Vesti/Najnovije
13.04.2021.

BIOMUTANT

Jedna od igara koje željno očekujemo

Nakon godina rada u tišini, Biomutant je skoro pa tu!

Razvijen je od strane novog studija Experiment 101, a objavljuje ga THQ Nordic.  Biomutant je intrigantan i njegova umetnost je upečatljiva. To je akcioni RPG, ali sa mačkama.

Mačke imaju mačeve, oružje i poseduju kung-fu veštine. Nema nešto mnogo igara o "lošim" mačkama i mnogi su oduševljeni što se nešto preduzelo i po tom pitanju.  Video zapisi i informacije o biomutantima se nisu često pojavljivali tokom razvoja igre, ali svaki put kad su to učinili izgledalo je veoma ambiciozno. Experiment 101 je napokon podelio novi set video klipova i informacija na leto 2020. godine i saznali smo tada da se približavaju završnim radovima na igri.

Što sve znamo o igri Biomutant?

Datum izdavanja igre Biomutant

Biomutant će se pojaviti 25. maja 2021. na Steam-u. Takođe će biti dostupan za PS4 i Xboxk One.  Biomutant je prvobitno trebalo da izađe negde 2019. Početkom 2020. godine programeri Experiment 101 na svom Twitter nalogu postavljaju obaveštenje o statusu igre i navode da će otkriti datum izlaska čim se svi u studiju budu osećali sigurnim u postavljanje datuma i da je igra stvarno spremna za to. Zbog čega tako dug period tišine? Da bi mogli da isprave greške bez krančinga, objasnio je šef studija Stefan Ljungqvist.

Kakvu priču donosi igra?

Biomutant ima jedinstveni pogled na postapokaliptične svetove. Umesto vaše tipične prirodne katastrofe, svet Biomutanta uništila je masivna poplava nafte koja se podigla sa zemlje. Experiment 101 je bio pomalo nedosledan oko priče, ali je naglasio da odabiri koje vaša mačka donosi imaju ogroman uticaj na priču. Kako je naftna kuga zarazila Drvo života pokušavajući da vrati vitalnost svetu, vaš je posao da je sačuvate dok ujedinite svetska plemena. Potraga Drvo života je slična Mass Effect 3 Galactic Readiness. Lečenje svakog od korena koje ima Drvo života će vam povećati procentualne šanse za spas sveta na kraju igre.

 

Trejleri

Combat trejler 2021
Par minuta brzih scena koje prikazuju razne pokrete poput prizemnih padova, lanaca i vazdušnog okretanja tokom pucanja. Sve je to pomalo u senci otkrića na kraju da će klasa Plaćenik biti bonus za pre order.

Summer of Gaming 2020

Komplet video klipova tokom IGN Summer event-a prikazuje borbe i susrete sa neprijateljima. Postoje sve vrste velikih čudovišta sa krznom jarkih boja i ogromnim zubima. Takođe možete da primetite da vaš lik koristi nekoliko različitih tipova vozila: podmornicu, neku vrstu džet-a i jedrilicu za letenje vazduhom.

Gamescom 2018

Ovaj deo igranja Biomutanta pokazuje puno kopnenih i mehaničkih borbi. Zanimljivo je videti kako se igra odbija između postapokaliptičnih podtonova okoline i hirovitosti. Takođe započinje pogledom na tvorca likova, pokazujući kako će petljanje sa statistikama vaše mačke takođe promeniti njihov izgled.

Kakva je vrsta igre Biomutant?

Developer Experiment 101 zvanično opisuje Biomutant kao „postapokaliptični Kung-Fu maštoviti RPG“. Veliki zadatak koji ipak izgleda prikladno za neobične vibracije koje Biomutant šalje. Iz ograničenog igranja koje smo videli, u osnovi se radi o akcionom RPG-u sa ambicioznim sistemom „Mutacije“ koji vremenom menja genetski sastav vašeg prilagođenog junaka mačke. Postoji i dubok sistem za izradu novog oružja i oklopa. Dosadašnje demonstracije igranja bile su prilično linearne, ali Biomutant je igra otvorenog sveta.

