PC
01.11.2021.

PC gejmeri napokon mogu da uživaju

Koje PS ekskluzive možda možemo da očekujemo uskoro na PC?

Razni portali prave svoje spiskove najigranijih PC igara, spisak onih koje sada igramo, onih koje očekujemo... Nekada su veoma različiti a nekada i pomalo čudni. Ipak, neke igre su prisutne na svim listama.

NAJBOLJE OD NAJBOLJIH

  1. The Witcher 3
  2. Hitman 3
  3. Minecraft
  4. Apex Legends
  5. Red Dead Redemption 2
  6. Death Stranding
  7. Slay the Spire
  8. Crusader Kings 3
  9. Valheim
  10. Disco Elysium - The Final Cut

 

Svet kompjutera:

The Witcher 3: Wild Hunt je impresivno igračko dostignuće na svim poljima i novi kvalitativni benčmark za fantasy igre otvorene forme. Pravi trijumf uma nad materijom, koji zaslužuje da ga odigra svako ko voli dobro i lepo, a mrzi loše i slepo.

 

 

IGRE KOJE SU NAS PLAŠILE OVOG VIKENDA

Ovde se definitivno izdvojila jedna igra i to Back 4 Blood!

Respawn.ba

"B4B ima mnoštvo svojih novih opcija, koji čine ovu igru odličnom. Dok će svakako igrači kad tad tražiti DLC, i generalne nadogradnje sadržaja, trenutno stanje igre nudi mnoštvo mogućnosti za istraživanjem, provođenje 100tina sati sa pravim timom, te neograničenu zabavu. Ukoliko imate tim, Back 4 blood je definitivna preporuka, bez obzira na kojoj se platformi nalazili, budući da je jedan od najzabavinijh zombie multiplayer naslova do sada napravljen."

 

 

ŠTA IGRATE?

 

HADES je pokupio sve moguće nagrade. 

Play!Zine

"Ako ste ikada hteli da igrate neku roguelite igru a niste znali koja je jedna od najboljih ili koja bi najbolje balansirala progres, onda definitivno ne morate da tragate dalje od Hades. Sama količina priče van bitki, i nasumičnosti i akcija vam daju ogromnu količinu opcija. Ako ste fan ovog žanra morate dodati Hades vašoj kolekciji. Iako do sada niste igrali ovako nešto, ali volite grčku mitologiju ili hoćete izazovnu igru, ovo je pravi naslov za vas".

 

 

PLAYSTATION EKSKLUZIVE KOJE SE SADA IGRAJU NA PC

 

Više od 130 hiljada ljudi je odvojilo vreme da potpiše peticiju kojom se traži da Sony odobri nastavak Days Gone. Post-apokaliptični survival horror naslov kompanije Bend Studio bio je veliki hit i kod igrača i kod kritičara kada je objavljen za PS4 2019. godine, sa milionima prodatih primeraka.  Međutim, uprkos impresivnim ciframa prodaje igre, smatra se da je nekada planirani nastavak otkazan. Ovo ipak nije sprečilo Sony da izbaci igru ​​na PC 2021. godine, gde se ponovo pokazala snažna, i kritički i komercijalno. Ovo dovoljno govori o želji PC gamera da odigraju i PS ekskluzive. Evo i spiska igara koje se trenutno igraju.

Horizon Zero Done nastavak Forbidden West svi nestrpljivo očekuju! A evo kako je Svet Kompjutera ocenio prvi deo.

