E Sport
26.11.2021.

Srpski Dotaši u DPC 2022 sezoni

Sledeće sezone imaćemo za koga da navijamo

Prošle godine je promenjen format Dota sezone, i ekipe su prvi put podeljene u dve regionalne divizije koje su donosile novčane nagrade svim učesnicima. Ovo je otvorilo vrata mnogim timovima i igračima da se ozbiljnije posvete Doti, i priliku da zarade novac iako nisu među najboljim timovima na svetu. Došao je kraj brutalnim kvalifikacijama i turnirima, a srpski profesionalci su jedni od mnogih koji su profitirali zbog ovih izmena.

 

I naredne sezone Srbija i region imaju solidan broj predstavnika, a najviše ih se nalazi u Zapadnoevropskoj Diviziji II. LeBronDota će igrati u ekipi Into The Breach, Nikolica je support ekipe No Bounty Hunter, a BoraNija je sa ekipom Chicken Fighters prošao kroz kvalifikacije za mesto u drugoj diviziji. Chicken Fighters-i već sada izgledaju kao tim koji može da konkuriše za prve dve pozicije u Diviziji II, ali sličan plan imaju najverovatnije i ekipe Brame i LeBronov Into The Breach. Samo prve dve pozicije vode u Diviziju I, a mi navijamo da ih ugrabe naši igrači.

 

Naši profesionalci su čak stigli i do američke regionalne lige, a Alexxo će igrati u Diviziji I kao support ekipe D2 Hustlers. Quincy Crew, Evil Geniuses i Team Undying su prošle godine dominirali u ovoj diviziji, pa ćemo videti da li D2 Hustlers može da opstane u ovoj diviziji i izbegne relegaciju. Alexxo neće biti jedini igrač sa ovih prostora, jer je MiLAN još pre par nedelja predstavljen kao novi support ekipe Quincy Crew, i obratićemo posebnu pažnju na igru njegove ekipe.

 

Za koga vi navijate u DPC 2022 sezoni? Mečevi u Zapadnoj Evropi počinju 29. novembra, a američke ekipe počinju ligu 30. novembra.

Slični članci

27.
Mar.
2023.
E Sport
19.
Mar.
2023.
E Sport
Shroud je izjavio da je oduvek želeo da dizajnira sopstvenu igru, a izgleda da se njegov san konačno ostvario.