Blog
09.09.2021.
Autor: Borivoje Naumovski

Hideo Kojima u Matrixu?

What is the Matrix?

Samo pominjanje imena „The Matrix“ je u stanju da izazove burne reakcije čitave tri generacije koje su svedočile kreiranju kulta „buđenja“, zalizanih frizura „brzih“ naočara za sunce i kožnih kaputa, što se posebno pokazalo nepraktično leti. Tako su nam rekli. Nismo mi probali. Ne, stvarno nismo. Ozbiljno.

Čini se da prosto niko nije imun na bezvremeno ostvarenje sestara Wachowski, uključujući i legendu moderne gaming industrije, Hidea Kojimu, koga možda znate iz nekih malih, obskutnih igara kao što su „Silent Hill“, „Metal Gear Solid“ ili „Death Stranding“ (čiji Director’s Cut izlazi uskoro za PS5 i totalno možete da ga nabavite kod nas, ali to je zasad tajna, nemojte da raspričate).

Kojima je 7. septembra na svom zvaničnom Twitter nalogu, u svom čuvenom stilu, bez ikakvog objašnjenja, objavio link ka teaser sajtu WhatIsTheMatrix.com na kome nas je umesto uobičajene prodaje prethodnih filmova dočekao čuveni izbor – crvena ili plava pilula.
Klikom na svaku, otkrili smo najave i prve nagoveštaje trailera za „The Matrix Ressurections“, četvrti deo opusa koji izlazi ni manje ni više nego – danas! Šta smo videli u teaseru? Kao i obično svašta i ništa. Postoji nagoveštaj da je radnja filma smeštena nakon igre „The Matrix Online“, što može biti zanimljiv blend jer nas je jedan od glumaca prikazanih na sekund posebno potsetio na preporođenu verziju lika iz prethodnih filmova kog smo izgubili u priči igre.

Niko nije siguran zašto je baš Kojima podelio ovaj teaser, ali kako je produkcija držana „pod ključem“ do sada, ne bi nas iznenadilo da budemo svedoci kreatorovog prvog ulaska u svet filma, posebno ako se uzme u obzir da je Lili Wachowski, jedna od originalnih autorki, odstupila od franšize, navodeći da je za nju lično povratak u „The Matrix“ kontraproduktivan, i da joj je pun fokus na bitnim promenama sa kojima se suočava u privatnom životu.
Da li je Kojima popunio praznu režisersku stolicu? Moraćemo da sačekamo još malo, do interesantnog „u ogledalu“ datuma premijere u bioskopima i na servisu HBO Max.
12.22.21
Do tada, gledamo trailer na repeat, i razvijamo po pet novih ideja i teorija pri svakom novom pregledu.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50085
Od legendarnog tvorca igara Hidea Kojime stiže iskustvo koje redefiniše žanr, sa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Korona, problemi i nezgode... Čini se da je svemu kraj i da sada sve napreduje kako bi i trebalo.
20.
Mar.
2021.
Nintendo
ACNH može izgledati kao simpatičan naslov o dobrom provodu, ali zaista, igra može imati kakav god osećaj poželite u zavisnosti od vaše estetike. Neki ...
24.
Dec.
2020.
Vesti/Najnovije
Soni Pictures ne planira da krene stopama drugih studija nudeći izdanja filmova istog datuma na streaming platformama i u bioskopima.