Playstation
27.10.2023.

Kreće navala na PlayStation!

Praznici nam stižu

Trka giganta, ili rat konzola još uvek traje.

Kod nas u zemlji je situacija vrlo jasna. Bez preterane muke PS drži prvo mesto godinama, a Nintendo se baš i ne trudi mnogo da ga stigne jer oni imaju svoju politiku poslovanje koja ne uključuje promocije koje PS nudi. XBOX ne vredi ni pominjati. Ako imamo u vidu da je sada već tri godine kako je PS5 krenuo sa ne baš slavnom prodajom i nestašicama, i da nam stiže nova opcija, čini se da imaju razloga za optimizam koji iskazuju.

Ovde mislimo na rukovodstvo kompanije SonyPlaystation! Oni očekuju jednu od najjačih sezona prodaje PlayStation konzola ovog praznika.

Šef globalnog marketinga Eric Lempelu je izjavio da će ovo biti prva Božićna sezona kupovine kada će svako ko želi da kupi PS5 moći da ga pronađe. Navodi da “Naša očekivanja za PlayStation 5 jesu zaista jaka. Očekujemo jednu od najjačih sezona u našoj istoriji u pogledu prodaje konzola."

“To je kombinacija sjajnog proizvoda koji imamo i naslova koji su izdati od lansiranja – kao i najskorije sa Marvel’s Spider-Man 2.”

Spider-Man 2 koji nam je stigao prošle nedelje je najbrže prodavana igra PlayStation Studios u istoriji, jer je prodao 2,5 miliona kopija u prvih 24 sata!

Lempel se nada da VR vreme tek dolazi, smatrajući da je do sada njegova kupovina pala u senku ostalih proizvoda iz Sony Playstation ponude. “VR kategorija je važna za nas. To je kategorija koja nam može pomoći u inovacijama. Nikada neće biti jedini način na koji ljudi igraju igre, ali sam srećan što smo u tome. Postoje sjajna iskustva koja se mogu doživeti i potrošačima se stvarno sviđa. Ali to je za nas tek posao u začetku.”

Sony navodi da su ovoga leta, u julu,  prodaje PS5 konzole premašile 40 miliona širom sveta. PS4 i dalje ostaje njegova najbrže prodavana konzola koja je dostigla taj cilj, sa prodajom od 40 miliona primeraka za dva meseca, ali nije imala problem sa kojim se PS5 suočio, a to je nestašica i problemi izazvani pandemijom. 

Target kompanije je da dostavi i proda 25 miliona PS5 konzola tokom svoje trenutne fiskalne godine. Moramo da Vas podsetimo da kod Sony-ja, kao i većine stranih kompanija, fiskalna godina traje do marta meseca. Ukoliko se planovi ostvare, oboriće se rekord prodaje konzola postignut pre 25 godina kada je originalni PlayStation prodao 22,6 miliona jedinica za godinu dana.

Planirate li Vi da kupite PS5 do Nove godine?

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Playstation VR2 stiže u Srbiju i pravi ogroman generacijski skok, vodi vas u virtu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
77.999,00 RSD
Vrsta
Nova
77.999 ,00 RSD

Slični članci

10.
Oct.
2023.
Playstation
Manji PS5 dizajn dolazi sa 1TB prostora za čuvanje podataka na PS5 i PS5 Digital Edition; novi model pruža mogućnost dodavanja Ultra HD Blu-ray dis...
14.
Apr.
2021.
Playstation
Ažuriranje sistemskog softvera za PS5 stiže i donosi unapređenja u opcijama za skladištenje igara, društvenim funkcijama i opcijama kontro...
26.
Nov.
2020.
Playstation
Sony tvrdi da je PS5 imao do sada najbolju premijeru i prodaju ikada zabeleženu u kompaniji PlayStation, i potvrdio je da su trenutno sve količine u svetu pr...