Klan RuR
19.12.2021.
Autor: Božidar Radovanović

Srpska reprezentacija na GEG turniru u Singapuru

Kako izgleda jedan esports događaj u doba korone

Prošlog oktobra okačili smo članak gde smo razgovarali o uticaju pandemije na organizaciju esports turnira. U tom periodu održao se Worlds 2020 šampionat, koji je bio organizovan u LAN okruženju za razliku od svih ostalih esports turnira, koji su ili bili prebačeni u onlajn format, ili otkazani. Kako smo dve godine kasnije morali da se prilagodimo pandemiji, i esports organizatori su dali sve od sebe da se ”vrate na staro”, ali uz određene izmene, naravno.

Iako se većina esports događaja ipak još uvek održava onlajn, ima i izuzetaka, pogotovo kada su internacionalni turniri u pitanju (što je pomalo i kontraintuitivno zbog većeg rizika). Jedan takav izuzetak su Globalne Esports Igre u organizaciji GEF-a, koje će se održati u Singapuru.

Foto: SESE

Predstavnik Srbije na Street Fighter turniru je Bojan Ilić, momak koji dobro poznat svakome ko je ikada učestvovao na domaćim turnirima. Ovu tabačinu igra preko 20 godina, učestvovao je na mnogim turnirima, a sada će ponovo dobiti priliku da se oproba na velikoj sceni.

Za razliku od SFV-a, konkurencija za PES u Srbiji je mnogo veća. Okupio se veliki broj vrhunskih igrača, ali je Krle uspeo da napravi nekoliko iznenađenja i da se domogne prvog mesta, koje mu je obezbedilo putovanje u Singapur. Ovo je jedan od prvih turnirima na kojima će se igrati nova verzija igre, zbog čega je gotovo nemoguće reći ko bi mogao da bude favorit.

Naši predstavnici su juče sleteli u Singapur, a Krleta već sutra čeka grupna faza, dok će se main event održati za vikend, 18. i 19. decembra. Do tada su sigurno imali dosta vremena za razgledanje grada i relaksaciju, zar ne? Pa ne baš.

Mere su, kao što možete da pretpostavite, prilično brutalne, posebno za strance. Ovakvu organizaciju možete uporediti sa vrhunskim sportskim događajima, a na pamet nam odmah padaju ovogodišnje Olimpijske igre.

Foto: SESE

Čim su izašli iz aviona, Krle i Bojan su odvedeni pravo na PCR test, koji ih čeka i pri povratku u Srbiju – slobodna šetnja po aerodromu nije dozvoljena. Nakon toga su sprovedeni u autobus koji ih je odvezao pravo u hotel. Igrači i predstavnici su takođe u obavezi da svaki dan urade antigenski test.

Što se samog hotela tiče, celo jedno njegovo krilo je rezervisano samo za učesnike Global Esports Games turnira – restoran, teretana i bazeni su zatvoreni. Jedine prostorije hotela koje ”su otvorene” su spavaće sobe i hodnici – svoje sobe smeju da napuste samo u hitnim slučajevima. Da li moramo da napomenemo da su obavezi da sve vreme nose maske?

Svaki kontakt osoblja hotela i takmičara je sveden na minimum – posluga dostavlja hranu do svake sobe ponaosob, kao i druge potrepštine. Pored toga, na hodnicima ima i redara koji dežuraju, kako neko ne bi slučajno odlučio da izađe i da vršlja po hotelu.

Foto: SESE

Kada je reč o samom turniru, do arene će biti organizovan prevoz za igrače i predstavnike. Sada čekamo dalje utiske naših reprezentativaca, a više ćemo saznati sutradan, 17. decembra, kada će početi grupna faza eFootball turnira.

Mere su i te kako stroge, što je i potpuno razumljivo imajući u vidu trenutnu situaciju. Sa vakcinama u priči, u mnogo smo boljoj poziciji u odnosu na prošlu godinu, ali izgleda da još uvek nismo spremni ”da se vratimo na staro”.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
58.999,00 RSD
Vrsta
Nova
58.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Materijal: Eko koža, čelik, aluminijum Boja: Crna sa crvenim detaljima Nosivost: 150 kg...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
54.999,00 RSD
Vrsta
Nova
54.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Trust GXT 716 Rizza RGB je gejmerska stolica sa led RGB odvetljenjem, dizajnirana za du...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
39.999,00 RSD
Vrsta
Nova
39.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Potpuno okretno za 360 ° Podesivi nasloni za ruke po visini Gas klase 4 za diza...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.999,00 RSD
Vrsta
Nova
22.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

18.
Sep.
2022.
Klan RuR
Došlo je vreme da se oprostimo od Overwatch-a
17.
Sep.
2022.
Klan RuR
Počeo je internacionalni univerzitetski esports turnir, gde se takmiči i srpska reprezentacija. Mečevi su uveliko u toku, pa hajde da pogledamo kako su ...
21.
Aug.
2022.
Klan RuR
Evropska esports organizacija Heroic dovela je bivšeg profesionalnog rukometaša i olimpijca, Lasea Svana, koji će od sada nastupati kao trener ...
20.
Aug.
2022.
Klan RuR
Blizzard je objavio poveliki Hearthstone apdejt, koji donosi mnogo veći broj promena nego što smo prvobitno očekivali. Promene stižu i za Standard i z...
01.
Aug.
2022.
Klan RuR
Fortnite je izašao 21. jula 2017. godine. Iako je napravio pravi bum u svetu battle royale igara, složićete se da je igra tada bila daleko prostija, p...
24.
Jul.
2022.
Klan RuR
Imate još uvek dovoljno vremena.
23.
Jul.
2022.
Klan RuR
Riot je zvanično najavio da će se ovogodišnji League of Legends Worlds šampionat odigrati od 29. septembra do 5. novembra.
09.
Jul.
2022.
Klan RuR
Nedavno su se pojavile mnoge glasine o budućnosti s1mple-a, ali izgleda da se mladi Ukrajinac konačno izjasnio.
03.
Jul.
2022.
Klan RuR
Kiril ”Boombl4” Mihajlov je do nedavno nastupao kao IGL Na’Vi CS:GO sastava. Njegova profesionalna CS:GO karijera je do sada bila iz...
28.
Jun.
2022.
Klan RuR
Riot Games je izjavio da će donirati sav prihod od kupovine Star Guardian Taliyah skina svom Social Impact Fund-u, od 28. jula do 29. avgusta.