Playstation
10.07.2022.

PS Plus mora još da se unapređuje

Problem sa ponovnim pokretanjem

Stari korisnici PlayStation usluga se suočavaju sa problemima pri korišenju PS Plus Essential, Extra i Premium.

Jun je svi znamo bio bitan mesec za PS Plus servis, a Sony je napokon lansirao i Essential i Extra za PS4 i PS5 igre, kao i Premium za klasike, i neke dodatne bonuse. Svaki gejming servis, bilo koji da je u pitanju, PS Plus, igre sa Gold, Game Pass, ili Epic Games Store su imali opciju ponovnog pokretanja. Ali, šta je razumljivo a šta potencijalni problem?

Korisnici koji su platili nadogradnju na Extra ili Premium imaju probleme. Moglo bi se reći da jedna ponovljena igra tu i tamo neće mnogo uticati na servis, a to je delimično tačno. Činjenica je da tri velika naslova i njihov rerun u roku od dva meseca ne sluti na dobro ako gledamo na duge staze.  Nova usluga u jednom momentu prestaje da bude nova, zar ne?

Nadamo se da nećemo imati samo igrače koji će se probijati kroz obimnu biblioteku, a onda će oni koji dobijaju rerun biti zaista pogođeni kada se ponuđene igre uspore. Sada ima smisla pogurati više nivoe prikazivanjem sve većeg broja dobrih i nagrađivanih igara, dok će rerun, ukoliko se nešto ne popravi, mogao biti problem na duži rok. Dobra vest je da Sony obično menja svoje PS Plus obrasce svakih nekoliko meseci. Razumljivo je da PS Plus pokreće svoj novi sistem nivoa sa reprizama sjajnih naslova kako bi poboljšao uslugu, ali trebalo bi brzo da pređe sa ovog obrasca.

Ako su ovih prvih nekoliko meseci uvid, moraju znati da to postavlja višu letvicu za narednih nekoliko meseci kada su u pitanju očekivanja korisnika.

Jun je bio neka sredina puta PS Plus besplatnih igara i Essential nivoa. Naravno, nije se mnogo promenilo u ova dva meseca, ali to je bila poslednja selekcija pre nego što je zvanično nazvana Essential tier. Besplatne igre za PS Plus iz juna 2022. uključivale su God of War, koja je bila dostupna i za one koji su nadogradili na PS Plus Extra . Drugim rečima, God of War se prikayivao na dva načina u junu 2022. godine, tako da su oni koji su nadogradili dobili nešto manje vrednosti od Essential nivoa. Ovo je posebno tačno imajući u vidu da su druga dva naslova bili ickelodeon All-Star Brawl Naruto to Boruto: Shinobi Striker. Besplatne PS Plus igre za jul 2022, uključuju Man of Medan. Man of Medan je takođe dostupan i na uslugama višeg nivoa. To znači da pretplatnici na PS Plus Extra i Premium dobijaju samo dve besplatne igre mesečno kojima već nisu imali pristup.  Sa jedne strane, ima dosta smisla dati onima koji koriste samo Essential da probaju ono što nude viši nivo. Sa druge strane, to znači da oni koji plaćaju više dobijaju manje. Malo čudno, zar ne? Doduše, podseća na priču sa Telco operaterima i njihovim ponudama.

 

PS Plus Extra i Premium nagađanja oko igara u Julu

Iako Sony tek treba da zvanično otkrije PS Plus Extra i Premium igre za jul 2022, poznati "kopači informacija" već imaju spiskove najbitnijih, pa neke od igara koje se pridružuju ovog meseca uključuju sledeće:

  • Stray - Day One, potvrđen
  • Final Fantasy 7 Remake -Nije potvrđen
  • Assassin’s Creed Black Flag -Nije potvrđen
  • Assassin’s Creed Unity -Nije potvrđen
  • Assassin’s Creed Freedom Cry -Nije potvrđen
  • The Ezio Collection -Nije potvrđen
  • Saints Row 4: Re-Elected -Nije potvrđen

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4578
Od studija Santa Monica stiže novi početak God of War serijala. Kratos živi kao čo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD
Ušteda 52%
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499,00 RSD
1.199 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...