Vesti/Najnovije
17.01.2023.
Autor: Dzoni Kvid

One Piece - Odyssey

Stvorena za sve

Ako kažete da niste čuli za One Piece, ne verujem vam!

Dosta anime i manga serija je popularno, ali ništa ne može biti rival multimedijalnoj megaseriji kao što je One Piece. To je zver za razliku od bilo koje druge, originalna manga i anime koja radi bez prekida više od dve decenije. Bilo je dosta One Piece igara tokom ovog serijala, ali poslednje dve generacije konzola ovih interaktivnih spin-off-a su uglavnom bile akcione igre sa nezaboravnim originalnim pričama ili preterano modernizovanim adaptacijama anime priča. Za 25. godišnjicu franšize, Bandai Namco je rešio da protrese stvari sa One Piece Odyssey, poteznim JRPG koji pruža nostalgični narativ koji se osvrće na najbolje avanture ekipe Straw Hat .

One Piece Odyssey prikazuje Lufija i njegove pratioce iz Slamnatog šešira kako sleću na olujom prekriveno ostrvo Vaford. Gube svoj brod zbog stihije i bivaju raštrkani po ostrvu. Lufi kreće da brzo ponovo okupi posadu, ulazeći u nekoliko osnovnih bitaka na tom putu. Osećao sam toliko jak kada sam u  prvoj bitki video da sam naneo preko 1000 štete neprijatelju sa svojim osnovnim napadom i dobijenim 32.000 iskustva ali brzo je postalo očigledno da ovo neće potrajati.

Nakon ponovnog povezivanja sa svojom posadom i nekoliko bitaka u kojima su svi opremljeni visokim nivoima i mnoštvom različitih sposobnosti, misteriozni novi lik po imenu Lum brzo ih sve odvaja od vas. Lum je slučajno pretvorila vašu snagu i sposobnosti u misteriozne kocke razbacane po ostrvu, Njen čuvar, previše kul revolveraš Adio, pomaže vam da uđete u tamnice u koje su vaše kocke bile razbacane. Međutim, kada ih pronađete, ekipa Slamnatog šešira treba da ih aktivira i istražuje svet Memorije, dimenzije snova koja se manifestuje kao neke od najpoznatijih lokacija i trenutaka originalne serije.

Ovim, One Piece Odyssey daje neverovatno osveženje uobičajenim pokušajima anime igara da pokriju svoj izvorni materijal. Umesto da prolazi kroz razvodnjenu repliku originalnih priča, moderna ekipa Straw Hat-a ima priliku da ponovo poseti legendarne lokacije stare škole kao što je Alabasta i nezaboravne priče poput luka Marineford sa obrtom putovanja kroz vreme  rekreirajući svoje epske pobede kako bi pobegli iz dimenzije Memorije.

 

Ono što je posebno je činjenica da, po prvi put posle dužeg vremena, zaista možete da istražujete i uživate u ovim kultnim mestima. Lagana, spora atmosfera koju dobijate između istraživanja tamnice i bitaka sa Bossevima je tako posebna. Dok istražujete Vaford, Memoriju ili brojne tamnice, možete izabrati da trčite okolo kao bilo koji od slamnatih šešira u bilo kom trenutku, a mnogi likovi imaju jedinstvene sposobnosti u svetu. Luffi nije iznenađujuće najkorisniji lik za trčanje unaokolo, sa hvatanjem predmeta na daljinu, sposobnostima razbijanja zidova, hvatanjem i ljuljanjem platforme, pa čak i detektivskom vizijom – mislim, „Haki za posmatranje“ – koja mu omogućava da pronađe skrivene predmete i skenira retke neprijatelje. Koliko god volim da trčkaram okolo kao Robin ili najslađi doktor Čoper, prilično redovno sam se vraćao na  Lufiju u. Nažalost, svaki lik koji kontrolišete pati od nekih smetnji u animaciji, skok je neverovatno krut, a mnoštvo frustrirajućih nevidljivih barijera ili zidova sprečava da se lokaliteti osećaju zaista istražnim ili živim.

U borbi, međutim, cela posada blista. Čak i sa većinom vaših sposobnosti koje su vam oduzete i izgubljene u kockama, postoji mnogo mehanika koji čine borbu u One Piece. U bitkama se četiri vaša lika (koje možete zameniti u bilo kom trenutku) suprotstaviti bilo kojem broju neprijatelja. Svaki lik i neprijatelj ima jednu od tri kategorije u stilu kamen-papir-makaze - mač je jači od pesnice, pesnica jača od  pištolj a  pištolj jači od mača. Vaši specijalni napadi takođe imaju različite tipove elemenata na koje neprijatelji mogu biti slabi ili otporni, dodajući više složenosti i mogućnosti. Jedina frustracija ovog sistema je što bi korisnički interfejs mogao biti daleko intuitivniji u pogledu omogućavanja da brzo izvršite ove zamene. Količina pritisaka na dugme i potvrda kroz koje morate da prođete bi bila u redu ako menjate samo s vremena na vreme, ali sam se našao da menjam znakove nekoliko puta po borbi.

Povrh ovih elementarnih kombinacija, borba postavlja likove i neprijatelje u različita– tako da se Čoper možda suočava sa dva neprijatelja u svom uglu arene, dok ostatak bande stoji pored drugog neprijatelja u svojoj oblasti. Možete napadati neprijatelje u drugim oblastima, ali samo kada se vaše područje očisti od pretnji. Sistem dodaje dodatne bore da biste napravili strategiju, ali pošto fizički ne pomerate likove u realnom vremenu. Takođe je pomalo čudno videti koji osnovni elementi nedostaju u igri zbog kojih se celokupni paket čini malo neuglađenim. Ne možete da se branite u borbi, pa čak ni da preskočite potez, što je frustrirajuće kada cilj bonus bitke želi da zadate ubijajući udarac određenim likom. Vaše dugme za interakciju u svetu je krug, ali dugme za potvrdu menija je kocka, bez načina da ga promenite – mala stvar koja je dovela do toga da sam slučajno zatvorio ili potvrdio previše opcija menija.

 

Sve u svemu One Piece Odyssey je celokupni paket i tako beskompromisno ljubavno pismo istoriji One Piece-a, i na taj način, ova igra  je ogroman uspeh. Takodje i pored ovoga treba napomenuti da je igra itekako zabavna i ljudima koji nisu gledali ili nisu odgledali svih 1000+ epizoda, što predstavlja još jednu pozitivnu stranu ove igre.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50312
One Piece Odissey je RPG projekat koji kombinuje klasične elemente JRPG žanra. Igra je ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch One Piece - Pirate Warriors 3 - Deluxe Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch One Piece - Unlimited World Red - Deluxe Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
One Piece Odissey je RPG projekat koji kombinuje klasične elemente JRPG žanra. Igra je ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD

Slični članci

27.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Čovek je uvek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par predloga.
25.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama.
23.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Tekst koji smo preneli pre par dana Vas je kako vidimo zainteresovao, pa ćemo se malo više posvetiti igrama i horoskopskim znakovima. Danas se bavimo ...