 

Narator

Koliko smo mogli da zaključimo, u igri postoji samo jedan glasovni glumac - sveprisutni pripovedač. Ne samo da pripoveda o stalnim akcijama vašeg glavnog junaka, već i izgovara svaki NPC razgovor. Kao da čita dijalog iz bajke i nekako je baš interesantno ili kako neki kažu preslatko. U razgovorima postoji nekoliko opcija dijaloga, ali nismo videli da utiču na igranje.

 

Promene

Na početku Biomutanta, igrači će prilagoditi genetski kod svoje mačke protagonista po svom ukusu - uključujući snagu, okretnost, vitalnost, karizmu i intelekt. Njihove promene u character creator drastično menjaju stas vaše mačke. Mogu biti niske ili visoke, pufne ili mršave, šta god želite. Statistika ima direktan uticaj na stvari poput oštećenja oružja, ubeđivanja i brzine kretanja.

 

Mutacije

Mutacijski deo Biomutanta potiče od tendencije vaše mačke da pokupi nove moći kada je izložena post-apokaliptičnoj pustoši. Do sada smo videli samo nekoliko sila - sposobnost telekineze koja vam omogućava da staljate male neprijatelje jedne na druge i sposobnost koja omamljuje neprijatelje i prisiljava ih da neselektivno napadaju u rojevima.

 

Borbe

Na panelu sa zasedanju sa YouTube kanalom Radioactive Games, predstavnici Biomutanta su očigledno uporedili borbu sa Devil May Cry i nije teško uočiti taj uticaj. Borba je u istom stilu zaključavanja po kojem je DMC poznat. Melee se oslanja na kombinacije i kontrolu gomile.

 

Oružje

Zalihe pronađene u otvorenom svetu mogu se koristiti za izradu jedinstvenog oružja. Do sada smo videli mačeve, štapove, puške i pištolje. Jedan mač je možda imao savijeni znak stop koji pojačava bazu, dok drugi koristi majmunski ključ kao držač. U najnovijem video snimku igre takođe smo primetili džinovsku četkicu za zube.

 

Karma ili Aura sistem

Vaše akcije u igri će balansirati vašu "karmu" tj. karmametar zvan Aura i to napred i nazad, tamo i ovamo između dobrog i lošeg. Očigledno ćete do kraja igre videti drugačiji kraj u zavisnosti od vaše Karme. Početkom 2021. godine, Experiment 101 je objasnio da je tokom protekle godine masovno proširio skriptu Biomutanta tako da će NPC imati drugačiji dijalog u zavisnosti od vašeg poravnanja. 

 

Specifikacije igre za PC

Minimum

  • OS: Windows 7 ili noviji (64 bit)
  • Procesor: AMD FX-8350 ili Intel Core i5-4690K
  • Memorija: 8 GB RAM
  • Grafika:  4 GB Direct3D 11 video kartica (GeForce GTX 960 ili Radeon R9 380)
  • DirectX: Verzija 11
  • Prostor: 25 GB slobodnog prostora

Preporučeno

  • OS: Windows 10 (64bit)
  • Procesor: AMD Ryzen 5 1600 ili Intel Core i7
  • Memorija: 16 GB RAM
  • Grafika: 6 GB Direct3D 11 video kartica (GeForce GTX 1660Ti ili Radeon RX 590)
  • DirectX: Verzija 11
  • Prostor: 25 GB slobodnog prostora

 

Biomutant - kolekcionarsko izdanje sadrži:

  • Osnovnu igru
  • Figuru glavnog protagoniste igre
  • Oficijalni soundtrack
  • Sliku na tkanini
  • Premion kutija

 

Biomutant je verovatno jedna od najiščekivanijih video igara koje su najavljene za ovu godinu zahvaljujući svom preslatkom protagonistu i borbama okrutnog ubice slatkog izgleda.

 Igra stiže za Dan Mladosti, 25.maj 2021.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41124
BIOMUTANT je open-world akcioni RPG smesten u post-apokaliptični svet, sa jedinstv...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

27.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Čovek je uvek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par predloga.
25.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama.
23.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Tekst koji smo preneli pre par dana Vas je kako vidimo zainteresovao, pa ćemo se malo više posvetiti igrama i horoskopskim znakovima. Danas se bavimo ...