Ova mama je gejmer
05.04.2024.
Autor: Danica Manojlović

Šta igrati kada ste nervozni?

Ne ljuti se čoveče!

April je mesec borbe protiv stresa u svetu. Lek za ovo može biti i neka dobra igra!

U poslednje vreme imamo sve više „udobnih igara“. To su igre napravljene tako da izazovu dobre vibracije. Međutim, biti udoban nije uvek isto što i biti dobar. Da ne biste gubili vreme na istraživanje, rešili smo da Vam pomognemo. Evo nekoliko opuštajućih igara koje postižu pravu ravnotežu,  one koje uspešno poništavaju neuspešne situacije, nasilje, probleme i druge agresivne nagone. Ovo su neke od najboljih opuštajućih igara koje možete da igrate kod kuće, ali i na mobilnom telefonu.

 

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons je jedna od nama omiljenih igara! Sumnjamo da je niste igrali ali ne možemo a da je ne stavimo na vrh liste predloga.

Radi se samo o idealu opuštajuće video igre. Ovo je nenasilna fantazija bega od neuspeha, bez preteranog narativa i konstantnog napredovanja. Uglavnom vam daje za zadatak da razvijete napušteno ostrvo kako vam odgovara. Sadite cveće, hvatate bube, asfaltirate staze, razgovarate sa komšijama drugarima životinjama, sakupljate milion stvari i generalno se družite. Sve to u realnom vremenu tako da ponekad morate da sačekate da završite neki mali zadatak koji ste planirali. Na površini, mnogo toga što radite je komično i neupadljivo. Sporost i svakodnevnica su ono što prodaje igru i ideju.

Igra ukazuje na neka od malih životnih zadovoljstava, kao na posmatranje kako stvari rastu, upoznavanje drugih, gledanje šta novi dan donosi a daje vam prostor da uživate u njima, barem na neki način.

 

Stardew Valley

Drugi sasvim logični izbor na listi je sim Stardew Valley!

Ovo je igra poznata po svojim opuštajućim kvalitetima. Smirujuća igra koja je spremna da isprati vaš tempo. Ako želite da se zabavljate po svojoj farmi, razgovarate sa građanima, pravite pivo ili pecate nekoliko sati, možete bez problema. Ttakođe biste mogli da pokušate da svoju zemlju pretvorite u neverovatno efikasnu farmu što je pre moguće, mada će se iskustvo zbog toga činiti neodoljivijim. Potrebno je malo vremena da igra krene, ali posle toga je nećete ostaviti.

Alternativni mali život, onaj koji vam daje izbor da se opustite.

 

A Short Hike

Short Hike je divna mala avanturistička igra.

Igrate kao Kler, mlada ptica u svetu antropomorfnih životinja, koja boravi u malom, ali užurbanom provincijskom parku. Nešto je pritiska i treba da telefonira, ali jedino mesto sa mobilnim prijemom je vrh planine u centru parka. Vaš jedini traženi cilj tokom dvosatnog igranja je da je odvedete tamo.

Postoji konvencionalno jezgro igranja koje uključuje obavljanje laganih zadataka za druge posetioce parka i sakupljanje zlatnog perja da biste se popeli više i skočili više. Ali većina ovih zadataka je jednostavna i brzo postaje očigledno da možete da lebdite po većem delu parka kako želite ali i da azgledate znamenitosti dok komunicirate sa drugim posetiocima parka.

Osim što se jednostavno osećate lepo, ova sloboda se savršeno povezuje sa temama igre da vas planina zove, ali ne morate da se penjete na nju odmah. Kada to uradite, svet će i dalje biti tu da istražujete.

 

Captain Toad: Treasure Tracker

Preslatka igra za  Nintendo Switch!

Captain Toad: Treasure Tracker je divna slagalica-platformer koja vam omogućava da se krećete kroz niz zatvorenih nivoa nalik diorami, od kojih svaki ima zlatnu zvezdu na kraju. To je tehnički spin-off Super Mario igara, ali ovde ne možete skočiti. Umesto toga, morate da istražite gusto zbijene prostore igre za više igrača iz novih uglova, pomerajući kameru da biste pronašli skrivene puteve i bonus blago. Čitava igra nije ni preduga, ni super teška, ali je odlična na svoj divan Nintendo način. Ona vas konstantno udara novim idejama a svaka je jednako razigrana i pedantna kao i prethodna. Iako ne dostiže kreativne visine najboljih Mario igara od kojih je neke razvio isti tim,  podjednako je dobra.

 

Unpacking

Unpacking je skromna igra koja se vrti oko raspakivanja kutija.

Na vama je da se metodično probijate kroz kolekcije sitnica, postavljajući ih po različitim sobama u nizu domova. Igra je skoro bez reči ali uspeva da ispriča priču skoro u potpunosti kroz svoja izometrijska okruženja. Sve kutije koje otpakujete pripadaju istom liku, a svaki potez se odvija u drugoj godini njihovog života. Ovo, u kombinaciji sa pikseliziranim vizuelnim prikazima daje igrici  čeznutljiv ton.

Unpacking je i dalje igra slagalice, tako da će stavke svetleti crveno dok ih ne stavite na „tačnu“ lokaciju. Izgleda kao pogrešan korak ako želim da ostavim svoju torbu sa knjigama pored kreveta i da završim sa stvarima, zašto ne mogu? Nije li kretanje neuredno? Ali čak i ako je Unpacking malo previše gamifikovan, postoji zadovoljstvo u njegovoj fantaziji da sve stavi na svoje mesto. Ako ništa drugo, to je daleko manje stresno od selidbe u stvarnom životu.

 

Kako Vam se dopadaju ove igre?

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41082
Omiljena japanski serijalpuzzle igara Puyo Puyo i svetski poznata franšiza igara...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Ušteda 33%
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999,00 RSD
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Napravi farmu iz snova, kreni od temelja na jednoj od pet ponuđenih mapa koje ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Izgradite zajednicu ispočetka na opustošenom ostrvu prepunom mogućnosti • ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Captan Toad - Treasure Tracker
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zvanično licencirani žičani kontroler za Nintendo Switch
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

20.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Zabrana nikada nije dobar izbor, uvek birajte razgovor. Video igre mogu biti korisno sredstvo za učenje i zabavu, ali važno je postaviti granice i ravno...
11.
May.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igre nisu neprijatelj. Sve je u tome kako ih koristite. Čak i više od tradicionalnih medija, oni vam omogućavaju da doživite svet očima drugog. ...
14.
Mar.
2023.
Ova mama je gejmer
Grand Theft Auto, The Walking Dead, Red Dead Redemption ili Cyberpunk 2077. Iako ovo može zvučati kao stvari koje sigurno ne biste želeli u svom domu, t...