Blog
12.12.2023.
Autor: Bojan Jovanović

Najbolje Društvene Igre 2023 za Starije Igrače

Great Western Trail

Broj igrača: 1-4

Trajanje igre: 75-150 minuta

Great Western Trail vraća nas u vreme Divljeg Zapada i čuvenih filmova “kaubojaca”. Doduše, bez revolvera, dramatičnih padova sa konja i igranja karata u salonima.

Vi ćete biti vredni rančeri, koji putuju ka Kanzas Sitiju trbuhom za kruhom. Tačnije, pokušavaju da prodaju krda krava i tako zarade šaku dolara. Put preko Teksasa nije baš jednostavan. Prepun je bandita i raznih opasnosti, ali i prilika da izgradite novo imanje i unapredite infrastrukturu. Jer ipak je u pitanju “euro” igra, gde se svaka stvar na kraju boduje.

Vaše krdo predstavljeno je kartama i Great Western Trail spada u takozvane deckbuilding igre. Naime, samo karte, tj. krave koje vam ostanu u ruci kad stignete u Kanzas Siti se boduju. I ne samo to - moraju biti međusobno drugačije. Već posle nekoliko krugova primetićete neke cake i imati plan za dalje poteze, što je odlika sjajne glavolomke.

Novo izdanje igre, koje je ujedno dostupno na srpskom jeziku, je unapredilo kvalitet gotovo svake sitnice u kutiji. Karte su kvalitetnije, table izdržljivije, a i par mehanika je dodatno utegnuto kako biste imali najbolje moguće eurogame iskustvo za stolom. Great Western Trail se sa razlogom smatra modernim klasikom i mora se naći na polici svakoga ko ceni kvalitetne ekonomske igre.

Great Western Trail možeš pronaći u GameS ponudi društvenih igara za sve generacije.

 

Krv i Bes

Broj igrača: 2-4

Trajanje igre: minuta

Vikinzi su uvek interesantna tema. Nebitno da li ste odrastali uz Hogara Strašnog ili ispratili seriju Vikings, znate već šta da očekujete kada postavite Krv i Bes (Blood Rage) na sto - moćne ratnike, neprestanu borbu oko teritorija, prebogatu mitologiju i Valhalu.

Svetu je došao kraj, Ragnarok je tu i preostala vikinška plemena se bore za čast i mesto pored Odina u Valhali. Međusobna borba i pljačka su samo jedna od očiglednih opcija, ali puteva ka slavi i pobedi je znatno više. Na vama je da odlučite da li ćete krenuti u epske pohode, ući u sukobe sa drugim igračima, ili se suprotstaviti mitskim stvorenjima koja dominiraju tablom.

Igra najviše podseća na Riziko, samo sa još interesantnijim načinima da se izborite za teritorije. Bogovi su se uveliko upleli u sukob vikinga, pa ćete moći da pozajmite neke od njihovih moći i okrenete borbu u svoju korist, a istovremeno skratiti protivnicima opcije kako upravo oni ne bi odneli nadmoć.

Krv i Bes je odlična kupovina ako ste ozbiljniji (i stariji) igrač koji traži najbolju društvenu igru sa velikim brojem figura - u kutiji ih dolazi gotovo pedeset! Vaši prijatelji neće ostati ravnodušni kada postavite ovu igru na sto. Skål!

Razbesni se i kupi Krv i Bes društvenu igru i kreni u osvajanje novih teritorija.

 

HEAT: Gas do Daske

Broj igrača: 1-6

Trajanje igre: 30-60 minuta

Gledali ste nekada formulu 1 i pomislili “ma mogao bih ja bolje da vozim”? E pa, onda je HEAT: Gas do Daske za vas. Ovo je društvena igra koja je do sada najpribližnije prikazala kako je to biti profesionalni vozač formule. Šampanjac ćete, doduše, morati sami da nabavite, nije bilo mesta u kutiji.

Čak šest trkača može da se nadmeće na četiri uzbudljive staze, odnosno table. Postavite svoj bolid na početnu poziciju, uzmete svoj špil karata i krećete. Umesto pedale za gas koristićete baš te karte, kojima određujete koliko će se polja vaš bolid kretati. Menjanjem brzine utičete na broj karata koje igrate, ali morate paziti i da ne ulećete prebrzo u krivine ili ne pregrejete motor i zaradite kaznene karte.

Igranje HEAT je neverovatno uzbudljivo i zaista je jedna od najboljih društvenih igara za starije igrače koji traže igru gde je rezultat neizvestan do samog kraja. Trke ne odlučuje samo to ko odigra najbolje karte, već za pobedu morate da blefirate i predvidite kako će vaši protivnici igrati. Ili budete malo kvarni i koristite njihove pozicije da zaradite besplatno kretanje zbog aerodinamičnosti (draft) vašeg vozila.

HEAT vam nudi i mogućnost da povežete nekoliko trka u sezonu, da između trka unapređujete svoj bolid i da u svom domu napravite cirkus na točkovima kome bi pozavideo svaki F1 šampionat.

Kupi HEAT: Gas do Daske

 

Slažete se sa našim izborom?

Šta biste vi preporučili board gameru koji traži neke velike, ozbiljnije igre?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Društvena igra HEAT - Pedal to the Metal te stavlja u ulogu trkača automobila sa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.599,00 RSD
Vrsta
Nova
7.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ragnarok je došao! Obezbedi svoje mesto u Valhali u epskim vikinškim...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 1-4 Trajanje igre: 75-150min Uzrast: 12+ Jezik: Srpski
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Omiljena porodična društvena igra donosi još jedno uzbudljivo izdanje M...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD

Slični članci

27.
Nov.
2023.
Društvene igre
Društvene  igre možete igrati sami, ali je uvek interesantnije porodično ili sa prijateljima.
24.
Nov.
2023.
Društvene igre
Društvene igre ponovo ulaze u modu! Čini se da smo se malo umorili od igranja na računaru i sami u svoja četiri zida. Ukoliko razmišljate o tom...
09.
Feb.
2023.
Vesti/Najnovije
Omiljene igre sa kartama su sada dobila poznata lica uz omiljene trenutke najuspešnije TV serije na svetu.  Prijatelji su ponovo među nama.