Vesti/Najnovije
23.12.2023.

Najbolje RPG igre u 2023. godini

Pinokio kao ni jedan pre njega!

Uvek je dobro pobeći od obaveza, problema ili nečeg trećeg u igre u kojima smo neko drugi!

Igre su uvek pristupačan oblik zabave za bekstvo, a kada spojimo i stavimo sve žanrove na jedno mesto, RPG je nepobediv kada je u pitanju distanciranje od stvarnosti. Igre fantazije i magije, fantastične avanture, istraživanje nove teritorije i fenomenalna grafika su mesto gde RPG žanr pokazuje svoje najlepše lice. Ove godine, Zdrava mešavina igara koje su dobile odlične ocene pokazuje da obožavaoci uživaju u modernim pogledima na omiljene klasike, smelim reinvencijama uspostavljenih franšiza i spin-off nastavcima koji istražuju nove terene.

Veliki deo najboljih se sastoji od igara koje su u velikoj meri bile zasjenjene stalnim izdavanjem AAA igara. Za ljude koji obožavaju ovaj žanr, nekoliko njih su bili najbolji unosi u dugotrajnim franšizama.

 

 

Baldur's Gate 3 - Ko bi drugi?

Prvo mesto nikome nije iznenađenje. Baldur's Gate 3 i njegovo kreiranje karaktera će vam oduzeti sate života i svaki izbor ima posledice u ovoj značajnoj CRPG igrici. Snažan podsetnik koliko dobro iskustvo sa stolom Dungeons & Dragons može biti kada se pravilno prilagodi, Baldur's Gate 3 nadmašuje napore koje su postavili njegovi prethodnici svojom neuporedivom fleksibilnošću i lepo napravljenim svetom. I neće Vam izgledati da je dugo igrate jer je toliko živa i uzbudljiva.

Lies of P

Developer ove igre, Neowiz je postigao nešto što su mnogi mislili da je nemoguće! Već smo pisali o njihovoj ideji da proizvedu Soulslike koja će biti toliko dobra da zasluži mesto rame uz rame sa naslovima koje radi FromSoftware. Mešajući elemente Bloodborne igre i klasične bajke o Pinokiju, Lies of P je jedan od najboljih Soulslike naslova i ARPG-ova ove 2023. godine. Borba je surova i ume jako da kažnjava, ali precizna uz fleksibilnost u izgradnji i opremanju Pinokija daje razlog za višestruko igranje. Priča je ubedljiva, a njegovi susreti sa bosovima su neki od najintenzivnijih  u odnosu na bilo koju igru ove godine.

 

Xenoblade Chronicles 3: Expansion Pass Wave 4 - Future Redeemed

Opšte je poznato da je Xenoblade Chronicles bila ogromna igra kada je prvi put lansirana na Switch-u, ali sa nekoliko delova suštinskog DLC-a koji su joj od tada dodati, postala je divan vremeplov fantastične akcije. Future Redeemed je samostalna ekspanzija koja ne zahteva da završite Xenoblade Chronicles 3, ali je bogatiji dodatak toj igri koja zaslužuje da se igra kada pređete glavnu igru. Oslanjajući se na brojne beleške priče Xenoblade Chronicles tokom godina, Future Redeemed umotava te teme sa zadovoljavajućim izgledom konačnosti. Obavezno odigrajte!

 

Sea of Stars

Ako vam neko kaže da developeri ne prave RPG igre kao nekada, nemojte im verovati! Sea of Stars to osporava! Novi programeri mogu da isporuče epove stare škole koji su poznati, pa čak i bolji. Ova igra može izgledati kao oštra SNES avantura, ali ispod neobičnih piksela krije se osnova modernog tvista klasičnog žanra. Šareno, šarmantno i prepuno nekih pametnih obrta na fantastičnoj formuli, ovo je moderni klasik koji svako treba da proba.

