Playstation
19.07.2022.

PlayStation Support gasi Twitter nalog

Dok se kod nas Twitter nalozi pretežno koriste za kritiku, i tek u poslednje vreme za marketing i podršku, u svetu je ova platforma prva po pitanju novih vesti i informacija ali i korisničke podrške. Društveni mediji koji se koriste na pravi način su alat koji pomaže ljudima da komuniciraju jedni sa drugima. Takođe, kako smo već naveli, postao je koristan alat za komunikaciju između pojedinaca i velikih brendova. Kada postoje problemi sa korisničkom uslugom, klijenti ponekad odlaze na stranice Podrška na društvenim mrežama brendova koje imaju više ličnog osećaja za rešavanje bilo kog određenog problema. Verovali ili ne, jedna od najbržih kompanija po ovom pitanju kod nas su Metalac (poznati po specifičnom nastupu na ovoj mreži), ali i Banca Intesa koja je nekima ovde brže tu rešila problem nego preko online telefonske podrške.

Jedna kompanija sada uklanja tu opciju pošto je Sony najavio da će ugasiti svoj PlayStation nalog za podršku na Twitteru. Juče je objavljeno da će Sony ugasiti svoje AskPlayStation Twitter naloge za nekoliko nedelja. U tvitu se navodi da podrška za PlayStation 1-na-1 više neće biti dostupna i podstiče PlayStation korisnike da koriste Support tab na PlayStation web lokaciji za česta pitanja, članke podrške i "resurse za samopomoć."

Sony je takođe linkovao svoj YouTube kanal za podršku za PlayStation ka video objašnjenju PlayStation problema i kako ih rešiti.

Ovo gašenje AskPlayStation Twitter naloga takođe se proširuje na naloge podrške specifične za region skPS_U, PreguntaPlay, AskPS_ANZ (Australia i Novi Zeland) i potencijalno druge koji su poslali isti tvit.

Ova poruka nije poslata za japanski Ask PlayStation nalog.

Sve ove Twiter stranice će se zatvoriti 1. avgusta, čime će oko 2 miliona pratilaca biti isključeno iz direktne podrške preko Twitter platforme.

Sony nije naveo nijedan dodatni razlog zašto se ovi nalozi gase.

Naravno, korisnici i fanovi nisu ovo najbolje prihvatili. Najviše je kritika pod najvećim PlayStation nalogom za podršku. Sony se možda oseća dovoljno jako i sigurno u sebe pa misli da je sasvim u redu da sve probleme objedini u kratke video zapise na svom YouTube kanalu ili preko web lokacije podrške. Možda se čini da su sada nalozi za podršku suvišni i da se koriste samo kao glas korisnika i zloupotrebe na društvenim medijima i da bi radije pojednostavili probleme podrške nakon godina prikupljanja podataka i rešenja za najpopularnije poznate probleme sa svojim proizvodima. Korišćenje stranica podrške na Twitter-u može ponekada da vas natera da se osećate kao da razgovarate sa računarom, jer odgovori mogu da budu često mehanički i ostavljaju korisnike sa nerešenim problemima. Nekada bi se direktne poruke podrške za PlayStation završavale nečijim inicijalima na kraju, zbog čega bi se osećalo malo više ličnim. Ali, Sony sada to ukida u korist unapred postavljenih problema i vodiča za rešavanje problema.

To će sigurno biti ne baš nepopularna odluka, ali za razliku od drugih odluka o isključivanju kompanije Sony, ova se čini nepovratnom. Doduše, imajući u vidu Sony podršku kod nas, ovo ništa konkretno kod nas na tržištu neće promeniti.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Gift kartice  PlayStation Network PSN Card £35
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gift kartice  PlayStation Network PSN Card £50
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...