Playstation
07.12.2023.

Nacon Revolution 5 Pro: Prilagodite po svom

Crni ili beli?

Dobar izbor i šarenolika ponuda su uvek velika stvar i, u potpunoj suprotnosti sa ranim danima igranja na konzolama. NACON je jedan od onih koji nas nateraju da pomislimo da je zaista super što imamo proizvođače koji objavljuju zvanično licencirane proizvode koje možemo da koristimo sa našim uređajima.

Kompaniji Nacon nije strana ideja i realizacija i oni prave periferne uređaje koji prate trendove. Primer toga je najnoviji PlayStation 5 kontroler Nacon Revolution 5 Pro koji je verujte nam, pravo osveženje za 2023. godinu. To je deo njihove dugogodišnje linije Pro kontrolera koji nude nivo prilagođavanja iznad standardnih kontrolera prve strane.

Nacon se stvarno trudi da osećaj igranja i kvalitet proizvoda izjednači sa najboljima pa je tako sada pitanje DualSense ili Nacon Revolution Pro!

Kontroler je, znamo svi mi koji igramo igre, oružje svakog igrača na konzoli. Bez obzira da li su u pitanju sportske igre, trke, pucačine ili avanture za jednog igrača u igri otvorenog sveta, bez njih ne možete postići rezultate i igrati. Svaki igrač ima svoje preferencije kada su u pitanju kontrolori. Postoje oni koji tvrde da su najbolji zvanični kontroleri koje prave proizvođači konzola. Ima i onih koji tvrde da za manje novca mogu naći idealan gamepad. 

Sve je to zahvaljujući kombinaciji pametnog dizajna, udobnosti i onih veoma važnih džojstika sa Hall efektom koju koristi odličan Nitro Deck, kao i onoga što bi trebalo da postane industrijski standard na svakom nivou. Nacon Revolution 5 Pro je po komentarima istaknutih novinara i gejmera u konkurenciji najkvalitetnijih PS5 kontrolera na tržištu.  Samo, da li je sve samo pozizivno ili se tu krije još nešto?

Da! Nije bez svojih nedostataka ali uglavnom zbog pomalo čudnih ograničenja kompanije Sony na periferije trećih strana, ali Revolution 5 Pro je konkurent između DualSense EdgeXboX Elite Controller Series 2. Dovoljno dobro, zar ne?

Odmah u startu, to ograničenje vidimo na plavo beloj kutiji. Kao i kod većine Sony zvaničnih licenciranih proizvoda, pakovanje za Nacon Revolution 5 Pro je daleko od inspirativnog, ali kada otvorite kutiju, počinje da se oseća posebno kao što se očekuje od proizvoda ovog cenovnog ranga. Sve je smešteno u oblikovanu torbicu za nošenje sa zasebnom, čvrstom kutijom za pribor.

Neki od zamenljivih delova uključuju alternativni d-pad, poklopce za štap, male utege i osnovni USB RF dongl. Nacon takođe nudi debeli USB-C kabl koji bi možda trebalo da je malo duži.  Iako se Revolution 5 Pro isporučuje sa Uputstvom za brzi start, definitivno je to samo mali deo onoga što se može učiniti sa kontrolorom. Detaljnije uputstvo možete pronaći na Nacon sajtu.

Nacon definitivno zaslužuje visoke ocene za kvalitet i organizaciju ovog pakovanja, čak iako se to očekuje od kontrolera ove klase.

 

Postoji nekoliko prekidača za promenu režima na poleđini Revolution 5 Pro a za upotrebu na PS4, PS5 i PC računaru. Baš pored slajdera za žičano ili bežično povezivanje. Uparivanje Naconovog uređaja sa PS5 je jednostavno uz isporučeni bežični USB dongl sa rezervnim portom na konzoli i pritiskom dugmeta PS Home na kontroleru. Naravno, kao što je uobičajeno sa PS5 kontrolerima koji nisu Sony, Revolution 5 Pro neće moći sam da uključi konzolu. Između četiri dugmeta nalaze se brojne audio kontrole za uparivanje Bluetooth slušalica ili slušalica za uši sa kontrolerom i podešavanje nivoa jačine zvuka. Priključak za analogne audio slušalice je takođe uključen na dnu Revolution 5 Pro.

Razlika u odnosu na PlayStation je i da su palice postavljene asinhrono. Možda bi to nekome moglo da zasmeta. Igranje sa Revolution 5 Pro je prilično dobro. Prednji dugmići sunešto veći, tako da ih je veoma lako pritisnuti, a dodavanjetegića na kontroler daje mu malo više osećaja u vašim rukama. Zbog toga se oseća baš kao čvrst kontroler. Materijal izrade kontrolera je dobar, što ga čini prijatnim za držanje. Revolution 5 Pro ne sadrži haptičke povratne informacije i prilagodljive okidače. Iako je razumljivo da Sony ne odobrava da Nacon koristi ove funkcije, ovaj nedostatak će nekome zasmetati. Za PS4 igre i na PC-u, međutim, rumble je dostupan.  Revolution 5 Pro možda nedostaju neke izvorne funkcionalnosti DualSense-a, ali postoji potpuno funkcionalan tačped.

Razumljivo je da neke može odbiti nedostatak vibracija ili haptičkih povratnih informacija kod ovog proizvoda, ali treba uzeti u obzir da se Nacon usredsredio na to da se važne stvari manje iliviše isprave. Ukoliko tražite vrhunski PS5 gamepad koji nudi vrhunski kvalitet izrade, dugoročnu udobnost, odličan izgled i laku personalizaciju, nema razloga da to bude Nacon Revolution 5 Pro.

Crni ili beli?

Nije baš svejedno jer će se otisci prstiju videti na glatkoj završnoj obradi crne verzije, što je verovatno razlog zašto Nacon uključuje meku tkaninu u pakovanje. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Žičano povezivanje preko USB-C kabla 4 konfigurabilna dugmeta za prečice Podr&scaro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Pobedi protivnike i uživaj sa dizajnom Nacon Revolution X Pro Controller - Black žičano...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gamepad Nacon Revolution PS4 Unlimited PRO Playstation 4
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.999,00 RSD
Vrsta
Nova
14.999 ,00 RSD

Slični članci

25.
Dec.
2022.
PC
Čvrste i solidne gejming slušalice, Nacon RIG 500 Pro HC nude odličnu vrednost za one sa ograničenim budžetom.
18.
Oct.
2022.
XBOX
Nacon je jedan od nezavisnih proizvođača kontrolera koji se trudi da dovede osećaj i performanse po donekle nižoj ceni. Kompanija često uključuje i male...
16.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Ukoliko ste u grupi onih koji do sada nisu čuli za brend NACON, sigurni smo da za Big Beng brend jeste. Otkrićemo Vam tajnu, to je jedan isti brend!