PC
10.12.2021.
Autor: Adi Zeljkovic

TRUST GXT 865 ASTA RGB mehanička gejming tastatura - RECENZIJA

Topla preporuka

Pre nekoliko dana u našu redakciju je stigla Trust GTX 865 Asta RGB mehanička gaming tastatura. Da li je tastatura dobra? Ili bi možda bilo bolje uštedeti i kupiti mehaničku tastaturu nekog od popularnijih brendova? Čitajte dalje da saznate!

Tastatura dolazi uredno upakovana u kutiju i okružena je prozirnom plastikom koja je štiti od oštećenja tokom isporuke. Na prednjoj strani kutije nalazi se mala rupica za testiranje crvenih prekidača tastature. Lično, nisam veliki fan ovoga, jer naše pošte/carine ne prati dobar glas. Na svu sreću, tastatura je stigla bez ikakvih problema. U kutiji imate priručnik, dokumentaciju i naljepnicu.

METALNA PLOČA ĆE SPREČITI SAVIJANJE PLASTIKE PRILIKOM KORIŠTENJA TASTATURE

GTX 865 Asta tastatura ima metalnu prednju ploču sa suptilnim logom u gornjem desnom uglu i potpuno plastično kućište. Drago mi je što tastatura nije u potpunosti plastična jer tako se izbegava savijanje prilikom jačegkucanja ili ako ste u nekom slučaju malo agresivniji igrač tastatura je otporna i na udarce. Težina tastature iznosi 1,1kg i njene dimenzije su 444x133x41mm.

Sa zadnje strane ima nekoliko kanala putem kojih možete usmjeriti pleteni USB kabal. Ovo je super stvar za sve one koji imaju OCD i ne žele nikako da im se kablovi vide na stolu. Dužina kabla je sasvim dovoljna da stigne do vašeg računara bez problema. Ono čime bih pohvalio Trust je da je držač kapice za tastere ugrađen u tastaturu i tako se ne morate brinuti da ćete isti izgubiti.

CRVENI SWITCHEVI SU LINEARNI I TIHI

Trust opisuje svoje crvene switcheve kao linearne i tihe. Životni vek im je 50 miliona otkucaja po dugmiću. Crveni switchevi jesu dobri za kucanje, ali nisu sjajni, naročito ako puno kucate. U jednom momentu sam našao iritirajućem te zvukove, jer sam imao baš puno toga da napišem, ali za pohvalu je da nisu toliko glasni i da se ne čuju prilikom streamovanja. U suštini, zvuk dugmadi je veoma fin te je samo pitanje vašeg ukusa.

 

ŠTA JE GAMER BEZ RGB OSVJETLJENJA?

Kakav biste vi bili gamer ako vam tastatura ne bi imala RGB osvjetljenje?

Trust GTX 865 Asta ima pojedinačne redove LED dioda u beloj, crvenoj, narandžastoj, zelenoj, plavoj i ljubičastoj boji. Putem tastera za zaključavanje možete proći kroz 7 različitih ciklusa osvetljenja. Ovo je mana ove tastature, s obzirom da druge mehaničke tastature u ovom cenovnom rangu imaju bolje prilagođene opcije osvjetljenja ugrađenje u tastaturu. Međutim, susretao sam sam se i sa tastaruma čije RGB osvjetljenje nije baš najbolje izvedeno, dok kod ove tastature vidljivost tastera je izuzetno dobro napravljeno.

 

 

ZAKLJUČAK

Ako GTX 865 ASTA usporedimo sa tastaturama u istom cenovnom rangu (oko 50 eura) i uzmemo primer Curry ADX MK0419 mehaničku tastaturu ili GameMax Strike jedina razlika će biti što ove dve navedene tastature imaju ergonomične jastučiće što može olakšati korištenje – ali ja nisam fan tih jastučića jer sam položaj stola i ruku namjestio tako da mi tastature kao što je Trust ASTA odgovaraju.

Gaming tastature sa RGB osvjetljenjem i mehaničkim prekidačima koštaju po pravilu oko 100 eura. Trust, međutim, nudi svoju Trust ASTA GTX 865 zastaturu za 50ak eura. Za one koji traže gaming tastaturu sa dobrim odnosnom cijene i kvalitete preporučujem Trust GTX 865 sa većinom funkcija koje nalazimo na najskupljim tastaturama.

 

Preuzeto sa Respawn.ba

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL282
Reprodukcija zvuka Stereo Audio kanal 2.0 Osetljivost 115 dB Nivo zvučnog pritiska...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL281
Reprodukcija zvuka Stereo Audio kanal 2.0 Osetljivost 115 dB Nivo zvučnog pritiska...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD

Slični članci

27.
May.
2021.
PC
Trust je definiitno brend koji u svojoj ponudi ima proizvode za svačiji džep, a kod nas se definitivno najviše traže modeli namenjeni početnicima u sv...
26.
Apr.
2021.
PC
Trust smo kritikovali zbog malobrojnih tastatura u portofoliu i oni su izbacili ni manje, ni više nego pet novih modela tastatura. Ovo je, ne šali...
21.
Dec.
2020.
PC
Slušalice dizajnirane za sve platforme ali definitivno model koji će biti idealan poklon svakom gejmeru. Definitivno izbor za muškarca.