"Naša junakinja i njena genetska „majka” iz daleke prošlosti (glavna naučnica i idejni tvorac plana za spas Zemlje) moralno su, intelektualno i na svaki drugi način superiornije od muških protagonista, a to važi i za sporedne ženske uloge u igri (matriarch Teersa, warchief Sona...). Muškarci su leva smetala, žrtve koje treba spasti, pružaoci comic relief momenata ili otvoreni negativci, a „polna” karakterizacija nije zaobišla ni uloge superkompjutera: GAIA, benevolentni AI koji treba da ponovo „zaseje” Zemlju, stoji u oštrom kontrastu sa HADESOM, glavnim saboterom renesanse života. Ipak, ta kompletna „propaganda” egzistira u organskoj i lako svarljivoj formi, otprilike kao u filmu „Mad Max: Fury Road”, tako da igri i najokoreliji mizogin može samo da skine kapu i salutira hrabrim virtuelnim ženama od krvi, mesa i silicijuma. Kao i prethodne igre holandskog Guerilla Gamesa (serijal Killzone, recimo), Horizon Zero Dawn je totalna PlayStation ekskluziva čiju pojavu na alternativnim platformama ne treba očekivati. Doduše, PC igrači će u jednom trenutku sigurno moći da je igraju putem pretplatnog PlayStation Now servisa koji strimuje sadržaj, recimo, PS3 igre na PS4 konzolu (najavljena je podrška za PC), mada je daleko bolja opcija, koju možete da ostvarite već ovog vikenda, iznajmljivanje PlayStationa 4 i zaposedanje najudobnije fotelje u kući. U ekosistemu PlayStationa do sada su postojale svega dve igre koje su morale da se igraju zarad opšte kulture, ali Bloodborne i The Last of Us sada imaju novog drugara.

 

 

ŠTA ŽELIMO DA VIDIMO OD PS EKSKLUZIVA NA PC

God of War bi bio sigurno prvi na listi da već nemamo informaciju da stiže na PC. Tu je i najavljeni Uncharted 4, dok se samo čekaju datumi za Final Fantasy XVI i Final Fantasy VII Remake. Ipak, lista želja gejmera je podugačka, a evo samo nekih od naslova:

 

Play!Zine je za Bloodborne naveo:

"Tražite izazov? Želite da osetite zadovoljstvo dostignuća pri svakom uspehu u igri? Želite da testirate reflekse, strpljenje, snalažljivost i možda još poneku zakržljalu osobinu vremešnog gejmera (nalik autoru ovog teksta). Onda je Bloodborne i više nego igra za vas. U pitanju je jedan sjajan naslov, koji će onaj ko ume da ceni izazov i prave igračke vrednosti, sa zadovoljstvom igrati sve dok iz njega ne izvuče i poslednju kap užitka. Bloodborne je, bez sumnje odlična preporuka za svakoga ko od igara traži da poštuje njegove sposobnosti i igrački staž. Ovo je igra koja vas ne smatra bebama, ali će vas pretvoriti u jednu od njih ako pred njom pokleknete. Mada ćete uz Bloodborne gotovo sigurno zaplakati. Da li od besa što je tako prokleto težak ili od zadovoljstva što je tako vraški ispunjavajuć, to već zavisi od vas. U svakom slučaju – nikako ne propuštajte priliku da se oprobate u ovom igračkom spektaklu."

 

 

ŠTA NAM STIŽE i šta možete već sada poručiti po nižim cenama i sa bonusima

Iako je ostalo malo do kraja godine, ipak ćemo videti i neke hitove na PC računarima. malo sporta, malo horora i poneka simulacija.

Početak 2022 nam donosi par interesantnih naslova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC8875
Preko 400 mašina od 100 najpoznatijih svetskih proizvođača Nove kulture poput ma...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Jan.
2024.
PC
Kažu da nije dobro imati loš izbor kada kupujete periferije, ali ima i onih koji tvrde da je preterani izbor isto loš. Imamo miševe koji...
20.
Dec.
2023.
PC
Konzola ili PC? Kod nas u Games radnjama nema razlike! Ali, možda su ovo najbolje PC igre za igranje u 2023.
30.
Jun.
2023.
PC
Podloga za miša je uvek bio dodatak o kojem mnogi ne razmišljaju i ne planiraju dok ne shvate koliko im je potreban.