Vesti/Najnovije
16.12.2021.

Najbolje PS5 igre na osnovu Metacritic ocena 2021

Na ovoj listi je dosta poznatih naslova

PS5 nam stiže "na kašičicu". Situacija je manje ili više slična svuda u svetu. Mi smo još početkom godine napisali da je jedan od razloga neuspeha igre Cyberpunk 2077 i to što niko nije računao na nestašicu PS5 konzola na kojima je ova igra odlično radila. Dodajmo tome i pandemiju, rad od kuće i činjenicu da se svašta dešava u svetu developera, veliki broj igara koje su planirane za objavljivanje u 2021. godini je prebačeno na 2022, ili se trenutno i nema informacija o pomerenom datumu objavljivanja. Definitivno je lista onoga što smo igrali kratka, a i definitivno je izbor ybog toga i sužen. Evo kako izgleda Metacritic lista najboljih PS5 naslova.

 

1.

Hades

  • Platforma: PlayStation 5
  • Avgust 13, 2021
  • Metascore 93
  • User Score 8.4

Fenomenalne nagrade, odlične ocene i interesantna priča. HADES ima sve što je potrebno da vas drži pored televizora i konzole satima. Ukoliko niste još uvek odigrali ovu igru, topla preporuka za praznike.

 

 

2.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

  • Platforma: PlayStation 5
  • Mart 26, 2021
  • Metascore 90
  • User Score 7.0

 

Deo recenzije Play!Zine

Grafika je naravno modernizovana i neke mape su pretrpele manje promene u bojama i svetlu, ali čak i tu se vidi da je razvojni tim dao sve od sebe da ih učini baš onako kako smo ih svi zamišljali dok smo igrali. Animacija karaktera je takođe poboljšana, i primetićete brdo malih reakcija, pokreta i promena tokom svakog sletanja na zemlju, bilo pali ili ne. Čak su i skejt legende prikazane u njihovom današnjem izgledu, a ne onako kako su izgledali pre 20 godina.

Oh muzika, muzika je bila apsolutna duša celog serijala, i nikako nemojte da sumnjate da će ovde pokleknuti. Većina numera iz prva dva dela su ovde u punom sjaju i apsolutno razvaljuju dok vozite. Na to možete dodati i nove numere koje se super uklapaju i koje će novim igračima verovatno biti zanimljive.

Apsolutna preporuka za svakog ko je igrao bilo koji Tony Hawk’s naslov. Povratak na legendarna prva dva dela koji su utanačili veći deo ostatka serijala je obavezan kako za nove, tako i stare fanove. Ako vas interesuje neka igra bazirana na ekstremnom sportu a da je u isto vreme izazovna i veoma arkadna, onda je ovo pravi naslov za vas.

 

 

 

3.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

  • Platforma: PlayStation 5
  • Jun 10, 2021
  • Metascore 89
  • User score 8.4

 Deo recenzije HCL.hr

 

Final Fantasy VII Remake Intergrade na kraju sasvim pristojan paket. Ako ste kupili originalnu verziju, dobivate besplatne nadogradnje za PlayStation 5 koje osim par grafičkih poboljšanja donose i par gameplay unaprjeđenja. Nažalost, mod za slikanje me osobno najviše razočarao, jer je prilično rudimentaran u odnosu na sličan dodatak iz drugih naslova. Izvan toga nema se što dodati osim palca gore za grafički aspekt. 

Što se tiče samog DLC-a kojeg je potrebno platiti, dojmovi su mi nekako su mi polarizirani. Borba s Yuffie je stvarno dinamična i osvježenje je u odnosu na klasičnu podjelu bliskih i dalekometnih boraca. Fort Condor je dovoljno zabavan da vam ukrade koji sat. Ali, sama priča na kraju i nije nam nešto previše otkrila, nego je više tu kao sporedna stvar, čisto da nam p

redstavi Yuffie. Nije pomoglo ni recikliranje lokacija iz Remakea.

Ako ste fan serijala, Intergrade ste već vjerojatno odigrali ili to planirate napraviti kad nabavite PS5. Tu vam moj savjet realno i ne treba. Svima ostalima preporučio bih da pričekaju neku akciju za kupnju ovog DLC-a jer nije da ćete dobiti pretjerano puno novog sadržaja.

