E Sport
21.08.2022.
Autor: Božidar Radovanović

Danski rukometaš Lase Svan postao trener Heroic-a

Sport je sport

Evropska esports organizacija Heroic dovela je bivšeg profesionalnog rukometaša i olimpijca, Lasea Svana, koji će od sada nastupati kao trener za njihovu CS:GO ekipu.

Svan neće biti trener Heroic-a u klasičnom smislu – tu ulogu igra Xizt. Više će se fokusirati na mentalno i fizičko zdravlje igrača.

 


 

Pre nego što se pridružio Heroic-u, Svan je profesionalno igrao rukomet od 2002. godine. Šest godina je nastupao za danski klub GOG Håndbold, a kasnije je prešao u nemački klub G Flensburg-Handewitt, gde je proveo narednih 14 godina. Više od 240 puta je igrao za dansku reprezentaciju, a vrhunac njegove karijere je definitivno zlatna medalja na Olimpijskim Igrama u Rio De Žaneiru 2016. godine. Svan je takođe ranije bio trener nekoliko profesionalnih ekipa.

Danac će sada zameniti bivšeg performance trenera Heroic CS:GO ekipe, Troelsa Robla, koji je početkom meseca prešao u NiP. Svan i Heroic će se sada fokusirati na BLAST Premier: Fall, koji će trajati do 28. avgusta.

Svan nije prvi rukometaš koji je ušao u esports vode. U 2017. godini, Kasper Hvid se pridružio Astralisu, gde do danas radi kao direktor sporta.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Kodovi važe za EU Nordic, East i West regione! Riot poeni važe za League of Legends ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.469,00 RSD
Vrsta
Nova
8.469 ,00 RSD

Slični članci

27.
Mar.
2023.
E Sport
19.
Mar.
2023.
E Sport
Shroud je izjavio da je oduvek želeo da dizajnira sopstvenu igru, a izgleda da se njegov san konačno ostvario.