Playstation
31.01.2023.

Sony usporava sa proizvodnjom PS VR2

Pre-Orderi nisu zadovoljavajući

PlayStation VR 2 je spreman za lansiranje 22. februara 2023., ali je možda u najavi neuspeh.

Sony je navodno smanjio proizvodnju PS VR 2 zbog razočaravajućih pre-ordera i nedovoljne potražnje u VR industriji.  Kako je preneo Blumberg, Sony je smanjio svoju planiranu prognozu za oko 50 odsto, što iznosi milion jedinica. Ranije je planirao oko dva miliona jedinica za prvo tromesečje lansiranja, ali je sada značajno smanjio svoju proizvodnju.

Bloomberg izvori su otkrili da je Sony kontaktirao jednog od svojih partnera za snabdevanje kako bi najavio smanjenje porudžbina displeja. Prema ovom izveštaju, Sony sada planira da isporuči oko 1,5 miliona jedinica do marta 2024. godine, što bi moglo da se promeni na osnovu globalne potražnje.  

Originalni PS VR bio je uspeh za Sony jer je prodao oko pet miliona jedinica do januara 2020. godine, ali Bloomberg navodi da nema čak ni jedan procenat udela na tržištu VR slušalica. Trenutno dominira Metin Oculus Quest koji ima 85 posto udela. Pored toga, Sony se čak ni ne svrstava među pet najboljih kompanija koje prodaju VR slušalice.

PS VR 2 košta dosta, a takođe će vam trebati i PS5 da bi funkcionisao, što ukupan trošak hardvera užasno povećava. Takođe, nema kompatibilnost unazad jer je dizajniran sa PS5 na umu. Ne očekujte da će uskoro raditi i na PC-u, jer je Mediator Software otkrio da će možda trebati godine da se to dogodi, a do tada bi mogao postati i zastareli komad hardvera. Ipak, možda postoje dobre i vesti, jer će preko 30 igara biti dostupno za PS VR 2 pri lansiranju. Ovo uključuje dugo očekivane Horizon: Call of the Mountain i Resident Evil: Village VR. Njegovo futurističko praćenje očiju i prstiju, impresivan 3D zvuk i odličan OLED ekran predstavljaju ogroman skok u odnosu na originalni model, tako da ako možete da opravdate cenu, možda bi vredelo pokušati.

Igrate li Vi VR igre i koja Vam je omiljena?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1900
Nove boje tvoje igre. Personalizuj i zaštiti svoju PS5 konzolu novim z...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1893
Stalak za konzolu Freaks and Geeks - Charging Stand with Cooling Fan Konzola se hlad...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...