Vesti/Najnovije
16.03.2023.
Autor: Danica Manojlović

The Last of Us žirafa je prava!

Stvarnost ispred kompjutera

Nedavno sam pisala o budućnosti u kojoj nećemo znati razliku između robota i ljudi. Radnike zamenjuju robotima, animacije i Al zamenjuju žive ljude i životinje, i pored toga što nam nove tehnike nude olakšice i uštedu vremena, dosta je filmova i serija kojima se zamera da nisu ni stvarne a ni perfektno urađene. Životinje nam u najvećem broju slučajeva nude kroz animacije koje treba da izgledaju što realnije. Toliko smo izgubili granice da je pojava žirafe u seriji The Last of Us izazvala neverovatno mnogo reakcija i polemika oko toga da li je prava ili ne.

Od toga da je nemoguće da su koristili pravu žirafu, preko izjava da je u pitanju nedovoljno dobro urađen CGI do žirave koja je mnogo čudna da bi bila prava.

Dok su Ellie i Joel hranili žirafu rukom, poražavajuće je da niko sa sigurnošću nije mogao a kaže da li je prva ili ne! Ima onih koji žirafe nisu videli uživo, ali ima i onih koji su ih viđali u zoo vrtovima ili na safari putovanjima. Al nas je toliko ograničio u razmišljanjima da uskoro stvarno nećemo razlikovati istinu od veštačke inteligencije,

Dakle, delovalo je previše ekstravagantno da bi ubacili pravu žirafu, ali je izgledalo dovoljno stvarno da bi bilo uverljivo. Ipak, nešto je bilo malo čudno i kao da nije potpuno originalan. Ispostavilo se da je žirafa bila stvarna, samo je izgledala čudno, možda zahvaljujući zelenim ekranima postavljenim oko nje u CGI u pozadini u postprodukciji. U razgovoru za Variety, dizajner produkcije John Paino rekao je da nije bilo vremena da se napravi CGI žirafa, a zapravo su proveli više od mesec dana trenirajući ovu pravu žirafu da jede iz ruke stranca. Negde je čak i štampa pisala kako je videla snimke pre SFX-a i tvrdili su da je na toj sceni prikazan čovek u plavom, na štulama, koji nosi šešir žirafe, što je neverovatno smešno. Mašta novinarska može svašta!

Kompjuterski generisana grafika bila je ogroman korak napred u smislu onoga što smo postali sposobni da uradimo sa vizuelnim efektima, ali da li je neophodno da nastavimo da težimo napred, praveći skoro u potpunosti kompjuterski generisane filmove? Možda je vreme da prestanemo da se oslanjamo na preopterećene kompjuterske grafike i ponovo pogledamo kako da gradimo stvari u stvarnom životu.

TLU ne beži od efekata i to je jasno u svakoj sceni, pa je zato izbor prave životinje mnogima čudan izbor.

Obožavam životinje i ne volim kada ih muče i teraju da rade neke stvari u cilju snimanja filmova ili one najprostije zabave, ali moram da priznam da je ovaj potez neočekivan ali pozitivan. U nekoj ružnoj budućnosti je nekako lepo videti da se brine o životinjama, jer bez njih… nema ni nas.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4889
Doživite post-apokaliptični svet opet! Intenzivna i emotivna avantura te očekuje. Poruč...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.799,00 RSD
Vrsta
Nova
4.799 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4040
PS4 The Last Of Us Remastered
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD
Ušteda 52%
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499,00 RSD
1.199 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50221
Doživi emocionalno pripovedanje i nezaboravne likove Eli i Džoel  u The Last of Us...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Ušteda 40%
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999,00 RSD
5.999 ,00 RSD
Korišćena
6.499 ,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.
08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...