Vesti/Najnovije
25.08.2021.

Par saveta za gejmere početnike

Kako odabrati pravu igru za vas?

Prvo i osnovno pitanje koje sebi treba da postavite je: „Kakve igre želim da igram?“

Ovo bi trebalo da bude osnova svih vaših odluka. Neke igre su pogodnije za konzole i računare, dok se druge mogu igrati samo na mobilnim uređajima. Bila bi šteta kupiti novi računar, konzolu ili vrhunski telefon samo da bi se utvrdilo da ne podržavaju igre koje želite da igrate.  Sreća je da postoje igre prilagođene početnicima na svim platformama. Ako već imate telefon ili računar, onda ste spremni da počnete da igrate igre. Međutim, ako želite da igrate najnovije hit naslove, moraćete da kupite novu konzolu. I da, moraćete da stavite ZA i PROTIV za svaki model konzoa, pre nego rešite šta je pravi izbor za vas.

Osnovna konstatacija je da je Nintendo porodična konzola dok je PS5 seksi gedžet.

Koje igre bi trebalo da imate na početku?

 

  • Animal Crossing: New Horizons: Igra se na Nintendo Switch konzoli. U pitanju je igra opuštena igra sa malim ulozima. Igrači imaju zadatak da pusto ostrvo pretvore u živahnu oazu i ne postoji pogrešan način da se igra. Tokom boravka na ostrvu upoznaćete urnebesne likove, nadograđivati svoj dom i takmičiti se u sezonskim događajima koji mogu biti više nego interesantni. ACNH  je definitivno igra koju nikada nećete prestati da igrate.

  • Minecraft: Dostupan je na skoro svim elektronskim uređajima na planeti, Minecraft omogućava igračima da kanališu svoju unutrašnju kreativnost dok istražuju nasumično generisani otvoreni svet. To je još jedna igra u kojoj ne postoji pogrešan način igranja i nudi tako širok spektar sadržaja da je teško ne zaljubiti se u nekvalitetnu grafiku. Još bolje, Minecraft ne troši mnogo resursa, što znači da verovatno već danas možete da igrate na računaru ili telefonu.

  • Mario Kart 8: Dostupan je za igranje na Nintendo Switch konzoli. Mario Kart 8 je jedna od najpristupačnijih trkačkih igara. Sadržeći legendarne likove iz prošlih Super Mario igara, a novi igrači mogu da se takmiče protiv računarskih protivnika oflajn pre nego što krenu na mrežu na intenzivne mečeve za više igrača.

  • Call of Duty: Modern Warfare: Dostupan za igranje na računaru, Xbox  i PlayStation konzolama, Modern Warfare je jedna od najboljih pucačina u prvom licu. Iako bi ova igra možda mogla biti teška za novajlije, ona ima impresivan režim kampanje u kojem možete naučiti osnove borbe.

  • The Walking DeadNisu vam potrebni brzi refleksi i fantastične kombinacije dugmićai da biste uživali u srčanoj napetostiigre. The Walking Dead je zasnovan je na istoimenoj TV seriji i jedan je od retkih slučajeva kada je igra bolja od originala. Donošenje odluka je osnova koja utiče na priču i sudbinu vas i ostalih likova. Postoje i druge mehanike poput rešavanja zagonetki a ovom igrom je lako upravljati i zbog toga je vrlo prikladna za početnike.Definitivno nije za one sa slabim srcem, ali ako želite da učestvujete u moćnom narativu, ovo je igra za vas.

  • Journey: Ovo je igra je dobila pohvale zbog svog igranja, prelepe estetike i inovativnog dizajna. Igrač preuzima plašt usamljenog lutalice koji prolazi kroz pustinju. Nakon što započnete igru i popnete se na prvu peščanu dinu, susreću vas dve stvari: planina u daljini i naslov igr, „Putovanje“ (jedini tekst koji ćete videti do kraja igre).Vaš cilj je jasan: treba da se popnete na tu planinu.  Sledi izuzetno emotivno i uzbudljivo iskustvo dok klizate po pesku, zaranjate u podzemne odaje i borite se protiv ledenih vetrova. Usput postoje misterije koje treba otkriti i zagonetke koje treba rešiti. Ali puno zadovoljstva u igri dolazi od samog putovanja. Tokom putovanja takođe možete naići na druge igrače koji se kreću prema planini. Iako ne možete da komunicirate van pritiska na dugme da biste proizveli malu buku, možete nečujno izabrati da se pratite na putovanjima, delite specijalne trenutke i pomažete jedni drugima. Ili biste mogli da prođete prošlost i nastavite sami. To je tvoje putovanje. Putovanje je istraživanje rasta, istrajnosti i druženja. Čini se da to znači nešto malo drugačije za sve koji igraju ovu igru. Veoma jednostavne kontrole i intuitivan dizajn čine ovu igru savršenom za početnike.

  • Life is StrangeMisterija ubistva, umotana u tinejdžersku dramu koja sadrži puno putovanja kroz vreme. To je video igra. Iznenađujuće izazovna igra o borbi odrastanja i pronalaženja sebe. Igrate kao Max, tinejdžerka koja se vraća u svoj rodni grad i otkriva da može da preokrene vreme. Igra je podeljena na 5 epizoda, a svaka se odvija tokom jednog dana, počev od dana kada otkrije svoje moći. Priča se fokusira na njeno povezivanje sa pobunjenom najboljom prijateljicom iz detinjstva, Chloe, i nestanka lokalne devojčice. Zamislite da možete razgovarati s nekim, postavljati mu pitanja, a zatim premotati vreme da biste ponovo započeli razgovor.  Igra baca na igrača toliko raznolikih problema i situacija na osnovu ove mehanike da se uvek oseća kao nova. Uprkos tome što ponekada poneka neuverljiva glasovna gluma i prekomerna upotreba „tinejdžerskog govora“ ne čine najbolje likovima koji imaju teksturu igre, Life is Strange uspeva da ispriča nežnu i smislenu priču. Pored toga, sposobnost premotavanja situacija unazad i ponovnog pokušaja čini je savršenom igrom za početnike koji žele da se potrude za dobar narativ. 

  • Rayman LegendsNepredvidiva, uzbudljiva i nesumnjivo zabavna, ovo je jedna od onih igara koje su do srži zabavne. Svaki element igre pršti od zabavnih iznenađenja i humora. I shodno tome, mnogi su je smatrali vrhuncem žanra modernog platformera.  Platformeri su igre u kojima je cilj premestiti vašeg lika s jedne strane ekrana na drugu. Razmislite o originalnim igrama Super Mario. Mnogi platformeri imaju reputaciju da ih je lako naučiti, ali ih je teško savladati a  Rayman Legends nije izuzetak od ovog pravila. Kao početniku neće vam biti problem zaroniti u ovu igru i napredovati. Igra će polako uvoditi nove načine igranja, nadovezujući se na ono što ste naučili sve dok se do kraja ne budete osećali majstorom platformi. Jednostavne kontrole i izazov koji raste čine Rayman Legends prikladnim za sve nivoe veština. Možete sami uživati u ovoj otkačenoj igri ili igrati sa do 3 druga prijatelja.

 

 

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...