E Sport
07.11.2021.
Autor: Predrag Ciganović

EDG je novi šampion sveta!

Nakon 5 neverovatno neizvesnih mečeva!

Fanovi i analitičari su već uveliko pričali kao da šampion već poznat. DWG KIA je bio ubedljiv tokom celog turnira, zbog čega je malo ko verovao da će iko moći da zaustavi prošlogodišnje šampione. EDG je u ovaj meč ušao kap autsajder, jer su mnogi smatrali da neće uspeti ni grupu da prođu, zbog čega se videlo da su bili potpuno rasterećeni bilo kakvog pritiska.

Već nakon prvog meča smo mogli da vidimo da se EDward Gaming ne plaši protivnika. Igrali su sigurno i bez greške, što im je donelo vodstvo od 1-0. To je ipak razbudilo DAMWON, koji je drastično unapredio svoju igru. Delovali su neustrašivo, zbog čega su nakon dve brze partije poveli sa 2-1.

Tada su ponovi svi već otpisali EDG, ali se oni nisu predali. Njihov dugogodišnji midlejner, Scout, je sjajnim sa Zoe predvodio svoju ekipu do nove pobede i velikog preokreta. Uspeli su da nadmaše sva očekivanja, a sam Scout je proglašen za MVP-a celog turnira. Ipak, nije samo on zaslužan za to, jer je cela ekipa dala sve od sebe kako bi uspela da postane najbolja na svetu.

Ovaj poraz će boleti DAMWON, jer su tokom cele godine bili najbolja ekipa na svetu. Ipak, ne mogu biti previše razočarani ovim plasmanom, a naročito Khan, koji može biti ponosan svojom karijerom. On je potvrdio da će mu ovo biti poslednji meč u karijeri.

Sada kreće pauza između dve sezone, vreme kada ekipe grade nove ekipe. Samim tim, ne brinite, pošto ćete sve najaktuelnije League of Legends vesti moći da pročitate baš ovde!

 

 

Slični članci

27.
Mar.
2023.
E Sport
19.
Mar.
2023.
E Sport
Shroud je izjavio da je oduvek želeo da dizajnira sopstvenu igru, a izgleda da se njegov san konačno ostvario.