Playstation
17.09.2021.

Kako ubrzati internet na PS5?

Sa kablom ili bez kabla...

Broj vlasnika PS5 konzola se polako povećava i nadamo se da će uskoro svi koji ga želljno očekuju moći da provere zbog čega je to tako dobra konzola.

Ipak, kao i svaki urađaj, uvek je moguće nešto poboljšati i unaprediti. Pa i PS5!

Kod nas je internet uvek problem, sa konzolom ili bez. Ukoliko koristite bežični internet, šanse da vam se povremeno pojavi neki problem su uvećane. Prekid konekcije ili spora konekcija su najčešći problem u tom slučaju. I dok će vam veliki broj njih reći da jednostavno počnete da koristite kabl, mi vam kažemo da je to stvar izbora i da možda može nešto i da se uradi da internet bolje radi.

Postoji nekoliko podešavanja koja mogu unaprediti rad. Potrebno vam je samo osnovno znanje o tome kako promeniti osnovne postavke na vašem ruteru. Ukoliko često imate prekide na mreži, pokušajte da onemogućite tj. isključite IPv6 address. Broj korisnika kojima je ovo pomoglo je veliki.

Naravno, ukoliko imate problema sa informacijama za logovanje, jednostavno okrenite ruter i pogledajte informacije na nalepnici. Kada se ulogujete, potražite setovanje sa IPv6 i prebacite da opciju disable. Naravno, postoje i online instrukcije o tome kako ovo uraditi za određeni model rutera pa možete proveriti i na taj način.

Sledeće što može pomoći je prelazak sa 2.5 na 5GHz kada je u pitanju internet konekcija. Većina novih rutera je dual band pa ima obe vrste signala. 2.4GHz he bolje raditi za veći domet a 5GHz je uvek bolji za veće brzine. Dakle, birajte 5GHz!

Ili... kabl!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50112
Svetski anime hit, Demon Slayer konačno u neizostavnoj formi igre u Vašim r...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50109
Novi nastavak najpopularnije plesne igre na svetu Nove pesme, nove koreografije, nove poz...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

15.
Apr.
2021.
Playstation
Pre ili kasnije, svi ćemo imati PS5 konzolu i jako je bitno da zapamtite šta nikako ne treba da uradite.
05.
Apr.
2021.
PC
Ako planirate da igrate PC igre na velikom 4K televizoru, pretvaranje gejming kontrolera u računarski miš može vam olakšati postupak. 
14.
Feb.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je impresivna konzola i to ne samo zbog svoje procesorske snage i grafičkih mogućnosti već i zbog DualSense kontrolera koji predstavlja ve...