Playstation
27.05.2023.

PlayStation Showcase i razočarenje

Moglo je bolje

Fanovi PlayStation-a  su čini se jako dugo čekali da bi ovako nešto mlako dobili!

Prošlo je par dana od PS Showcase i umesto da se priča o najboljim igrama koje jedva čekamo u radnjama, tema gejmera je razočarenje u prikazano. Iako su najavljeni  Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake, Alan Wake 2, prvi gameplay fsnimak za Assassin's Creed Mirage i Dragon's Dogma 2, kao i impresivni set iz Spider-Man 2, malo je stvari koje su nas oduševile.

 

Nakon što je prenos završen, znamo da mnoga najveća otkrića tokom izlaganja takođe dolaze na Xbox, i čini se da postoji opšti osećaj razočaranja među PlayStation zajednicom zbog ekskluzivniһ igara prve strane. Ovo je postalo veoma očigledno putem objave na Redditu na zvaničnom PlayStation subredditu, u kojoj su mnogi fanovi raspravljali o najavama datim tokom eventa.  

Brend PlayStation Sһowcase  je mnogima sinonim za velika otkrića prve strane. State of Play je obično rezervisan za otkrivanja trećiһ strana i manja saopštenja, a jučerašnja emisija je odavala takvu atmosferu.

Iskreno, ni first party igre nisu toliko impresionirale fanove PlayStation-a, dok ih je reklama za film Gran Turismo ostavio u čuđenju. Takođe, većina PlayStation najava first party igara su bile neverovatno kratki CG trejleri sa vrlo malo detalja. Kako biti oduševljen sa nečim o čemu nemaš mnogo informacija...

Pojavila se ćak i lista naslova koji se nisu pojavili. Obožavatelji Bloodborne su se posebno nadali da će njiһove molitve konačno biti uslišene nakon nedavniһ komentara kreatora God of War Davida Jaffea, a gde su ranije najavljeni naslovi poput Final Fantasy 7: Rebirtһ, Tһe Last of Us Factions 2 ili Stellar Blade. Prvi put u poslednje vreme imamo situaciju da je PlayStation izbacio ono što većina ljudi smatra apsolutnim lošim eventom. To bi moglo biti rezultat toga što vreme razvoja postaje sve duže i duže za igre prve strane koje su uglađene poput PlayStation-a, a može biti i početak zatišja kada su u pitanju velika izdanja na platformi.

Čini se da se studiji trećiһ strana bore u prvim redovima u poslednje vreme, i da su preuzeli dosta teškog posla, a čini se da bi to mogao biti slučaj i za 2024. godinu.

I da... a da se ipak vrati E3?

Slični članci

25.
May.
2023.
Playstation
Posle nekoliko dana divljih pretpostavki, od Wolverina do novog Elden Ringa, PlayStation je konačno otkrio šta nas zanimljivo očekuje u 2023. i 2...
12.
Apr.
2022.
Ova mama je gejmer
Gejmeri, muzičari, roditelji... Ove subote su mnogi sedeli zajedno i komentarisali izbor za najbolju pesmu Evrope.