Vesti/Najnovije
29.09.2022.

Hoće li kupovina Activision Blizzard promeniti nešto za HALO?

343 Industries bi trebalo da se možda povuče

Nije tajna da je Halo Infinite bio veliko razoćarenje za ljubitelje kultne Xbox franšize. Iako je kampanja bila povratak u formu na neki način, dok je multiplayer bio prilično popularan na lansiranju, mišljenja obožavatelja su se brzo pokvarila. Loša progresija u borbi i neobična kozmetička ograničenja smetali su igračima, ali nedostatak ažuriranja sadržaja poslužio je kao dodatni ekser u kovčeg za Halo Infinite.

Obzirom da je Forge još nekoliko nedelja udaljen, co-op sa podeljenim ekranom je ukinut i samo nekoliko novih mapa za više igrača dodato u prve dve sezone, Halo se mučio da se prilagodi formuli servisa uživo. Sada, deo Halo igrača zahteva veliku promenu. Za mnoge fanove, Halo Infinite je bila poslednja kap koja je prelila čašu, a ovi igrači veruju da je igra samo poslednji od mnogih neuspeha 343 Industries.

Igra nastavlja Halo 4, koji je kritikovan zbog nedostatka ličnosti serijala, i Halo 5, koji su fanovi osudili zbog režima kampanje. Kao rezultat ovih kontroverznih poteza i više velikih imena koja napuštaju tim 343 Industries, neki traže novog programera koji bi preuzeo Halo. Iako je to krajnje malo verovatno pošto ime 343 ukazuje na njegov glavni fokus, a njegovo iskustvo sa franšizom osigurava da poznaje Halo brend bolje od svih osim Bungie-a, Activision Blizzard-ov Sledgehammer Games bi mogla biti dobra alternativa.

Kao što se 343 Industries borio da pridobije fanove Halo-a, Sledgehammer Games nije bio u mogućnosti da u potpunosti zadovolji Call of Duty zajednicu. Iako su igrači često podeljeni između Treyarch-a i Infiniti Warda kada je u pitanju njihov omiljeni programer, Sledgehammer Games se retko navodi kao najbolji u grupi. Call of Duty: Advanced Warfare je započeo kontroverznu eru egzoodela u seriji, dok su oba studijska naslova iz Drugog svetskog rata vratila igrače u okruženje koje je igrano do smrti u pucačinama iz prvog lica. Iako postoji razlog da se Sledgehammer Games drži Call of Duty, čini se d ane bi bilo štete ako Microsoft premesti ovaj novostečeni studio na drugo mesto. Kako je Call of Duty: Modern Warfare 2 postavljena da bude prva dvogodišnja Call of Duty igra, pošto Treyarch sledeći naslov neće doći do 2024. godine, Call of Duty igre Sledgehammer Games verovatno neće biti potrebne. I Treyarch i Infinity Ward mogu utrošiti dugo vreme razvoja u novom dvogodišnjem formatu, pri čemu dva programera idu napred-nazad između izdanja i Sledgehammer-a prelaze na novu IP adresu - ili spašavaju postojeći sa oštećenom reputacijom.

Sledgehammer-u bi bio odgovarajući prvi veliki uspeh kod fanova preko Halo-a, jer bi i serija i programer mogli da se otkupe u isto vreme. Iako bi Sledgehammer sigurno imao dosta posla da ubedi fanove da može da radi sa Halo-ovim ogromnim znanjem, sa stanovišta igranja, studio se odlično uklapa. Već godinama radi na velikim pucačinama iz prvog lica, a Call of Duty: Advanced Warfare daje programerima iskustvo sa futurističkim naslovom i naprednim pokretom koji bi mogao da posluži kao polazna tačka za gadžete kao što je Halo: Infinite kuka za hvatanje. Dalje, snažno prilagođavanje karaktera u Call of Duty: Advanced Warfare je obećavajući primer kako bi Sledgehammer postupao sa kozmetikom.

Sledgehammer Games takođe ima iskustva sa modelom usluga uživo koji Halo Infinite pokušava da usvoji, jer je isporučivao poštene borbene prolaze i konzistentan sadržaj kroz Call of Duty: Vanguard u sezoni nakon lansiranja. Nove mape, režimi, oružje i još mnogo toga su objavljeni brzinom o kojoj su fanovi Halo Infinite-a mogli samo da sanjaju, tako da je lako zamisliti scenario u kojem je Sledgehammer Games savršeno pripremljen za ulazak u Halo servis uživo.

Ukoliko bi se desilo da nezadovoljni fanovi izguraju i ostvare svoju želju, 343 Industries bi zamenili drugim programerom, a Sledgehammer Games bi mogao biti savršen izbor zbog svog iskustva sa FPS igrama uživo. Dva studija bi čak mogla da zamene uloge, sa 343 Industries koji je pokušao da igra Call of Duty dok pomaže Sledgehammer Games-u u prelasku na Halo.

Na kraju krajeva, ipak je malo verovatno da će 343 Industries biti uklonjen iz Halo-a, pošto je studio formiran da radi na IP-u. Međutim, ako bi se neočekivano dogodilo, Microsoftova kupovina Activision Blizzard-a dala mu je talentovanog programera kojeg bi mogao da iskoristi da povrati narušenu reputaciju Halo.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4309
PS4 Call of Duty - Infinite Warfare - Legacy Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Legendarna Xbox ekskluziva Halo se vraća sa najopsežnijom Master Chief kampanjom do sa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1636
Kompatibilni sa: Playstation 4, Playstation 5 kontrolerima Obezbeđuju veću preciznost i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.799,00 RSD
Vrsta
Nova
2.799 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.