Vesti/Najnovije
07.12.2022.

Novi Hogwarts Legacy Video prikazuje kako se radila muzika

Behind-the-scenes donosi magiju

Očekivali smo, i nismo pogrešili, da se sa približavanjem praznika objavljuje sve više materijala igara koje očekujemo početkom sledeće godine. Zbog toga nas „Muzika je magija“ ili “Music is magic” nije iznenadio, ali nas je svakako obradovao.

“Music is magic” kaže opis videa Hogworts Legacy pod naslovom Making The Music. Sedmominutni promotivni video pokriva muziku u HL i opisuje neke od napora u pravljenju zvučnog zapisa za igru.  Ovaj dugo očekivani akcioni naslov igranja uloga bi trebalo da bude jedna od najvećih igara za The Wizarding World, a sa tako velikim IP-om, Avalanche Software takođe preuzima svoj najveći izazov i projekat do sada. Studio je najpoznatiji po seriji Disney Infinity, što se ne čini baš isti izazov kao pravljenje prostranog akcionog RPG-a.

Jedan od najvažnijih aspekata takve igre je muzika.

Obožavaoci franšize Harry Potter Wizarding World dobro znaju da je i muzika veoma važan deo. Sa kultnom "Hedviginom temom" Džona Vilijamsa nema dvojbe. Biti odmah prepoznatljiv doprinosi osećaju čudesnosti filmske franšize. Jedan kompozitor napominje da žele da zvučni zapis Hogworts Legacy vrati dečje strahopoštovanje i čuđenje korišćenjem „herojskih fanfara“ truba i violina, suprotstavljajući koncept sa „zasnovanim na teksturi“ partiturama drugih savremenih igara.

Drugi kompozitor direktno se poziva na „Hedviginu temu“ i priznaje njen uticaj, navodeći da će uključiti teme iz dela u muziku igre.

Poznati Chuck. E Myers, glavni kompozitor, navodi da je novi komad „Drevna magija“ “Ancient Magic” izrastao iz ideje da je srodnik „Hedvigine teme“, što implicira da mogu postojati sekvence koje se mogu identifikovati iz filmske franšize. Tim navodi da je cilj da muzika bude sveža, ali nostalgična, što može izgledati oksimoronsko, ali takođe izgleda savršeno obuhvata osećanja povezana sa The Wizarding World. Tim takođe raspravlja o teškoćama postizanja ogromnog RPG-a u poređenju sa bodovanjem linearnog narativa kao što je film.

Igrač može iznenada preuzeti potragu, ući u zgradu ili postaviti metlu i odleteti, što bi se sve prevelo u drugačiji osećaj igre, i stoga zahteva drugačiju muzičku pratnju. Ekipa takođe uverava fanove da su istraživanja četiri različite Hogworts kuće obavljena, a vredi napomenuti da iako video pokazuje publici uvid u kreativni proces iza muzike, on je i dalje promotivni video. Dok se klip čini kao dodatak iza kulisa sa DVD-a, video je u suštini sedmominutna reklama. Uz to, prikazana muzika Hogworts Legacy zvuči neverovatno i nadamo se da bi trebalo da odgovara emocijama iz filmova.

Čini se da su svi uključeni potpuno emocionalno i kreativno uloženi, razumevajući šta je potrebno za stvaranje osećaja trenutne nostalgije. Pošteno je reći da tim zaista zna zvuk magije.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41353
Hogvorts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra. Sada možeš da iskusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41352
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra . Sada možeš da isku&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50231
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra. Sada možeš da iskusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO897
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra. Sada možeš da iskusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD

Slični članci

20.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Karte su uvek IN!
30.
Mar.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako se trenutno ne zna mnogo o profesoru, jasno je da će on igrati važnu ulogu u priči Hogwarts Legacy.