PC
24.01.2024.
Autor: Danica Manojlović

5 gejming miševa za one sa malim šakama

Težak zadatak

Prvo smo imali standardne miševe. pa su počeli da menjaju oblike, dobijaju tegove, postaju bežični i sada se čini da se ide ka tome da kuvaju i kafu. Šalu na stranu, iako nam je izbor veliki, činjenica je da je nekada tešo pronaći idealan model. Igračima koji imaju male šake neće biti prijatno da koriste obične miševe i trebaju im posebni miševi za igre prilagođeni njima. Ovi miševi imaju posebne karakteristike i precizne pokrete. Sve je podređeno boljem iskustvu igranja!

Manji miševi mogu poboljšati preciznost i tačnost pokreta miša, obezbeđujući brze i glatke sesije, dok minimiziraju nelagodnost i umor koji dolazi sa držanjem velikog i glomaznog miša.

Hajde da vidimo o čemu treba a vodite računa ako imate male šake i tražite idealnog gejmerskog miša.

Razmilite o ovome

Postoji nekoliko faktora koje kupci treba da uzmu u obzir pre kupovine malog miša za igranje. Tu su veličina, stil držanja, dugmad i prilagođavanje, ergonomija i cena.  

Veličina: Kada tražite gejmerskog miša za male ruke, veličina je ključna. Izaberite mali miš koji dobro leži u ruci. Trebalo bi da nudi udoban grip hvat bez izazivanja naprezanja. Idealan miš za igranje treba da bude oko 120 mm x 60 mm. Nekada možete da probate miš u radnji ako je izložen za testiranje, ili možda ima kutiju koja na polovini ima providan deo priljubljen uz miša kako biste mogli da oslonite ruku. Ukoliko ovo nije moguće, zamolite prodavca da Vam pokaže kako miš izgleda. 

Način držanja ili po nekima Stil hvatanja: Kupci treba da razmotre svoj stil držanja. Oni koji koriste hvat za dlan odlučuju se za miša sa udobnim naslonom za dlan. Za korisnike držanja u obliku kandže ili vrhovima prstiju, manji miš sa obostranim držanjem može biti prikladniji.

Ergonomija: Ergonomski dizajn miša za igre omogućava maksimalnu udobnost i efikasnost. Prati pokret ruke i kako se ruka prirodno kreće, smanjujući naprezanje. Bitno je da potražite ergonomski dizajn pogodan za levoruke i dešnjake. Pogodnije je za deljena podešavanja igara sa različitim korisničkim preferencijama.

Cena: Potražite miš za igre koji se uklapa u Vaš budžet. Gejming miševi dolaze u različitim rasponima cena. Miševi sa višim cenama mogu ponuditi dodatne funkcije ili specifikacije višeg kvaliteta. Potražite najbolje između željenih karakteristika i cene miša. Igrači treba da procene karakteristike koje su im najvažnije. To uključuje osetljivost, izdržljivost i opcije prilagođavanja. Ovaj pristup osigurava da dobijete kvalitetan miš koji je iealan za Vas.

 

SteelSeries Sensei TEN

Jednostavan i elegantan dizajn kojim SteelSeries Sensei Ten savršeno balansira uloženo i performanse, omogućava mu da bude među najboljima kada je u pitanju ponuda za levoruke igrače. Samo dve RGB zone osvetljenja daju kreativnu slobodu korisnicima, ali glatki i zakrivljeni oblik obećava udobno držanje. Sa dva dugmeta sa svake strane, ovaj ambidekstralni miš nudi ukupno osam programabilnih tastera potencijalnim igračima. Podržan moćnim senzorom i sa pregršt opcija prilagođavanja, ovaj gejmerski miš za levoruke je savršen za igrače koji uživaju u širokom spektru žanrova, od FPS-a do MMO-a.

SteelSeries Sensei Ten u razmatranja treba da uzmu kupci koji traže mali miš za igranje levom rukom sa više opcija za rukovanje.

Sensei Ten Ima ergonomski dizajn i izdržljivu konstrukciju. Pojačava prekidače sa 60 miliona klikova i precizno praćenje 1-na-1 pa je idealan i svestran, pogodan za različite stilove držanja kao što su vrh prsta, dlan ili kandže. Poznat je po svojoj udobnosti tokom dužih sesija igara. Miš ima osam programabilnih tastera, uključujući bočne tastere sa obe strane.  

Ovaj mali miš ima prilagodljivo RGB osvetljenje i ugrađenu memoriju. Omogućava korisnicima da sačuvaju željena podešavanja za svojih osam programabilnih dugmadi direktno na mišu. Miš pruža brze i pouzdane performanse bez nepotrebnih funkcija.

Logitech G305 

Logitech G305 Lightspeed gaming miš je savršen primer gejming miša koji može biti moderan, šaren, prenosiv, elegantan i, što je najvažnije -  pristupačan. Uz do 250 sati trajanja baterije, Logitech G305 Lightspeed će nadživeti skoro svaki drugi bežični miš. U isto vreme, senzor HERO koji imaovajmiš je ocenjen na 12.000 DPI, tako da igrači malo žrtvuju kada se odluče za ovaj prenosiviji, ekonomičniji miš.

Ovo je vrhunski bežični miš za male ruke. Koristi bežičnu tehnologiju LIGHTSPEED za brzo igranje igara bez zaostajanja. Veoma je osetljiv, sa brzinom odziva od 1 ms, tako da je odličan za takmičarske igre. Sa težinom od samo 99 grama, G305 je lagan. To ga čini lakim za kretanje.  

