Playstation
21.05.2023.

Kako da delite igre iako i dalje imate PS4 konzolu

PS zabava za sve!

Iako se PlayStation 5 sada može sve lakše nabaviti, svesni smo da je i dalje dosta igra u kojima uživaju vlasnici PS4 konzola. Znamo da mnogo dok igraju PlayStation 4 šrede za  PS5. Ali da li ste znali da možete da igrate igre zajedno ili delite svoju biblioteku igara sa prijateljima i članovima porodice koji takođe još uvek koriste svoj PS4, zahvaljujući funkciji koja se zove Share Play? 

Ako imate prijatelja sa PS5, takođe možete da igrate njihove PS5 igre na svom PS4 pomoću Share Play.

 Evo dva načina za korišćenje Share Play da biste delili digitalne kopije PS4 igre sa drugim PS4 igračem. Samo imajte na umu da ćete za korišćenje funkcije Share Play svi morati da imate PlayStation Plus pretplatu.

Kako da delite igrice na PS4

Jedna opcija koju možete isprobati koja postoji već neko vreme  deljenje igara funkcioniše isto kao da nekome pozajmite fizički disk. To znači da u suštini možete digitalno pozajmiti nekome svoju igru, ali ne možete da igrate u isto vreme. Deljenje igara nije protivzakonito na PS4. Oba korisnika treba da imaju PlayStation Plus pretplatu.

Evo kako:

1. Prijavite se na svoj PlayStation nalog na PS4 konzoli prijatelja.  

2. Izaberite Podešavanja Settings.  

3. Izaberite Upravljanje nalogom Account Management.  

4. Izaberite Aktiviraj kao primarni PS4 Activate as Your Primary PS4 i potvrdite izbor.

Možda ćete morati da deaktivirate sopstvenu PS4 konzolu, ali ne brinite, možete je ponovo aktivirati.  Sada će drugi igrač videti sve igre prvog igrača u svojoj biblioteci i biće dostupne za preuzimanje na vašem PS4 čvrstom disku.

 

Kako da delite igru na PS4

Evo kako da koristite funkciju Share Play sa prijateljem:  

1. Na ekranu Pozovi igrače Invite Players, dodajte prijatelja sa kojim želite da započnete zabavu tako što ćete ih potražiti ili ih izaberite iz tvoja lista prijatelja. Pratite uputstva i izaberite Pošalji pozivnicu Send Invitation.  

2. Učitajte igru koju želite da igrate.  

3. Pritisnite dugme za deljenje Share Play na vašem DualShock 4 kontroleru.  

4. Izaberite Share Play na TV ekranu.  

5. Izaberite prijatelja sa kojim želite da podelite igru sa svoje liste.

Nakon što prihvate vašu pozivnicu, vaši sistemi igre će se povezati i 60-minutna sesija će početi. Nakon što sesija istekne, možete odmah ponovo pokrenuti drugu sesiju i nastaviti tamo gde ste stali.

Osoba sa kojom delite igru će moći da vidi vaš ekran, kao i da razgovara sa vama ako se oboje igrate sa mikrofonima. Nakon što ste zajedno na sesiji, takođe možete dozvoliti svom prijatelju da isproba igru. Evo kako:  

1. Pritisnite dugme za deljenje share na kontroleru.  

2. Izaberite Idi na žurku za deljenje  Go to Party for Share Play reprodukcije na TV-u.  

3. Izaberite Give Controller to Visitor dajte kontrolu gostu.  

4. Odatle možete izabrati ili Dozvoli posetiocu da igra kao Vi Allow Visitor to Play as You ili Igrajte igru zajedno Play a Game Together (ako vaša igra ima režim za više igrača). Domaćin će morati da bude član PlayStation Plus da bi to uradio, ali posetilac ne.

Kooperativno igranje zahteva da oba igrača budu članovi PlayStation Plus, ali samo domaćinu je potrebna kopija igre u oba slučaja.

Da biste se vratili na osnovno deljenje ekrana, ponovo pritisnite dugme za deljenje na kontroleru, izaberite Idi na zabavu za deljenje reprodukcije Go to Party for Share Play i izaberite Vrati nazad kontroler Take back Controller.

Ovo je takođe način da zaustavite deljenje igre.  

 

Želimo Vam dobru zabavu!

 

Slični članci

05.
Apr.
2021.
PC
Ako planirate da igrate PC igre na velikom 4K televizoru, pretvaranje gejming kontrolera u računarski miš može vam olakšati postupak. 
14.
Feb.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je impresivna konzola i to ne samo zbog svoje procesorske snage i grafičkih mogućnosti već i zbog DualSense kontrolera koji predstavlja ve...
06.
Jan.
2021.
Playstation
Ovo je period kada se dosta pozajmljuju i iznajmljuju konzole, ukoliko nemate svoje. Napraviti nalog je jednostavno, i to većina zna. Obrisati nalog je jo&sc...