Vesti/Najnovije
20.09.2020.

Tik Tok je opasan

Od danas nije moguće uraditi update za Tik Tok u Americi

U Americi je od danas zabranjeno skidanje mobilnih aplikacija TikTok i WeChat.

Svi oni koji su do danas preuzeli ovu aplikaciju će moći da nastave da je koriste ali neće biti u mogućnosti da urade update. Oni koji su se do sada razmišljali da li da se oprobaju i postanu nove Tik ok zvezde, čini se da će morati da nađu drugi način da se zabave ili postanu internet senzacije.

Aplikacije će kompletno biti zabranjene i ilegalne od 12. Novembra ukoliko se ne reše pitanja bezbednosti ovih aplikacija koje toliko brinu Predsednika Trumpa.

Par poznatih kompanija je bilo u pregovorima oko otkupa tj. partnerstva za Ameriku. Nedavno je Oracle bio u pregovorima i ukoliko se oni povoljno završe, Tik Tok se možda i vrati. Verovali ili ne, ovde se radi o pitanju "obezbeđenja nacionalne sigurnosti Amerike." Microsoft je takođe pokušao da otkupi Tik Tok ali je ByteDance to odbio.

"Kineska komunistička partija (CCP) je pokazala načine i motive za korišćenje ove aplikacije kako bi ugrozili nacionalnu bezbednost, spoljnu politiku i ekonomiju Amerike.  Današnje najavljene zabrane u kombinaciji, štite korisnike u Americi uklanjanjem pristupa tim aplikacijama i značajnim smanjenjem njihove funkcionalnosti."

U Avgustu je Trump izdao izvršno naređenje kojim se blokira poslovanje Tik Tok-a i WeChat-a u USA ukoliko ih matične kompanije u čijem su vlasništvu, ByteDance i Tencent, ne prodaju američkim kompanijama. 

Naravno da se kineska kompanija neće povući tek tako. Oni su u petak predali žalbu i zahtevali zabranu ove Trump-ove odluke. Trenutno je 100 miliona korisnika ove aplikacije u Americi i ova zabrana može uništiti kompaniju koja je proglašena za društvenu mrežu sa najbržim rastom.

Da li mislite da Tik Tok može biti opasnost kada je u pitanju nacionalna bezbednost?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Okupite se i podelite sa svetom: vreme je za ples sa Just Dance 2021! Prva franš...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

14.
Aug.
2020.
Vesti/Najnovije
Pare su uvek nekako problem.