Ova mama je gejmer
16.12.2020.
Autor: Danica Manojlović

Gde je granica?

Sve za novac i pratioce

Iskreno, znali smo da će tekst sa savetima kako se postaviti prema detetu koje želi da postane youtuber izazvati dosta komentara jer je to i dalje jedna od onih tema o kojima se ne govori mnogo i otvoreno.

Jedan od saveta je bio:

Kako pomoći? Svi mi imamo prijatelje ili smo u mogućnosti da im pomognemo oko kanala. Nemojte im navoditi šta sve vi možete uraditi za njih da bi postigli uspeh već im to postavite kao nagradu i cilj ukoliko budu radili sve kako treba. Oni od nas uvek očekuju da dobiju sve bez truda i vremenom prestanu da cene sve ono što im pružamo. Pomoći previše nekada znači i odmoći. Budite tu, pratite i ukoliko vidite da se dete trudi, tu i tamo pomozite. I razgovarajte o svemu otvoreno i često.

Upravo smo pronašli idealan primer koji pokazuje kako roditelji mogu i da odmognu ili pomognu na pogrešan način.

Prošle nedelje je jedna od vesti bila i da je RovdiRogan-u, izuzetno mladom strimeru Call of Duty Warzone, Activision zabranio da igra igru. Rogan ima šest godina, ali ima 95K pratilaca na Twitch-u i 132K na Youtube-u. Tvit u nastavku objavljen je na dečakovom nalogu kojim, kao i svim aspektima njegovog prisustva na mreži, upravlja njegov otac Harry Drew.

 

U klipu je Roganov nalog banovan dok je u menijima. Odlazi do oca, plače, otac se iznenadi, iznervira i kaže da će im račun vratiti, dečak izlazi iz sobe, a mama ulazi i kaže da "ugase strim."  Klip je mnogima bio iskren ali je nekima bio i čudan jer roditelji nisu baš sjajni glumci. Sumnjajući da je video lažiran, PC Gamer je kontaktirao Activision kako bi utvrdili koliko je legitiman, ali nisu odmah dobili odgovor. U isto vreme su neke web stranice pisale o zabrani, od specijalizovane esport stranice Dexerto do Polygona. Prijavljivali su incident i širili priču i podršku sa #freeRogan, koji je postao hashtag u trendu. Ovaj hashtag su koristili obožavaoci Call of Duty koji su počeli sa napadima na Activision zbog "zlostavljanja" i "uništavanja detetovog sna". Poznate ličnosti su iznosile svoje mišljenje i podršku malom Roganu. Najrasprostranjenija je bila spekulacija da je zabrana doneta zbog Roganovih godina.

Samo što banovanja nije ni bilo! A i Activision nije imao nikave veze sa ovim što se desilo. PC Gamer je dobio i odgovor od Activisiona kojim potvrđuju da oni nemaju nikakve veze sa banovanjem. Ispostavilo se da su sve isplanirali i režirali Roganovi roditelji kao deo kampanje koja bi omogućila njihovom sinu da pobedi u FaZe5 takmičenju.

Rogan je jedan od 20 finalista ovog tamičenja a zadatak koji su finalisti dobili je bio da naprave post koji će postati viralan. I naravno, roditelji su zakuvali i osmislili priču koja ne samo da je postala viralna već je hashtag postao takav trend da je o njemu pisao i Forbes

I dok neki podržavaju ovaj potez roditelja, pitanje je kakva je lekcija koju je Rogan naučio. Trolovanje se isplati nije nešto što bi trebalo podržati. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41024
Call of Duty Black Ops - Cold War nas vraća u doba Hladnog rata koji je prećutno okupir...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Mikrofoni GAD034
Sadržaj pakovanja Razer Seiren Elite mikrofon, Desk stand, Gooseneck Extender, 3...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
32.799,00 RSD
Vrsta
Nova
32.799 ,00 RSD

Slični članci

24.
Nov.
2020.
Ova mama je gejmer
Nekada su u modi bili lekari, advokati i sportisti. Danas su youtuberi i gejmeri. I to nije ništa strašno ukoliko ih pravilno usmeravate.
23.
Nov.
2020.
Vesti/Najnovije
Znamo da kod nas postoji dosta mladih talenata kada je u pitanju Youtube. Ukoliko želite da testirate najnovije igre, proverite kako rade najnovije slu&scaro...