Iako to sa narativnog stanovišta nije previše zapanjujuće, ali angažovanija priča vam pomaže da nastavite da se krećete kroz New Pokemon Snap. U originalnoj igri ste bili samo vi i profesor Oak, tako da nije bilo previše postupka koji su vam pomagali da nastavite dalje. Ali sada je to novi momak po imenu Profesor Mirror, uz skromnu ekipu drugih sporednih likova. Pored profesora Mirror-a, imate Ritu, njegovog asistenta za istraživanje, i Phila, koji vam je suparnik. Tu je i peti lik koga ćete morati sami da otkrijete.

New Pokemon Snap pojačava celokupnu prezentaciju glasovnom glumom za sve svoje likove. To je donekle ograničeno na ključne scene, ali činjenica to imamo je dobra! Ukoliko niste pristalica toga, možete isključiti glasovnu glumu. Interesantno je, kada su u pitanju glumci, znati par činjenica.

  • Ben Lepley je dao glas drugom Pokemon Profesoru ranije, Profesoru Sycamore u Pokemon Masters.
  • Kappei Yamaguchi je dao glas Todd/Toru u Pokemon anime.
  • Ikue Otani je poznat po tome što je dao glas Ash Pikachu u Pokemon anime i ostalim filmovima.

Ukoliko poželite da promenite jezik u ovoj igri, idete u Sound tab ispod Sound settings u vašem Research Camp. Tu imate opciju da izaberete jezik za glasove karaktera u igri.

 

Sada možete krenuti u svoje nove Pokemon Snap avanture!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Vrsta
Nova
2.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pripremite se za Novi Pokemon Snap, potpuno novu avanturu za Nintendo Switch koja je in...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Nintendo
Pogledajte naš kompletan vodič za povezivanje Nintendo Switch konzole i kreiranje nalova, kao i par korisnih saveta.
09.
Nov.
2020.
Nintendo
Upravo je "pao" embargo na pisanje o ovoj igri i mi vam odmah prenosimo utiske Nikole Nick-a Jovanovića koji ovu igra već neko vreme.
24.
Aug.
2020.
Nintendo
Novi model Nintendo konzole kreće sa proizvodnjom krajem ove godine.