Ova mama je gejmer

Neposredno pred početak filma, održaće se panel diskusija praćena temom "Stiven King od papira do platna".
Detaljnije
Video igre nisu neprijatelj. Sve je u tome kako ih koristite. Čak i više od tradicionalnih medija, oni vam omogućavaju da doživite svet očima drugog. I tu živi empatija. Matthew Farber
Detaljnije
Činjenica je da je Svetska Zdravstvena Organizacija preterala kada je gejming stavila na listu bolesti zavisnosti bez kompletnih i pravovaljanih istraživanja, ali je i činjenica da u svemu može da se pretera pa i u igranju.
Detaljnije
Čini se kao da je gejming Bil Marej u Danima mrmota.
Detaljnije
Godinama se govori o tome da je gejming industrija budućnosti ali u Srbiji je mnogima to i dalje teško da shvate. Najnoviji potez kompanije Hissense će svakako neke od njih razuveriti.
Detaljnije
Oduvek je bilo igara koje su bile teže od prosečnih a u poslednje vreme je sve izraženije nezadovoljstvo pojedinih gejmera težinom nekih igara pa se postavlja pitanje da li igrači žele da se osećaju izazvano, a ne kažnjeno.
Detaljnije
Svi mi imamo momente kada ne želimo da naučimo nešto novo jer mislimo da smo sve već videli i probali. I to je normalno. Poenta je u tome da shvatimo da se sve menja i da se tome i mi prilagodimo. Tako ćemo bolje shvatiti našu decu, a i oni nas.
Detaljnije
Pošto video igre mogu imati i pozitivne i negativne efekte na mentalno zdravlje, proverite kod sebe pre i posle igranja. Važno je da prepoznate svoja raspoloženja i emocionalna stanja kako biste razumeli koje igre ih čine boljim ili lošijim.
Detaljnije
Za razliku od pravog života, u video igrama možemo da počnemo sve ispočetka i izgubljeni život nije definitivan
Detaljnije
Igre mogu pomoći kada ste usamljeni ali sa njima morate pažljivo kao sa lekovima i suplemetima. Previše može biti loše ali i pogrešan izbor može dati lošiji rezultat. Uđite u svet gejminga na pravi način pravilnim izborom igara i nikada nemojte preterivati!
Detaljnije
28.03.2023.
Chatbot je nagovestio da je sproveo sopstvene CPU testove a kada je uhvaćen, priznao je. Kako sada tužiti Chatbot-a za krađu intelektualne svojine?
Detaljnije
Agent koji radi noću i koji biva uhvaćen u neverovatno uzbudljiva politička dešavanja čini osnovnu priču serije.
Detaljnije
Ružno je da se Ubisoft hvali činjenicom da je našao način kako da generiše priču za svoje igre bez toga da za to plaćaju stvarne pisce.
Detaljnije
Kao što se moramo pomiriti sa time da će gejming ostati tu, tako je i sa AI tehnologijom. Gejming možemo kontrolisati ali AI nam može napraviti problem. AI će promeniti obrazovanje na različite načine, od načina na koji učenici uče do načina na koji nastavnici podučavaju.
Detaljnije
Gejming je lako mrzeti i braniti. Dežurni krivac za sve ono što se ne razume ili nema dovoljno informacija. Al je kažu nešto što će nam olakšati živote i definitivno nešto o čemu se malo zna, pa je lakše ćutati da se ne ispadne “glup”.
Detaljnije
Učenje zasnovano na igrici jedno je od rešenja koje će pre ili kasnije zaživeti u školama. Ovaj pristup nastavnom planu i programu i podučavanju je veoma pogodan da iskoristi sve prednosti digitalnog nastavnog plana i programa. Red bi bio da o ovome razmišljamo na vreme i ponudimo deci nešto novo i drugačije, pa da možda čak i postanemo lideri u regionu u ovom načinu učenja.
Detaljnije
Grand Theft Auto, The Walking Dead, Red Dead Redemption ili Cyberpunk 2077. Iako ovo može zvučati kao stvari koje sigurno ne biste želeli u svom domu, to su i stvari koje vaše dete možda želi. Kako možete transformisati video igre u korisnije iskustvo pa čak i pomoći detetu da se bolje oseća?
Detaljnije
Gejming polako dobija pažnju na pravi način.
Detaljnije
Čini se, na osnovu komentara, da je još uvek dosta onih koji gejming nikako da shvate.
Detaljnije