 

4.

Disco Elysium: The Final Cut

  • Platforma: PlayStation 5
  • Mart 30, 2021
  • Metascore 89
  • User score 7.6

 

Zraci nepraštajućeg Sunca sekli su ledeni vazduh, terajući ga da konačno otvori oči. Odakle on u ovom ružnom sobičku? Nije mogao da se seti. Neuhvatljivi zvuci i oblici mešali su se i topili, dok je prostorija u kojoj se nalazio konačno prestajala sa ljuljanjem. Instinktivno je posegnuo za revolverom na pojasu, nije ga bilo. Značke takođe... Sva sreća što, zapravo, i nije policajac... ili možda jeste... Da, sinulo mu je. Nešto u vezi sa mrtvacem obešenim o drvo u obližnjem, zabačenom dvorištu... Zato je bio poslat ovde. Kad bi samo prokleta disko kugla u glavi prestala da šljašti i bode zidove njegovog uma. Da li je konačno uspeo da satre samog sebe sinoćnim provodom? Pogled u ogledalo u kupatilu nije otkrivao mnogo toga poznatog. U tom trenutku mu se, krajnje osuđujućim tonom, obratio stomak...

 

 

 

5.

It Takes Two

  • Platforma: PlayStation 5
  • Mart 26, 2021
  • Metascore 88
  • User score 9.2

Deo recenzije Svet Kompjutera

 

Mana, praktično, nema i ako bismo baš zakerali bez potrebe, za dve-tri niti bi mogli reći da su blago naborane u ovako perfektnoj tapiseriji. Prva se tiče pomalo nespretne postavke o insistiranju i teranju dva partnera da po svaku cenu ostanu zajedno u braku, zarad dobra svog deteta (sa čime se većina bračnih savetnika i psihologa verovatno ne bi složila), mada je to u dobroj meri u samoj igri anulirano činjenicom da Kodi i Mej funkcionišu relativno dobro i da još uvek nisu stigli u terminalnu fazu svog raskida. Druga se tiče činjenice da većina izazova počiva na pomenutoj jasnoj i elementarnoj logici, što možda neće zadovoljiti zahtevnije igrače koji bi ovde tražili veći stepen izazova (bez obzira na to što to svakako nije ni poenta igre), a s obzirom na ovo, neka varijacija glavnih likova koji bi bili brat i sestra, na primer, verovatno bi bolje funkcionisala po pitanju većine stvari koje ćete sretati u igri (teško je zamisliti sredovečni par koji bi dohvatio da igra nešto što deluje kao šarena arkadna igra namenjena mlađim i spretnijim uzrastima).

Kao najbolja interaktivna varijacija na temu filma „Draga, smanjio sam decu” iz 1989. godine, odnosno, idealan primer kako kvalitetna kooperativna igra treba da bude skockana, uporno insistirajući na timskom radu i podjednakom umeću oba aktera, It Takes Two je vredan svakog svog (evro)centa, pod uslovom da pronađete kompanjona ili kompanjonku sa kojom ćete podeliti ovo jedinstveno iskustvo.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41172
Hades je savršena igra za ljude koji ne mogu da odvoje mnogo vremena u komadu - ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41102
Pozovi prijatelja i krenite zajedno u novu avanturu u igri It Takes Two.Igra te uvodi u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4967
Tony Hawk’s Pro Skater 1 i 2 koji dolazi kao remasterovana verzija stare igre.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4920
Mako - životna energija planete i gorivo koje održava grad Midgar... Crpljenjem ovog r...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD

Slični članci

15.
Dec.
2021.
Vesti/Najnovije
Nintendo je ove godine, čini se, bio aktivniji nego ranije i na neki način iskoristio prazninu koju je napravila nestašica PS5 konzola. Napominjemo da...
14.
Dec.
2021.
Vesti/Najnovije
Tata voli simulaciju letenja, mama zapeva tu i tamo, sin samo pucačine a sestra avanture. Negde su u pitanju stereotipi a negde malo drugačiji izbori. Metacr...
13.
Dec.
2021.
Vesti/Najnovije
Ponekada je tako lako postati neko drugi, bar dok igramo igre. Koja je po vama najbolja RPG igra ove godine?