Društvene igre
24.11.2023.
Autor: Danica Manojlović

Društvene igre za 4 osobe koje nećete moci da prestanete da igrate

Zabave nikada dovoljno!

Ukoliko ste tražili najbolje društvene igre za 4 igrača, ovo je pravi tekst za vas!

Odabir društvenih igara za četiri igrača je težak izazov. U ovom tekstu smo razmotrili starost igrača, temu, dužinu, složenost i druge faktore koji čine vaše iskustvo igranja za četiri igrača prijatnim. Bilo da tražite ležernu igru koju ćete poneti na porodična druženja ili nešto što želite da dodate svojoj kolekciji hardcore-gejmera, nadamo se da ćemo imati nešto za vas.

Ovo je tabela koja rezimira društvene igre za četiri igrača!

 

PANDEMIC LEGACY - Najbolji Co-Op narativ

Pandemic Legacy je kooperativna igra zasnovana na strategiji u kojoj radite sa 1 do 3 druga igrača u timu na iskorenjivanju bolesti pre nego što dobije priliku da se širi izazivajući izbijanje pandemije i uništi svet. Kao i kod većine igara u stilu kampanje, svaki igrač bira lika sa specifičnim sposobnostima. Možete igrati likove poput lekara, istraživača ili dispečera.

Biranje komplementarnih likova olakšava saradnju u vašoj potrazi za pronalaženjem lekova, mobilizacijom pomoći i zaustavljanjem infekcija koje se brzo šire.

Ovo je igra je igra tradicionalnog, starog tipa. To znači da akcije preduzete tokom igre imaju nepovratne efekte i trajne su, uključujući i fizičke promene na samoj tabli. Likovi završavaju sa ožiljcima i gube svoje sposobnosti, bolesti se mogu menjati nalepnicama i olovkama, pločom se može manipulisati, ili se karte mogu čak pocepati i zauvek izgubiti. Svaki scenario koji igrate je jedinstven i zavisi od prošlih događaja i donetih odluka.  

Stalno promenljiv, nepovratan način pandemijskog nasleđa dobro se uklapa u temu apokaliptične kuge. Možda ćete pobediti u ratu i spasiti ono što je ostalo od čovečanstva, ali svet vaše igre nikada više neće biti isti.

Mogućnost oblikovanja sopstvene priče je sama po sebi neprocenjiva, što je čini jednom od najboljih strateških društvenih igara za 4 igrača koje smo ikada igrali.

Pandemic Legacy je veoma uključena i detaljna igra koja je odlična za hardcore igrače ili grupu prijatelja koji mogu da se obavežu da će igrati kroz svih 10 scenarija kampanje. Uzbudljivo je i tužno trajno ukloniti gradove sa table i pocepati karte. Istovremeno, igra pruža više od obične sesije društvenih igara, ona pruža iskustvo koje je toliko emotivno i stvarno da će vam biti teško da zastanete i popijete šolju čaja.

JEDINI MINUS - Nije za mlađe i možete igrati kampanje samo jednom!

 

THE QUACKS OF QUEDLINBURG - Najbolja zabava za porodicu

Igra Quacks je zasnovana na poenima sa neobičnom, srednjovekovnom temom.

Quacks je osvojio nagradu za igru godine.  Ovde igrate kao nadrilekar i takmičite se da skuvate čudesni napitak dodavanjem žetona iz svoje torbe sa sastojcima. Što više sastojaka dodate, vaš napitak postaje vredniji, ali ovo je igra u stilu pokreta na sreću, pa budite oprezni!  Samo jedan pogrešan sastojak može biti previše i uništiti ceo vaš lonac.  

Svako od vas i vaših kolega šarlatana počinje sa prostirkom za kazan i vrećom sastojaka. Tokom svake runde, možete uzeti onoliko sastojaka koliko želite iz svoje torbe da dodate u svoj lonac. Dodavanje žetona sa sastojcima vas pomera dalje duž table i zarađuje više poena, ali u torbi vrebaju i negativni sastojci. Svoje sastojke hvatate na slepo, tako da u jednom trenutku morate da odlučite, da li je vredno toga da probate još jedan dobar sastojak ili će to biti dodatak koji pokvari ceo recept?  

Kada svi igrači prestanu da dodaju sastojke, najvredniji napitak pobeđuje u rundi.

Ova igra se uglavnom svodi na sreću, nagrade poput rubina vam daju malo kupovne moći i kontrole, tako da postoji određena strategija. Početnicima je lakoda prate jer ne morate da pamtite mnoga pravila. Sve što treba da znate je vešto opisano direktno na vašoj tabli za igru i kartama. 

JEDINI MINUS - Nedosledan kvalitet komponenti i štampe, i možda je previše brz za veoma malu decu.

