Nintendo
20.10.2022.

Šta kada konzola neće da se puni, ili kratko radi nakon punjenja?

Nintendo ima par saveta!

Konzoli Nintendo Switch potrebno je približno 3 sata da se potpuno napuni kada je konzola isključena ili u režimu mirovanja.

Vreme punjenja će biti duže ako je konzola u upotrebi.  

Kada je potpuno napunjena, baterija za konzolu može trajati oko 3 sata. Ovo će se razlikovati u zavisnosti od softverske aplikacije i funkcija koje se koriste.

Šta je najbolje uraditi kada konzola neće da se puni, ili procenat baterije pada iako se ona puni, ili jako kratko traje posle punjenja?

  • Isključite konzolu i resetujte AC adapter tako što ćete ga isključiti sa oba kraja.
  • Ostavite AC adapter isključen najmanje 30 sekundi.  
  • Dok je isključen, proverite da li se koristi originalni Nintendo Switch AC adapter (model br. HAC-002).  Ako se koristi drugi izvor napajanja ili ako je originalni adapter naizmenične struje oštećen, zamena zvaničnog Nintendo pribora može da reši problem.
  • Povežite originalni AC adapter na konzolu, a zatim direktno u zidnu utičnicu.  
  • Kada se AC adapter prvi put priključi na konzolu, LCD ekran će se uključiti i indikator punjenja baterije će biti prikazan u gornjem desnom uglu ekrana. Ako je napunjenost baterije na konzoli skoro prazna kada se AC adapter prvi put priključi, ekran će ostati isključen i indikator punjenja će se trenutno prikazati u gornjem levom uglu LCD ekrana.
  • Dozvolite da se konzola puni najmanje 15 do 30 minuta, a zatim pritisnite dugme POWER da biste je pokrenuli.

Problem i dalje postoji:

Ako punjenje baterije ne traje dugo nakon uklanjanja AC adaptera, i dalje može postojati problem sa konzolom ili AC adapterom.

Ako je moguće, testirajte konzolu koristeći drugi Nintendo Switch adapter naizmenične struje.  

Ako se baterija konzole pravilno puni dok koristite drugi adapter naizmenične struje, tada će originalni Nintendo Switch adapter naizmenične struje morati da se zameni. najbolje je da kontaktirate Nintendo korisničku podršku za dalju pomoć u ovom slučaju.  

Ako konzola i dalje neće da se napuni čak ni dok koristite drugi adapter naizmenične struje, ili ako drugi adapter naizmenične struje nije dostupan, Nintendo Switch konzolu ćete morati odneti da se popravi. U svrhu testiranja, priložite originalni AC adapter. Kontaktirajte Nintendo korisničku podršku za dalju pomoć.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole inspirisan igrom Pokemon Scarlet and Violet OLED ekr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
55.999,00 RSD
Vrsta
Nova
55.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch konzole HKO0319
Nintendo Switch Console (Gray Joy-Con) Nintendo Switch
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44.999,00 RSD
Vrsta
Nova
44.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Apr.
2024.
Nintendo
Za sve one koji se verovatno pitaju zbog čega stavljamo Nintendo i Mobilno na istu listu, odgovor je jednostavan - igraju se u pokretu!
31.
Mar.
2024.
Nintendo
Veliki broj ljubitelja Nintendo igara a naročito Super Maria, nisu ozbiljno shvatili prošlogodišnje obaveštenje o limitiranoj ponudi nek...