Blog
15.12.2023.
Autor: Stefan Starović - dugogodišnji autor u magazinu PLAY i ljubitelj video igara i hardvera

Tri najbolja gaming miša za avanture kroz digitalne svetove

Gaming miševi - šta da izaberete?

Tastatura i miš su štit i mač gejmera, i zato je jako bitno da imate periferije koje će vam obezbediti da na pravi način uživate u vašem omiljenom hobiju. Gejmeri vole da pobegnu u magične i uzbudljive svetove, a niko ne želi da mu se zakomplikuje zasluženo slobodno vreme koje su želeli da provedu u nekoj pucačini, RPG-u, akcionoj avanturi, strategiji, ili slično. Predstavićemo vam žične i bežične miševe koji su po ocenama igrača, ali i prema veb-sajtovima koji se bave isključivo hardverom, najbolji trenutno na tržištu, a sve ih možete naći u našoj kvalitetnoj ponudi.

Razer Basilisk V3

Ukoliko se razmišljate da zamenite svoj stari žičani miš sa novim, Razer Basilisk V3 je najbolje rešenje za one koji i dalje ne odustaju od povezivanja periferija sa kućištem kompjutera kablovima. Razer je dobro poznati gejming brend, ali njihovi proizvodi nisu samo poznati zbog imena, već i zbog odličnih performansi i revolucionarnih tehnologija. Basilisk V3 dolazi sa 11 dugmića koje možete da programirate za svoje potrebe, inteligentnim točkićem za skrolovanje, čuvenim Razer Chroma RGB osvetljenjem, i ergonomskim oblikom koji savršeno podržava šake miliona gejmera širom sveta.

Jedanaest dugmića na ovom mišu možete da adekvatno programirate za različite žanrove igara od pucačina do zahtevnih MMO-ova, a do pet podešavanja možete da sačuvate u internoj memoriji ovog miša. Zasijajte u video igrama, i van njih, sa 16,8 miliona Chroma RGB boja i ogromnim brojem svetlosnih efekata dok Basilisk V3 reaguje na dešavanja u preko 150 video igara. Miš dolazi i sa Razer Focus+ optičkim senzorom od 26K DPI koji besprekorno prati vaše poteze, a Razer Optical prekidač za miševe druge generacije se aktivira neverovatnom brzinom i podržava do 70 miliona klikova.

 

Razer HyperScroll Tilt točkić je jedna od glavnih karakteristika ovog modela, i možete ga pomerati u četiri pravca, a poseduje i nekoliko režima za skrolovanje. Razer Basilisk V3 je veoma lako rastaviti ako želite da ga popravite ili očistite, i sigurno će postati vaša omiljena periferija koju ćete želeti da ponesete sa sobom iako danas niste ispred svog monitora.

Razer DeathAdder V3 Pro

 

Razer DeathAdder modeli su već neko vreme jedni od omiljenih bežičnih miševa profesionalnih gejmera. Najnoviji Razer Death Adder V3 Pro je usavršen uz pomoć vrhunskih profesionalaca iz sveta esporta, a ova verzija miša je 25% lakša od njegovih prethodnika. Neverovatna optimizacija težine je omogućila DeathAdder V3 Pro da postane jedan od najlakših esport miševa ikada, a istovremeno je poboljšano i korisničko iskustvo. Najbrže vajerles performanse su otključane preko Razer HyperPooling Wireless Dongle-a od 8KHz koji je kompatibilan sa ovim modelom, a miš ima i jedan od najpreciznijih 30K optičkih senzora.

DeathAdder V3 Pro je unapređen sa nekoliko inteligentnih funkcija kao što su: Asymmetric Cut-off, Smart Tracking i Motion Sync. Sve ove funkcije omogućavaju mišu da sa oštrom preciznošću signalizira kompjuteru pozicju vašeg miša. Miš ima i pet dugmića koje možete da programirate, preko njega možete da birate između pet različitih DPI režima, a sva poslednja podešavanja će ostati sačuvana u njegovoj memoriji. Razer optički prekidači treće generacije imaju životni ciklus od 90 miliona klikova, i neće vam se desiti da ih dva puta slučajno pritisnete.

U zavisnosti od korišćenja, DeathAdder V3 Pro baterija može da traje čak impresivnih 90 sati. Razer je sa ovog miša sklonio sve manje potrebne elemente kako bi spustio težinu DeathAdder V3 Pro-a na svega 63 grama. Ovo možda nije najblistaviji miš koji ćete videti, ali i dalje ima i više nego dovoljno funkcija spakovanih u ovaj lagani model koji ima senzor koji besprekorno prati sve vaše pokrete na različitim površinama, uključujući i staklo. Saznajte i vi zašto je ovaj miš osvojio nagrade od raznih popularnih veb-sajtova fokusiranih na hardver, i zašto je ovo jedan od omiljenih miševa četvorostukog League of Legends svetskog šampona, Faker-a. Možete izabrati između belog i crnog modela.

SteelSeries RIVAL 3

 

Izdvajamo i jedan miš koji će se veoma svideti našim mušterijama sa ograničenim budžetom. Ne morate da izdvojite veliki novac da biste iskusili SteelSeries najsavremeniju tehnologiju koju kompanija koristi i za njihovu profesionalnu liniju proizvoda. Rival 3 je stvoren za gejming i dolazi sa brilijantnim Prism osvetljenjem, novim senzorom, i neverovatnom izdržljivošću. Optički SteelSeries TrueMove Core senzor ima raspon od 200 do 8.500 CPI, tako da možete da igrate sa izuzetnom preciznošću, brzinom i konstantnim performansama. Prekidači od visokokvalitetnog polimera traju i do 60 miliona klikova, što je cifra koju ćete naći na mnogo skupljim modelima. Svaka komponenta je projektovana od izdržljivih materijala koji su namenjeni da traju godinama.

Na SteelSeries RIVAL 3 mišu se nalazi šest dugmića, a na njegovoj memoriji možete da sačuvate kako ste programirali ove dugmiće, koliko često da šalje signal njegove pozicije kompjuteru (polling rate), i 5 CPI-jeva, što će vam olakšati podešavanje kada menjate igre, ili kada ne koristite na svom kompjuteru. SteelSeries Engine Software otključava impresivan arsenal aplikacija pomoću kojih možete da kontrolišete tri zone RGB osvetljenja. Sada možete da podesite odgovarajuća svetla za Diskord poruke, ili slično, tako da nikada nećete propustiti važnu poruku, a ovo je samo jedan od primera na koji način možete modifikovati RGB osvetljenje.

 

SteelSeries RIVAL 3 je zaista najbolji miš u ovoj klasi pristupačnih žičnih miševa za gejming, i u ovom proizvodu su spojene SteelSeries inovacije i vrhunske performanse koje će impresionirati razne tipove igrača.  

Slični članci

15.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Rockstar je kompanija za koju si znamo da je uspešna. A da li znamo koliko su igara do sada uradili i koje su najčudnije od njih?
14.
May.
2024.
Ova mama je gejmer
Koliko god igranje imalo pozitivne efekte o kojima treba pričati, sigurno je da igranje pre spavanja nije zdravo. Ili, još konkretnije, korišće...
13.
May.
2024.
Ova mama je gejmer
Ispostavilo se postoji čitava nauka koja sugeriše da igre sa skrivenim predmetima mogu biti dobre za vaš mozak na više načina.