Društvena igra Catan - Gradovi i vitezovi
Društvena igra Catan - Gradovi i vitezovi
Društvena igra Catan - Gradovi i vitezovi
Društvena igra Catan - Gradovi i vitezovi
Društvena igra Catan - Gradovi i vitezovi
Društvena igra Catan - Gradovi i vitezovi

Društvena igra Catan - Gradovi i vitezovi

Šifra artikla: BG290
Barkod: 3830049970395

Ekspanzija osnovne igre Catan (neophodna osnovna igra).

  • Broj igrača: 3-4
  • Trajanje partije: 120min.
  • Uzrast: 12+
  • Lokalizovana na srpski jezik
  • Nova
    4.599 ,00 RSD
Sačuvajte u listi želja

Ova ekspanzija unosi nekoliko novina u osnovnu Catan igru, a osnovne su - vitezovi koji štite zemlju od napada varvara i nove mogućnosti unapređivanja grada koje daju pogodnosti vlasniku tog grada.

Catan Gradovi i vitezovi u osnovi donosi tri novine:

Prva - pored osnovni resursa, sada imamo i tri vrste trgovačke robe: papir, tkaninu i novčiće (koji se dobijaju iz Šuma, Dolina i Planina). Gradovi koji su do sada proizvodili po dva resursa jedne vrste, sada proizvode po jedan resurs i po jednu vrstu robe. Ove nove vrste robe, daju igraču mogućnost da izgradi grad sa novim prednostima i u krajnjoj instanci dobije dodatne poene.

Druga - špil karata napretka se sada menja sa tri dodatna špila - svaki odgovara različitoj (novoj) vrsti robe. Kako igrač unapređuje grad on može da povuče novu ovu kartu, sa svakim bacanjem kockice. Građenje unapređenja povećava šansu, ali se ove karte nemogu na drugi način kupiti. Ove karte su slične kartama razvoja iz osnovne igre ali sa mnogo više mogućnosti. 

Treća - igrači mogu na ostrvu da grade vitezove pored svoje mreže puteva. Oni mogu čuvati neka raskršća, mogu oterati lopove i naravno tu su da brane ostrvo od napada varvara. Ako odbranimo ostrvo, igrač sa najviše vitezova dobija nagradu. Ako ne uspemo, igrač sa najmanje vitezova se kažnjava - varvari pljačkaju jedan od njegovih gradova i vraćaju ga na status naselja! 

Pored dve obične kockice u dodatku Gradovi i vitezovi baca se i kockica događaja! Čak na tri strane kockice događaja nalazi se varvarski brod, koji svaki put kada padne prilazi sve bliže ostrvu... Da, dolazi varvarska horda!

Catan Gradovi i vitezovi dodaje dosta novih elemenata osnovnoj igri, ali osnovni rincipi igranja ostaju isti. Ako želite igru sa manjim uticajem sreće i više strategije ova ekspanzija je za vas.

Vrsta proizvoda: Board Game
Proizvođač: Kosmos
Tip proizvoda: Društvena igra
Količina: 1 kom.
Uvoznik: Pridemage Games
Adresa: Josifa Runjanina 3, Novi Sad
Zemlja proizvodnje: Nemačka

Specifikacija

Karakteristika Vrednost
Kategorija Društvene igre
Vrsta Nova
Broj igrača 3-4 Igrača
Ekspanzija Da
Igre na Srpskom jeziku
Proizvođač Kosmos
Tip društvene igre Porodična, Strategija
Uzrast 12+
Vreme trajanje igre preko 60 min

Slični proizvodi