Nintendo
29.01.2022.
Autor: Danica Manojlović

Nintendo misterija - Kako u Srbiji otvoriti nalog koji radi

Kako kupiti igre preko Nintendo Online?

Rešili ste da kupite Sony PlayStation i verovatno ste već upoznati sa činjenicom da ne postoji PlayStation Store za Srbiju i da se nalozi otvaraju tako što se odabere kao region Hrvatska ili UK. Neki će vam preporučiti i USA zbog neverovatno povoljnih cena. Kada rešite da kupite Nintendo, najčešće sa idejom da je to porodična konzola i da će se na njoj igrati najviše deca, velike su šanse da ćete se u startu iznervirati ok ootvaranja naloga. Ukucaćete Srbija, odraditi sve do kraja ali kada rešite da kupite neku igru ili V-bucks za Fortnite pojaviće vam se informacija da opcija nije dostupna za vaš region. Da li će vam biti lakše ako znate da će se isto desiti i u Crnoj Gori? Verovatno ne jer ova situacija neke natera da se zapitaju "Šta mi je ovo trebalo". Nemojte se nervirati jer za sve postoji rešenje a otvaranje naloga je jeko jednostavno, samo je potrebno znati unapred da trenutno Srbija nije region koji je podržan. 

Nintendo nalog je neophodan za korišćenje određenih usluga kompanije Nintendo, kao što su kupovine igara van uređaja i program lojalnosti My Nintendo. Nintendo nalog se može povezati sa vašim Nintendo Network ID-om, Facebook nalogom, Twitter-om, Google ili Apple nalozima. Imajte u vidu da samo korisnici stariji od 13 godina mogu da se povežu sa nalozima na društvenim medijima.  Postoje neki dodatni zahtevi vezani za uzrast korisnika Nintendo naloga:  

  • Korisnici stariji od 13 godina mogu da kreiraju Nintendo nalog.
  • Korisnici Nintendo naloga stariji od 18 godina mogu da kreiraju i dodaju do pet Nintendo naloga za decu (starost od 17 godina i manje) na svoj Nintendo nalog.
  • Korisnici mlađi od 12 godina ne mogu da kreiraju Nintendo nalog. Mogu se kreirati samo u okviru postojećeg Nintendo naloga roditelja/staratelja.

Kada imate više od 13 godina

Idite na web lokaciju Nintendo naloga i kliknite na  Sign in/Create account Prijavite se/Kreiraj nalog.

Kliknite na Create a Nintendo Account. Kreiraj Nintendo nalog.

Unesite datum rođenja i kliknite na Submit Pošalji.

Izaberite metod prijavljivanja koji želite da koristite. Ako kreirate Nintendo nalog preko Nintendo mobilne aplikacije na iOS uređaju (kao što je iPhone ili iPad), moći ćete da kreirate svoj Nintendo nalog samo koristeći Apple ID, Facebook, Google ili Twitter. I dalje možete da povežete ove naloge nakon što kreirate svoj Nintendo nalog ili možete da posetite web lokaciju Nintendo naloga preko svog internet pretraživača da biste kreirali svoj Nintendo nalog.

Ukoliko se prijavljujete putem društvenih mreža

  1. Kliknite na uslugu za koju želite da se prijavite (Facebook, Google, Twitter ili Apple ID).
  2. Unesite svoje podatke za prijavu ako je potrebno. Pregledajte uslove sajta i ako se slažete sa njima, nastavite da kreirate svoj nalog. Ukoliko se ne sećate svojih podataka za prijavu na uslugu koju želite da koristite, posetite deo za pomoć na toj web lokaciji.
  3. Pregledajte korisnički ugovor za Nintendo nalog i kliknite na Submit Pošalji ako se slažete sa uslovima i odredbama. Možda ćete dobiti poruku u kojoj se navodi da ne ispunjavate uslove da otvorite nalog ako vaše godine ne ispunjavaju uslove.
  4. Verifikacioni kod će biti poslat na e-mail koji ste naveli. Kada primite e-poštu, unesite dobijeni kod u polje za verifikacioni kod i kliknite na Verify Verifikuj. Vaš verifikacioni kod bi trebalo da stigne u roku od nekoliko minuta i biće aktivan jedan sat od trenutka kada je poslat. Ako je prošlo više od jednog sata od kada ste zatražili verifikacioni kod, ali niste primili poruku, uverite se da ste ispravno uneli svoju adresu e-pošte na ekranu za kreiranje naloga i kliknite ponovo pošalji verifikacioni kod da biste dobili novi verifikacioni kod.
  5. To je to! Sada možete koristiti vaš nalog i učestvovati u različitim online servisima.