G305 miš traje dugo i prenosiv je, sa skladištem za USB prijemnik. Potrebna mu je jedna AA baterija za dug rad i ne poseduje RGB svetla koja troše energiju, što pomaže u uštedi energije. HERO senzor koji koristi oko deset puta manje energije od starijeg modela.

Topla preporuka!

 

Razer Basilisk V3 Pro

Basilisk V3 Pro je jedan od najnaprednijih Razer miševa i poseduje svu svoju najsavremeniju tehnologiju. Ergonomski, atraktivan i lak za korišćenje miš za igranje, V3 ima vrhunske specifikacije, istovremeno zadržavajući svestranost koja podržava sve potrebe igranja. Basilisk V3 Pro ima HiperScroll nagibni točak sa glatkim, slobodnim okretanjem i taktilnim režimima vožnje.

Razer Basilisk V3 Pro je savršen izbor za veliki broj igra;a sa manjim rukama. Miš ima 11 dugmadi, fenomenalnno osvetljenje i ugrađena podešavanja. Njegove posebne karakteristike dodaju više opcija bez preterane nametljivosti.  Miš ima dobar hvat, dugmad na pravom mestu i glatko kretanje. Osećaj koji imate je fenomenalan sa dugmadima koja su tiha i klikćete bez previše napora. Miš ima pouzdanu bežičnu vezu. Ostaje povezan sa računarom čak i sa USB čvorištem. Igrači koji ne žele bežičnu opciju mogu izabrati žičanu verziju po nižoj ceni.

 

Razer Viper Mini

Razer misli na sve kada dizajnira miševe. Viper Mini je jedan od najlakših  ali sa najboljim performansama gejming miševa koje Razer nudi. Njegova minijaturna veličina ne ugrožava performanse ili udobnost, ali pomaže da postane jedan od Razer-ovih najpristupačnijih miševa za igre. Ovaj žičani miš za igrice ističe se među profesionalcima u esportu sa malim ili srednjim šakama. Optički prekidači miša Viper Mini koriste infracrvene svetlosne zrake da registruju klikove za samo 0,2 milisekunde.

Za kupce koji traže dizajn koji će dobro raditi sa obe ruke, Razer Viper Mini je savršen izbor. Dobro radi za levoruke i dešnjake. Miš takođe radi bolje sa bržim klikovima i doslednim praćenjem. Gornja poršina lepo leži u ruci. Dugmad miša su zakrivljena za različite hvatove. 

Razer Viper Mini lako klizi po podlozi za miša. Ima fleksibilan Speedflex kabl koji pomaže u smanjenju povlačenja kabla. Lagan je sa samo 61 gramom, sa glatkim stopalima miša i dobrim senzorom. Ovo ga čini jednim od najboljih FPS miševa za male ruke, posebno za one koji ne žele dizajn saća. 

 

Redragon M711 Cobra

Redragon M711 je miš koji će Vam mnogi preoručiti. Bez obzira da li igrač napada, nišani ili puca, ovaj profesionalni miš za male šake je preporuka.

Poseduje pet podesivih DPI nivoa kako bi zadovoljio različite potrebe igranja. Njegova postavka Point Speed omogućava igračima da podese kretanje i brzinu miša kako bi dobili pravi režim uklapanja. Ima nekoliko programabilnih tastera, RGB osvetljenje za poboljšanu efikasnost i produktivnost, kao i pet memorijskih profila sa namenskim bojama za laku identifikaciju.

Činjenica je da su mnogi jeftini miševi za igre niskog kvaliteta, ali Redragon M711 Cobra je izuzetak. Ovaj miš je pouzdan i siguran za upotrebu. Odličan je za igranje kakona desktopu, tako  i laptopu. Nema baš najsavršeniji i najuzbudljiviji dizajn ali za većinu korisnika obavlja posao. Udoban je i precizan. Odličan je za kliktanje bez toga da smetate nikome kod kuće ili u kancelariji.  

Miš ima sedam programabilnih tastera koji pomažu igračima da rade bolje. Ima pet memorijskih profila, svaki sa svojom svetlom bojom. Tu su RGB LED svetla koja mogu da menjaju boje i daju jedinstvenu atmosferu za igranje igara. Miš M711 Cobra ima pet podesivih nivoa DPI, što može biti korisno za različite zadatke. Korisnici mogu da podese DPI tako da odgovaraju njihovim potrebama za igranje. Na kraju, postoji podešavanje za kontrolu brzine kretanja miša.

Redragon M711 Cobra je pouzdan i pun funkcija kao budžetski miš.

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00442
Basilisk V3 Pro Wireless - bežični gaming miš sa Razer HyperScroll točkićem R...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.999,00 RSD
Vrsta
Nova
22.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00322
Veličina miša M Priključak USB Tip senzora Optički Rezolucija senzora 8.500...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00212
Senzor: Optički Osvetljenje: RGB sa 16.8 miliona boja Rezolucija: 500 - 5000 D...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD

Slični članci

24.
Dec.
2020.
PC
https://www.games.rs/dodatna-oprema/?search=steelSteelseries Rival 3 izgleda fantastično, odlično radi, ima dizajn koji će se svideti većini i defi...
17.
Oct.
2020.
PC
Peltast je bio vojnik grčke pešadije koji je obično bio naoružan kopljem i nosio je laki štit. Porelom iz Trakije, Peltast je bio prepoznatljiv...