Playstation
16.08.2022.

SONY ima novi patent

Nema više spojlera

Sony je poznat po novitetima i nastojanjima da uvek budu korak ispred ostalih.

Nedavni niz prijava patenata i pokušaji da se preseli u ranije nesporne grane industrije neće ostati neprimećeni. Proizvođač PlayStation-a izgleda, jednostavno, željan je da ostavi trag, i malo je verovatno da će se to promeniti u skorije vreme.  Jedan od Sonijevih poduhvata vrednijih pažnje je funkcija pod nazivom "Spoiler Block Service," kao što je opisano u najnovijem obrascu za podnošenje patenta kompanije. Prema patentu, kompanija radi na načinu da blokira potencijalne spojlere u sadržaju koji generišu korisnici što bi bila ogromno olakšanje za igrače koji igraju teške priče a koje su objavljivane na PlayStation-u sa velikim uspehom.

Prateći tragove Sony patenta za igre u cloudu zasnovanog na pretraživaču, navodna funkcionalnost blokiranja spojlera je, kako izgleda, još uvek u fazi konceptualizacije. Patent objašnjava da Sony želi da umanji stres koji osećaju igrači koji su nestrpljivi kada su u kontaktu sa zajednicom, i ima za cilj da to postigne prilaganjem metapodataka neke vrste određenim objektima u datoj instanci sadržaja koji generiše korisnik. U idealnom slučaju, ovo bi onda dovelo do situacije u kojoj su spojleri zatamnjeni ili na neki drugi način sakriveni, prema patentu.

 

Sony, kako se vidi, čini sve što može da se pripremi za sledeću fazu ludila za strimovanjem igara.

Neki se možda sećaju da je kompanija poslala poseban "Helper Mode" patent za gledaoce strimova, što bi im omogućilo da sami komuniciraju sa strimerom kroz kontekstualne opcije igranja. Nije nemoguće da Sony bazira svoje funkcije blokiranja spojlera na nekom osnovnom kodu koji bi mogao da se deli između različitih patentiranih funkcija, kao što je opisano u zvaničnim listama. Sada kada su PS Plus Extra i Premium uspostavili obrazac i Sony je uspeo da uspostavi pomenute usluge u obnovljenom formatu, vrlo je moguće da se kompanija nada da će imati sopstveni servis za striming. Ako bi Sony ponudio sve svoje patentirane funkcije isključivo preko neke vrste servisa za strimovanje brenda PlayStation, nije nerazumno pretpostaviti da bi mnogi kreatori sadržaja prešli sa platformi kao što je Twitch. Iako ovo može zvučati čudno, i možda kao puko nagađanje,  Sony patenti su do sada sigurno dali zanimljivu sliku, a ideja o PlayStation platformi za striming svakako nije manje verovatna od toga da Sony prodaje opremu za PC igre. Ipak, upravo se to dešava sa novim brendom hardvera Inzone kompanije Sony. Naravno, patentiranim funkcijama će trebati neko vreme pre nego što se pojave u mejnstrim, ako se uopšte i pojave, ali je jasno da Soni ima velike planove za budućnost.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Gift kartice  PlayStation Network PSN Card £50
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...