 

TICKET TO RIDE - Najbolji izbor za porodično igranje do 4 osobe

Ticket to Ride je izuzetno popularna, nagrađivana društvena igra u kojoj igrači preuzimaju uloge železničkih barona sa zadatkom da grade pruge, završavaju ugovore o ruti i na kraju skupljaju poene za pobedu.

 

Kao železnički baron, pokušavate da zauzmete što je moguće više železničkih nekretnina na mapi. Kada međusobno povežete gradove, to rezerviše isključivo  za vašu upotrebu. S obzirom na to da bi mnogi igrači potencijalno želeli da prođu kroz tu stazu, samo igrač koji je istu izgradio to može.  

Postoje samo dve glavne vrste kartica u Ticket to Ride, voz i odredište. Karte za voz vam omogućavaju da postavite svoje vozove na šine i izgradite najdužu rutu. Kartice odredišta, s druge strane, su kao ugovori koji zahtevaju rutu od jednog određenog grada do drugog. Oni vrede mnogo poena na kraju utakmice. Suprotno tome, ako ne održite svoju reč, ti poeni se oduzimaju od vas, tako da je bolje da se nadate da možete završiti posao koji ste preuzeli.

Postoji više načina da se odnese pobeda. Možete imati najviše poena kreiranjem najduže rute, popunjavanjem najviše odredišnih karata, ili možete jednostavno pobediti nesrećom drugih. Dodatna proširenja unose još više raznolikosti. 

Ticket to Ride je društvena igra za 4 igrača sa najviše nagrada širom sveta, prodata u milionima primeraka. Izgradnja železničkih pruga nikada nije bila toliko zabavna a mogu da je dele i odrasli i deca. Čini odličnu porodičnu ili malu partijsku igru jer je neverovatno laka za učenje i pruža zdrav, ali zabavan nivo takmičarske igre.

 

JEDINI MINUS - Zauzima mnogo prostora.

 

ARKHAM HORROR - Najbolja horor igra

Godina je 1926. i vrhunac je burnih dvadesetih. Flappers plešu do zore u mestimaa punim dima i piju alkohol koji snabdevaju krijumčari ruma i mafija. To je proslava da se okončaju sve proslave nakon rata da se okončaju svi ratovi. Ipak, tamna senka raste u gradu Arkhamu. Vanzemaljski entiteti poznati kao Drevni vrebaju u praznini izvan prostora i vremena, izvijajući se na vratima između svetova.

 

Ove kapije su počele da se otvaraju i moraju biti zatvorene pre nego što Drevni učine naš svet svojom uništenom dominacijom. Samo šačica istražitelja se suprotstavlja Arkham Hororu. Hoće li oni pobediti? Arkham Horror je kooperativna avanturistička igra sa temom HP Lovecraft-ovih Cthulhu Miths-a. Igrači biraju između 16 istražitelja i izlaze na ulice Arkham-a. Pre igre, bira se jedan od osam Drevnih i na Istražiteljima je da ga spreče da upadne u naš svet. Tokom igre, igrači će nadograditi svoje likove sticanjem veština, saveznika, predmeta, oružja i čarolija. Na igračima je da očiste ulice Arkham-a boreći se sa mnogo različitih vrsta čudovišta, ali njihov glavni cilj je da zatvore kapije ka drugim dimenzijama koje se otvaraju širom grada. Sa previše otvorenih kapija, Drevni se budi i igrači imaju samo poslednju šansu da spasu svet - pobedi Drevnog u borbi

U GameS-u možete pronaći Arkham Horror igru sa kartama, pa proverite kako ta igra izgleda u drugom obliku.

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
U društvenoj igri Pandemic Legacy Season 1 Igrači moraju da rade zajedno igrajuc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pandemic Legacy Season 0 je strategijska igra, smeštena u eri hladnog rata. ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Arkham Horror - The Card Game je kooperativna avanturistička kartaška igra Br...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 2-4 Trajanje igre: 10-15 minuta Uzrast: 8+
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.299,00 RSD
Vrsta
Nova
3.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ticket to Ride Nordic Countries je kompletna samostalna društvena igra ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ticket to Ride: Rails & Sails, najnoviji je član Ticket to Ride porodice. Ovaj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD

Slični članci

09.
Feb.
2023.
Vesti/Najnovije
Omiljene igre sa kartama su sada dobila poznata lica uz omiljene trenutke najuspešnije TV serije na svetu.  Prijatelji su ponovo među nama.
26.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Igra se kao samostalna igra ili kombinuje sa drugim Funkoverse strateškim igrama za vrhunski duel čarobnjaka epskih razmera.
21.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Paklopagos je interesantna igra, koju doduše ne preporučujemo da igra sa manje od 5-6 igrača iako na kutiji piše da je minimum troje.