Ovo je opcija koju vam ne preporučujem!

Samo Nintendo nalog

  1. Ako želite da kreirate Nintendo nalog bez korišćenja društvenih medija, skrolujte na nadole do polja sa informacijama o nalogu na dna ekrana. Kada kreirate Nintendo nalog, imajte u vidu da ćete uvek imati opciju da kasnije povežete NNID ili uslugu društvenih medija. 
  2. Unesite sledeće informacije u polja: Nickname tj. Nadimak tj. ime: 10 znakova ili manje, 
  • Adresa e-pošte: Vaša adresa e-pošte može biti vezana samo za jedan Nintendo nalog.
  • Lozinka: Lozinke moraju imati najmanje 8 znakova i sadržati kombinaciju znakova iz 2 od sledeće kategorije: slova, brojevi i interpunkcija.
  • Datum rođenja
  • Pol (opciono) 
  • Država prebivališta - TRENUTNO NAJBITNIJA STAVKA - Preporuka Hrvatska ili UK 
  • Vremenska zona
  1. Proverite korisnički ugovor za Nintendo nalog i kliknite na Submit Pošalji ako se slažete sa uslovima i odredbama. Možda ćete dobiti poruku u kojoj se navodi da ne ispunjavate uslove da otvorite nalog ako vaše godine ne ispunjavaju uslove.
  2. Verifikacioni kod će biti poslat na adresu e-pošte koju ste naveli. Kada primite e-poštu, unesite kod u polje  "Verification code" "Verifikacioni kod" polje i kliknite na Verify Potvrdi. Vaš verifikacioni kod bi trebalo da stigne u roku od nekoliko minuta i ističe jedan sat od trenutka kada je poslat. Ako je prošlo više od jednog sata od kada ste zatražili verifikacioni kod, a niste primili e-poruku, uverite se da ste ispravno uneli svoju adresu e-pošte na ekranu za kreiranje naloga i kliknite na  resend verification code ponovo pošalji verifikacioni kod da biste dobili novi verifikacioni kod.

Gotovi ste!

Sada možete da koristite svoj Nintendo nalog za učešće u raznim onlajn uslugama, kao što je program lojalnosti My Nintendo.

 

Preuzeto sa bloga Indijanka Danka

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Set uključuje: • Kart x 1 • Kapije x 4 • Oznake strelica x 2 • USB ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.999,00 RSD
Vrsta
Nova
15.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49.999,00 RSD
Ušteda 7%
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999,00 RSD
49.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49.999,00 RSD
Ušteda 7%
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999,00 RSD
49.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch konzole HKO0318
Nintendo Switch Console (Red and Blue Joy-Con) Nintendo Switch
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44.999,00 RSD
Vrsta
Nova
44.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Nintendo
Pogledajte naš kompletan vodič za povezivanje Nintendo Switch konzole i kreiranje nalova, kao i par korisnih saveta.
02.
Mar.
2023.
Nintendo
Nintendo igrači je verovatno od početka frustrirao nedostatak opcije za transfer igara sa interne memorije na SD karticu. U situacijama kada ponestane&n...
17.
May.
2021.
Nintendo
Najlakše je zabraniti, ali znate decu. Oni će uvek naći način da urade ono što žele, a naročito kada im se zabranjuje. Nintendo Switch ima kont...