 

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Poznajemo neke kojima je ovo omiljena igra. I verovali ili ne, nikada nije bilo bolje vreme da je zaigrate ukoliko to niste do sada uradili. Broj promena uvedenih u Cyberpunk 2077 nakon Phantom Liberty traži nešto duže učitavanje, ali ukratko, ova nova era za mračnu naučno-fantastičnu igru bila je ogromna revizija njenih sistema zbog kojih se osećate kao pravi Edgerunner. Dok su najbolje nadogradnje bile rezervisane za Phantom Liberty, veterani koji su odlučili da ne posete Dogtown i dalje su mogli da rekonfigurišu svog stanovnika Noćnog grada sa zapanjujućim brojem novih veština i hardvera. U kombinaciji sa pričom o špijunskom trileru sa visokim ulozima koja vas je naterala da donesete neke užasne odluke koje su imale dugotrajne posledice, bila je to potpuno nova igra za svakoga ko se vraća u Cyberpunk 2077. I vratićete se sigurno još neki put.

 

Diablo 4

Ovo igra je vaša karta za ubijanje demona. Najnovije poglavlje Blizzard igre u njegovoj đavolskoj sagi je mračno i atmosfersko spuštanje na sumornu teritoriju, ali je takođe i neverovatno zadovoljavajuća igra za sate uživanja kada se vaš lik izgradi u velikoj brzini. Od početnika Serafima do heroja koji osvaja pakao, različiti sistemi Diabla 4 se neverovatno dobro spajaju, a sa svojim fokusom na ažuriranje sadržaja, Blizzard održava stvari zanimljivim stalnim finim podešavanjem i dodacima zbog kojih se RPG oseća fantastično kada se nađete do kolena zarobljeni u svežoj demonskoj krvi.

 

Final Fantasy 16

Final Fantasy saga ima svoje favorite a 16 je jedna od najboljih koje mogu da se igraju. Final Fantasy 16 možda izgleda kao akciona igra, ali ispod površine, to je pametna reinvencija klasičnih Final Fantasy i RPG ideja. Svi tradicionalni mačevi i elementi čarobnjaštva su ovde, izbalansirani igranjem koje crpi inspiraciju iz Devil May Cry kako bi se stvorila iznenađujuće uravnotežena fuzija žanrova. Pored fantastične glumačke ekipe, grafike, zapleta i svega ostalog, Final Fantasy 16 je hrabra reinvencija koja ne zaboravlja svoje RPG korene.

 

Starfield

Starfield se ne udaljava previše od Bethesdinog Elder Scrolls i Fallout RPG šablona, ali za ljubitelje tih igara, to je i dalje pobednička formula koja omogućava iznenađujuću količinu slobode širom zvezda. Biće potrebni sati da se ta fleksibilnost pokaže, ali kada se to učini, postoji šarm stare škole dok crtate put preko zvezda u Starfildovoj galaksiji mogućnosti.

 

Octopath Traveler 2

Octopath Traveler 2 je tipičan nastavak, na dobar način, jer uzima sve što je prvu igru učinilo pričom o uspehu i udvostručuje te elemente sa ambicioznijim pričama i izborom dobrodošlih poboljšanja. To je i dalje zapanjujuća kombinacija klasičnog RPG senzibiliteta sa modernim dodirima, što rezultira igrom koju je zadovoljstvo igrati. Više je isto, ali kada je prva igra već bila instant klasika, to uopšte nije loše.

 

Super Mario RPG

Mario je bio aktivan ove godine! Kao da jedan odličan rimejk klasičnog RPG naslova nije bio dovoljan, 2023. je takođe donela iznenađenje rimejka Super Mario RPG. Prethodnik odličnih Paper Mario igara, Super Mario RPG je bila zanimljiva saradnja između Square i Nintenda koja je objavljena krajem životnog ciklusa SNES konzole, što je dovelo do toga da igra postane čak i kolekcionarski predmet. Sa dosta igrača koji su propustili jedan od najvećih SNES RPG, Nintendo odluka da ažurira igru i približi je široj publici je odličan potez od kojeg svi igrači imaju koristi. Mehanika je laka za razumevanje, borba je zabavna i zanimljiva, a Mario univerzum i likovi su skrojeni po meri da budu glumci sopstvenog RPG-a. Obavezno probajte!

 

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.