Vesti/Najnovije
13.09.2023.

MORTAL KOMBAT - Klupko se odmotava

Nastavljamo sa pričom

Preuzeto sa bloga Indijanka Danka

Prvobitno objavljeno 26.12.2021

 

Mortal Kombat: Armageddon, počinje takozvana “Titularna katastrofa”. Vekovima pre prvog Mortal Kombata, kraljica Delia je predvidela da će carstva biti uništena pod samim sobom jer će se moć svih ratnika iz svih carstva popeti do takvih veličina da će preplaviti i destabilizovati carstva, izazivajući destruktivnost i totalnu anrhiju. Kralj Argus je ostavio svoje sinove Taven i Daegon u inkubaciji, tako da jednoga dana mogu biti probuđeni da spasu carstva od Armageddon-a. A spasiće ga tako što će pobediti vatreno stvorenje Blaze. Na kraju, Shao Khan je taj koji pobedjuje Blaza izazivajuci Armageddon.

Mešanje Mortal Kombat vs DC Universal, ne deli kontinuitet igre sa ostalim MK. Nakon poraza Shao Khana i kralja rata Darkseida u DC-u počinje spajanje oba negativca u entitet Dark Khan, i MK i DC pocinju da se spajaju.

Ovo spajanje dovodi ratnike i heroje u sukobe, trpe napade nekontrolisanog besa.

Heroji i zlikovci u oba univerzuma, stalno se bore jedni protiv drugih, verujući u to da su jedni krivi za događaje a drugi pak veruju da su ovi prvi krivci. I tako sve dok ne ostanu samo Raiden i Supermen. Njih dvojica se suočavaju protiv Dark Khana i udružuju se da pobede zajedničkog neprijatelja. Nakon poraza Dark Khana, dva carstva se gase, a Shao Khan i Darkseid su zarobljeni u međusobnim univerzumima kako bi se suočili sa večnim zatvorom.

U novom zanosu, Mortal Kombat iz 2011, bitka kod Armageddona je kulminirala sa samo dvoje preživelih, Shao Khana i Raidena. Na ivici smrti od ruke Shao Khana, Radien je poslao viziju samom sebi u prošlost da pokuša da spreči ovaj ishod. Nakon što je primio viziju, Raiden iz prošlosti pokušava da promeni vremensku liniju kako bi sprečio Armageddon u sred desetog Mortal Kombat turnira. 

Dok uspeva da spreči Shao Khana, pobedom uz pomoć starijih bogova, on je primoran da ubije Kiu Kanga u samoodbrani. I gubi većinu svojih saveznika zbog kraljice Sindel, ostavljajući Earthrealm ranjivim na mahinacije Shinnokoa i Quan Chija.  Mortal Kombat X, Shinnok i Quan Chi sprovode svoj plan, predvode armiju onih koji su ubijeni u Shao Khanovoj invaziji na Earthrealm. Tim ratnika predvođen Raidrnom, Johnny Cagom, Kebshi Takahashi i Sonya Blade, suprotstavlja im se. U bici koja je usledila, Shinnok je zatvoren u svoju amajliju, a razni ratnici vaskrsavaju i oslobađaju se njegove kontrole. 

Iako je Wuan Chia pobegao, dvadeset pet godina kasnije carobnjak ponovo izlazi na scenu zajedno sa D’Vorah isektom, da bi osigurao Shinnokov povratak. Osvetoljubiv Scorpion ubija Quan Chia, ali ne uspeva da spreci oslobadjanje Shinokoa. Da bi se borili protiv njega, Cassie Cage predvodi tim sastavljrn od sledece generacije heroja Earthrealma u pobedu nad njim. Posto su Shinnok i Quan Chia porazeni, Liu Kang i Kitana reinkatnirani preuzimaju kontrolu na Netherrealmom dok Raiden dodiruje Shnnokovu amajliju.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50371
Otkrij ponovo rođeni Mortal Kombat univerzum koji je stvorio Bog vatre Liu Kang. Mortal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.499,00 RSD
Vrsta
Nova
12.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50370
Otkrij ponovo rođeni Mortal Kombat univerzum koji je stvorio Bog vatre Liu Kang. Mortal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
6.499 ,00 RSD

Slični članci

13.
Sep.
2023.
Vesti/Najnovije
Sve je počelo 1992. godine a sada je već legenda.
13.
Sep.
2023.
Vesti/Najnovije
Da li ste seli da raspletete priču?
23.
Aug.
2023.
Vesti/Najnovije
Mortal Kombat 1 nam je upravo dao prvi pogled na Sindel tokom Gamescom Opening Night Live, kao i uvid u igranje igre sa Shao Kahnom. Njih dvojica će se pridr...